Terra Mystica

Normál ár: 16 990 Ft


A Te árad: 16 141 Ft

Értékelés:  (5.0)
Mindenki terjeszkedik a meselények földjén – ki formálja ezt a világot a legügyesebben a saját képére?
Terra Mystica földjét folyó menti mocsarak, hegyek és sivatagok tagolják, de ez a mesés táj nem minden lakójának ideális terület. Terjeszkedni csak akkor tudnak, ha a területeket saját élőhelyük formájára alakítják – ehhez viszont munkásokra és pénzre van szükségük. A növekedést minden nép egyedi tulajdonsága segítheti, és bár ha egy másik nép szomszédságában építkeznek, csökkenhetnek a költségek, de szűkül a mozgástér is. Egy klasszikussá vált összetett stratégia játék!

Értékelések átlaga 


(5.0)

Közönségdíjak

Gyakorlott játékosoknak 6
100% (6)
Rendezés:
Eddig összesen 6 értékelés
Formáljunk földeket

Latzcko | 2019. szeptember 5.

10-12 játékkal a hátunk mögött már most látszik, hogy az újrajátszhatóság szinte végtelen. A 7(14) faj rengeteg lehetőséget biztosít számunkra. Vannak egyszerűbben játszható frakciók, és vannak kifejezetten nehezebbek. A véletlenszerűség kiiktatásával mindig tudom, miből, mivel és mennyivel számoljak. Tényleg csak a többi játékos lépései befolyásolhatják azt, hogy mi is lesz az én következő lépésem. A játék kivitelezése remekbe szabott, s bár 32 oldalas szabálykönyve van, s az első játékok tényleg 3-4 órát is eltartottak, ma már a ki és az összepakolás tart talán tovább, mint maga a játék. Bár mi csak ketten játszottuk eddig, de még így is bőven tud izgalmas lenni, fej-fej mellett haladni a pontok tekintetében. Viszont ami már most kiviláglik, aki a papjait megfelelően használja és irányítja, az gyakorlatilag hatalmas és behozhatatlan előnyre tehet szert.
Aki szereti a stratégiai játékokat és szeret tervezni, gondolkodni, annak erősen ajánlott a játék.
Szerencse helyett tervezés

Zoltán | 2019. február 10.

Az előttem "szólók" által leírtak mellé annyit még mindenképpen érdemes tudni, hogy a játékban sikerült kizárni a véletlen szerencse/balszerencse hatását. Nincsenek felütni való kártyák, kockadobás, titkos képességek. A terveinket csak a többi játékos lépései módosíthatják, de ezekkel is lehet számolni. Aki szereti, ha van bizonyos kiszámíthatatlanság a játékban, nem tudom mennyire élvezi ezt, de aki szeret agyalva birodalmat építeni, annak szerintem telitalálat.
Mára már klasszikus....

Messier | 2019. február 7.

Ez egy összetett stratégia játék, ami komoly gondolkodást igényel. Már a kezdésnél hosszasan "törpölnünk" kell a megfelelő faj kiválasztásában. Rengeteg faj van a játékban és mindnek megvan a saját különleges képessége, amivel jól taktikázva győzelemre törhetünk. A mára már igazi klasszikussá vált játékban találkoztam először ezzel a mechanikával, hogy a leépített épületek helye adja a következő köröm bevételét. Ebben a birodalom építős játékban hatalmas az újrajátszhatóság, köszönhetően a 14 választható fajnak és a random kezdő "setup"-nak. A játékidő nem rövid, de magával ragadó a csupán 6 körből álló játék. Rengeteg minőségi alkatrész jellemzi a játékot. A gémereknek jó választás, illetve azoknak is, akik szeretnének egyet/ki lépni a családi játékok világából.
Stratégia stratégia óó és még több stratégia

Dani | 2019. január 19.

Ez egy összetett jó stratégia gondolkozást igénylő játék de pont ebben van a szépsége. Számtalan lehetőséget ad a kezünkbe amikkel gazdálkodni tudunk majd, hogy miénk legyen a legnagyobb birodalom. Rengeteg faj van a játékban és mindnek megvan a saját különlegessége szóval minden játékos megfogja találni a saját játékstílusához legjobban passzolót.
Összetett

Zoltán | 2019. január 1.

A játékszabály elolvasása után arra gondoltam hogy egy nehéz játék lesz, de igazából inkább összetett és az első játék után már hamar bele lehet jönni. Kezdőkkel játszottam először akik a felétől már nagyon élvezték. Addig kicsit nyögve nyelős volt. Amúgy néhány játék után már elég pörgős. Már várom mikor játszhatunk újra. Sokszor újrajátszható a sok faj miatt és nem mindegy ki melyiket irányítja. Előbb utóbb biztos lesznek kedvenc fajok de előbb utóbb biztos beszerzem a kiegészítőt.
komoly

Roland | 2018. december 24.

Igaz még csak két partyn vagyunk túl, de hihetetlen mélységei vannak a játéknak.nagyon szép kivitelezés mellett a pénzünkért komoly tartalmat is kapunk. A doboz jó nehéz, a szabály átrágását követően már az első játéknál érezhető volt ez egy nem kezdőknek való, nagyon komoly stratégiai jaték. Azonnal szerelem lett, biztosan többször elő fog kerülni.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!