Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szuper Farmer – Ranch

Ár:
6.690 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Elérhetőség: Raktáron

A játékcsalád további termékei

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(2)
2.390 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag!(6)
6.690 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(1)
4.690 Ft

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 16.
Továbbfejlesztett farmerkodás

A Granna nyughatatlan, ha játékokról van szó. Mi még egyik termékükben sem csalódtunk.
A vásárlásakor már tudtam, hogy nem nyúltunk mellé. Igen nagy helyet igényel, mivel nagy a tábla, de minél többen játszanak, annál több zsetont kell használni. E kiadó játékainál mindig azt találtam szimpatikusnak, hogy nagyon szépen és jópofán illusztráltak. Ennél is így van. A játék és a szabálykönyv is nagyon aranyos.
Akár kisebb gyerekkel is könnyedén játszható. Elsőre kicsit bonyolultabb a szabályzat, de gyorsan kiderül, hogy ez egyáltalán nincs így.
A korábbi verziókhoz képest ez egy felturbózott változat, ahol farmereket alakítunk, akik célja, hogy minden állatból tartson egyet a saját ranchán.
Egyébként négy állat van. Nyúl, bárány, tehén és ló. De ahhoz, hogy ezek a jószágok mind elférjenek terület is kell. Minden értéke nyúlban van megadva - ez egyébként némileg fejleszti a gyerekek matematikai készségeit, illetve kicsit betekintenek a kereskedelembe, még ha csak a cserekereskedelembe is.
Mindent átváltva tudunk megvenni, az állatokat csereberélve. Ez igaz a területekre is.
Némileg taktikázni is lehet, bár én úgy tapasztaltam, hogy ez a része nem jelentős. Sokat számít a szerencse, mivel az állatainkat tudjuk szaporítani is. Ezt kockadobással tehetjük meg. Ám ha rókát, vagy farkast dobtunk odaveszhetnek az állataink. Ennek kivédésére kutyákat vehetünk, amik megvédik a támadóktól az állományt.
Ezzel is lehet taktikázni, beruházunk-e ilyen védelemre, vagy bízunk a szerencsében.
Én azt tapasztaltam, hogy ha az elején megveszed a szükséges területeket, akkor már elég a szaporításra figyelni. Ez kicsit egydimenzióssá teszi a játékot, mivel a területek felvásárlása a többi játékos elől eléggé korlátozott.
Egy játék a szerencse miatt akár gyorsan is véget érhet, de el is tarthat egy darabig.
Ettől függetlenül egy jó kis játék, ami csupán ketten is szórakoztató tud lenni.
| 5 / 5 csillag!
2016. 12. 30.
Állatok, területfoglalás és matek

Kedves, gyönyörű grafikájú játék. Alapvetően minden játékos egy farmot igazgat, ahol nyulakat, bárányokat, teheneket és lovakat tarthat. A játékot az nyeri, aki előszőr szerez minden állatból minimum egyet. A játék mechanizmusa azon nyugszik, hogy adott a jószágok átváltási rátája (1bárány=6nyúl, 2 bárány=1 tehén stb. területek ára is nyúlban van megadva) A játékélmény mellett jelentős a matek-készség-fejlesztés :))). Kockadobásokkal 'szaporíthatjuk' az állatállományt, majd tetszőlegesen beválthatjuk őket más jószágokra. Az állatoknak azonban területigénye is van, így az udvarunkat nagyon hamar kinőjjük, és muszáj legelőt venni, hogy elférjenek. Persze kutyákra sem árt beruházni, ugyanis ha farkast vagy rókát dob valamelyik játékos, akkor bizony az érintett legelők összes állatát elvesztik a játékosok (kivéve aki vásárolt juhászkutyát, ami megvédi őket....)
Amit még kiemélnék, hogy a játék véleményem szerint inkább a kisebb 6-12 év közötti gyerekkel rendelkező családoknak ideális. Gémereknek, és nagyobb gyerekeknek nem kihívás, és a kockadobások miatt túlzott a szerencse-faktor. Viszont számunkra jelenleg ideális családi játék, amit nagyon szeretünk, és amit a felnőttek is szívesen játszanak a gyerekekkel.