Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tiltott Sivatag

Ár:
7.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (29)
Elérhetőség: Raktáron

Vélemények

4.90
29 értékelés
5
(26)
4
(3)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 06. 17.
Meneküüüülj!

Nagyon tetszik, hogy fontos szerepe van az "időnek" a játékban.
Igaz nincs homokóra de a kártyák húzása során mégis az emberen ott a belső nyomás, hogy jajj mikor lesz újra valami gond.
Nagyon kell gondolkozni, hogy mit csinálj.
Persze a megfelelő karaktereket választva kicsit könnyebb.
Nagyon jó kooperatív játék.
Ár érték arányban is jó, nincs két ugyan olyan party.
Ajánlom!
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 02.
Tiltott sivatag

Mechanizmusa teljesen hasonló a Tiltott játékokéhoz, pár újítás volt csak benne. Szerintem egyszerűbb, mint a Sziget verzió. Minőségi alkatrészek, fémdobozos, így nagyon szép darabja lehet egy gyűjteménynek. Könnyű szabályok, 3 főnél ideális a játékmenet.
| 5 / 5 csillag!
2020. 03. 26.
Pandemic extra

A tiltott sziget után, sikerült úgy újítani, hogy ez a játék ne egy pandemic klón legyen, hanem egy teljesen egyedi élmény. Ennek ára viszont, hogy jóval nagyobb a szerencse faktor, mint az elődjénél. Remekül összerakott kooperatív játék, a tiltott sorozat legjobb darabja.
| 5 / 5 csillag!
2020. 03. 21.
coop társas a javából

A játék egy gyorsabb kb. 30-40 perces lefolyású coop társas, melyet minden korosztálynak szívesen ajánlok, 7 és 12 éves gyermekemmel is gyakran játszok. A szabályok nem egyszerűek, egy próbajáték után már mindenki tudja. A gyerekek miatt a játék elején mi nem húzzuk a karaktereket, hanem ők választanak, így kevesebb a duzzogás :) Minden lépést meg kell fontolni már az elejétől, mert ekkor még hiába tűnik könnyebbnek, a végén kegyetlenül bedurvulhatnak a dolgok. Játszottuk két fővel is úgy is nagyon élvezetes. Az olyan gyerekeknek is ajánlom, akik eddig csak versengő szellemű játékokkal játszottak, mert megtanítja őket csapatban dolgozni.
| 5 / 5 csillag!
2020. 03. 20.
Csak együtt győzhetünk

Gyönyörűen kivitelezett játék, kiváló minőségű alkatrészekkel.
A játék izgalmas, változatos. Nem könnyű győzni, sőt! Ebben tényleg csak együtt lehet nyerni és időben elinalni. Hatalmas megbeszélések, strantégiai döntések színhelye az asztal, amikor játszunk.
| 5 / 5 csillag!
2020. 01. 05.
Bármikor

Bármikor tudnék vele játszani. Nagyon tetszik a játéktér folyamatos változása és az még egy plusz pont, hogy kooperatív.
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 06.
Valóban kell csapatmunka

Igényes és szép társasjáték, mely valóban kooperációt, stratégiát és átgondoltságot igényel. Az első játék valóban a szabályok elsajátítása, de egy játék után már csípőből megy. 2 fő esetén is szórakoztató, de izgalmas 4 fővel is :)
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 30.
Elveszve

A Tiltott sivatag egy cooperative társasjáték. Csak közös erővel vészelhetitek át a megpróbáltatásokat, a túléléshez elengedhetetlen az együttműködés. Figyelni kell a viharra, a megfelelő mennyiségű vízre, és össze kell gyűjteni a megmeneküléshez elengedhetetlen elemeket, hogy sikeresen kijussatok a TILTOTT sivatagból.
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 30.
Nagyon jól sikerült coop játék

Nekem a Pandemic után is sok újat tudott adni a játék. Akinek az bejött, ezt mindenképp szeretni fogja. A játéktér változása és a karakterek egyéni vízkészlet alakulása sok csavart visz a játékba :)
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 26.
Pandemic variánsok legjobbika

Nos ez a játék pandemic motoron alapszik (mint a tiltott sziget), de a hangulata teljesen más. Cooperative játékok szerelmeseinek mondhatni kötelező. 3 fősen is jól működik, és a kinézete is szép. Kezdőknek és nagyon gémereknek is be fog jönni szerintem.
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 06.
Csak az a fránya vihar ne lenne

Remekül kiegyensúlyozott, fordulatos kopperatív játék, kezdőkkel és haladókkal egyaránt játszható! 5 csillagos! :)
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 03.
Instant Pandemic

A játék számomra egy Pandemic verzió sivatagi környezetben. A Pandemicből nagyon sok játékmechanika át lett ültetve, ezért aki szereti a Pandemicet, szinte 100%, hogy ezt is szeretni fogja. Pörgősebb, rövidebb körök, de a variálható nehézségi szint és a random faktor itt is meg tudja izzasztani a csapatot.
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 25.
Az egyik legjobb coop társas

Akárkivel játszottuk, mindenki élvezte. Egy kicsit nehéz, de nagyon élvezetes, főleg hogy együtt kell működni a játékosoknak, nem egymás ellen játszunk. Egy partit szinte sosem játszunk vele, legalább 3-4-et egyhuzamban.
| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 03.
Oda kell rá figyelni

Nagyon jó kooperatív társasjáék, amire igazán oda kell figyelni. Ha valaki laza jatékra vágyik, ne ezt vegye le a polcról! Én szeretem az ilyet, úgyhogy nálam 5ös!
| 4 / 5 csillag!
2019. 07. 22.
Senkitől sem tiltott játék

Nekem ez a kedvenc darabom a sorozatból. A Szigettel küzdeni is nagy élmény, de kicsit már gyakorlottabb játékosként a Sivatag mechanikája több izgalmat rejt. Az alkatrészek minőségéhez, grafikájához pedig szerintem bőven alul lett becsülve a bolti ár, nagyon megéri megvenni, kicsit már gyakorlottabb társasozóknak, akiknek nem ez az első kooperatív élményük. Akik kezdenék, azoknak inkább a Szigetet ajánlom. :)
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 15.
Kellemes csalódás

Sokat gondolkodtam ezen és a Pandemicen, mert mindkettőről csakis jókat hallottam, végül e-mellett döntöttem.
Először kicsit furcsa volt, hogy nincs játéktábla elvégre én mindig is jobban preferálom a táblás játékokat.
Roppant izgalmas és olykor idegesítő játék mikor már majdnem sikerül végigjátszani hirtelen veszítünk.
Aztán azt veszem észre, hogy "na még egyet, na még egyet" és már este 10 óra.
A játékszabály könnyen érthető, bár egyik másik karakternél lehetne példa szöveg.
Nemcsak a fiataloknak de az idősebb korosztálynak is bizony nagyon ajánlott.
Ketten is izgalmas de a legjobb a min.4-5 fővel.
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 20.
Könnyed kooperatív

Családi játéknak vagy kezdő társas buliba tökéletes. Nem túl bonyolult szabályok, a kooperatív mechanizmus miatt a konfrontáció esélye minimális, S az ajánlott kornál fiatalabb játékosok is simán beférnek a felnőttek mellé a csapatba. Szerintem lenne helye csapatépítőkön is...
| 5 / 5 csillag!
2019. 03. 17.
Party game

Nagyon jó kis társasjáték, nagyon gyorsan belopta magát a család szívébe. A játékszabályt gyorsan meglehet tanulni nem nehéz. Ajánlom minden olyan embernek aki szeret taktikázni és csapatban játszani :D
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 19.
Egyszerű az egész, mégis könnyen rosszra fordulhatnak a dolgok. Örülök, hogy nem lehet 1-2 kör után megunni, mivel a letett mezők kombinálhatósága rengeteg, ezért minden játék nagy kihívás tud lenni. Nagy előnye, hogy ketten is lehet játszni, és úgyis hasonlóan izgalmas, mint több emberrel.
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 25.
Túlélő túra

Ez egy nagyon szuper kooperatív játék! Itt szinte kötelező együtt működnöd a társaiddal, mert ha többen több felé húztok a sivatag hamar maga alá gyűr titeket. Ahogy múlnak a körök, erősödik a vihar, fogy a vízkészlet egyre inkább a pánikszerű "úristennemjutunki" hangulat lesz úrrá az emberen. Javaslom, hogy használjátok ki a maximális létszámot, hiszen a különböző karakterek egyéni képességei nagyban hozzájárulnak a sikerhez. 2-en, vagy 3-an is lehet játszani, de sokkal nagyobb összhangra van szükségetek, hogy kijussatok. Kezdők számára is könnyen érthető, gyorsan tanulható játék, de célszerű, ha olyan magyarázza el nektek a játékot, aki már többször is játszott vele. Azok számára nem ajánlanám, akik nehezen tudnak veszíteni, mert elég gyakori a játék közbeni "elhalálozás" vagy a végcél el nem érése, ez pedig jó kis táptalaj lehet egy veszekedésnek, ami elkerülendő, ha jól akartok szórakozni. Azoknak viszont, akik bírják a gyűrődést, és nem borulnak ki attól, hogy 5 perc alatt kihozta valaki az összes "Tűző Nap" kártyát és a csapat fele rögtön szomjan halt, azoknak bátran ajánlom!
| 4 / 5 csillag!
2018. 05. 30.
Tapaszt játékos nagy előny

A játék maga nagyon tetszik, mert rettenetesen jól meg van csinálva, de nagyon sokat jelent a játék során, ha van egy tapasztalt játékos aki segíti a többi játékost. Remek partijáték, jó kikapcsolódást biztosít mindenkinek!
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 30.
nagyon ötletes

Nekem nagyon tetszik a játék, főleg ahogy a körök felépítése működik. A különböző plusz karakterek képességei nagyon érdekessé teszik a játékot.
| 5 / 5 csillag!
2018. 05. 22.
Betemet!

A játék "Kegyetlen", ha nem figyel a csapat, nagyon gyorsan vége lehet a steampunk repülőnk összerakásának. Szépen kivitelezett játék, a tempója kíméletlen! Aki szereti a Pandemicet, találhat közös pontokat, de ha mélyebbre ásunk (szóvicc hahaha), akkor rájövünk, hogy teljesen más típusú. Kooperatív kedvelőknek kötelező!
| 4 / 5 csillag!
2018. 05. 20.
szomjúság a sivatagban

Amennyire tetszett a Pandemic, annyira nem jön be ez. Nem tudom, hogy a téma, vagy csak az, hogy legkönnyebb fokozaton is távol álltunk a győzelemtől, de valahogy nem adja. Kicsit mintha nem lenne kiegyensúlyozva, volt olyan parti amikor egymás után 3 tűző napot húztunk, persze, hogy meghaltunk. Egyébként jól néz ki, és ötletes a kivitelezés.
| 5 / 5 csillag!
2018. 04. 24.
Izgalmasabb és összetettebb mint elsőre látszik

Nagy kedvenc! Hasonlít első ránézésre a Pandemicre, de szinte az első játék után kiderül, hogy nagyon más... az 5 fős játéklehetőség nagy előny!!!!!!! Maximális ajánlat!
| 5 / 5 csillag!
2018. 04. 18.
Meneküljetek meg, ha tudtok!

A doboz kialakitása és a kellékek nagyon szépek, ízlésesek, jó minőségüek. Ami meglepő, az a fém doboz. Minden darabanxvan helyeca dobozban.
A játékszabály egyszerű, könnyen érthető. A játék nem hosszú, 45 perc. Kezdéskor a lapkákat véletlenszerűen helyezzük el, így mindig új játékteret kapunk. Továbbá a játéktér folyamatosan változik a játék közben a 4 akció után felhúzott viharkartyák által. Plusz homok kerül rájukcmegnehezítve a játékot és új kihívásokat kapunk. A homok gátolja a mpzgást, kincsek és a meneküléshez szükséges 4 alkatrész és a hajó megtalálását, illetve megszerzését. A cél mindenkinek életben maradni és közösen elmenekülni. A játékot színesíti, hogy mindenki kap, vagy húz egy karaktert, ami plusz képességet ad. Amikre azért nagy szükség van. Nagyon vigyázni kell a tűző napra, mert a víz hiánya gyorsan véget vet a játéknak.
Továbbá nagyon fontos a közös stratégiára az együttműködés a cél érdekében.
Nagyon jó játék, ajánlom mindenkinek!
| 5 / 5 csillag!
2018. 03. 26.
Party társasnak sem utolsó

Mivel a szabályokat nem nehéz megérteni, újonc sivatagjárók is könnyen megérthetik a játék lényegét pár perc után.

A többiekkel kipróbáltuk múlt éjjel, rengeteget nevettünk, és jót szórakoztunk.
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 25.
A szomjhalál küszöbén

Ez egy nagyszerű családi játék! Elkerülhetetlen, hogy összehasonlítsam a Pandemiccel. A szabályrendszere egyszerűbb, mint a Pandemicé, könnyebben befogadható társasjátékokban kevésbé rutinos játékosoknak is. 4 egyszerű akciót hajthatunk végre a körünkben, amit – a játék menetét erősen befolyásoló – megfelelő számú viharkártya felhúzása követ. A játék egyik legötletesebb része a homokfúvás, amikor is a lapkáink a viharkártyának megfelelően mozognak (és temetődnek be homokjelölőkkel). A feszültség is kisebb, mint a Pandemicben, ami nem azt jelenti, hogy nem rágjuk le a körmünket idegességünkben! Nagy pozitívum, hogy öten is játszható, bár az ideális játékoslétszám szerintem 3-4 fő. Ami elsősorban családi játékká predesztinálja, az a nagyfokú szerencse a játékban! Ez nem negatívum, csak tisztában kell lenni vele, hogy ez egy a szerencsére nagyban építő játék. A véletlenszerű lapkaelrendezés, illetve a felhúzandó viharkártyák elrendezése nagyon kedvező, illetőleg kedvezőtlen helyzetbe is hozhat bennünket pillanatok alatt! A különböző tulajdonságokkal rendelkező karakterekkel tudjuk nemileg kordában tartani az ingadozó szerencsét. Könnyű tehát elbukni a játékot, de akkor jöhet egy újabb menet! A játékidő nagyban egyezik a dobozra írttal, azaz kb. 45 perc alatt megy le egy parti. Hacsak nem pusztulunk el hamarabb a sivatagban. Szép játék, viszonylag gyors, kooperatív, élvezet minden perce! Nagyszerű családi játék, megéri az árát!
| 5 / 5 csillag!
2018. 01. 17.
Homokozó felnőtteknek

Abszolút nagykedvenc a játék.
A folyton variálódó játéktér, a különböző karakterek, felszerelések és választható nehézségi fokozat miatt sokszor újrajátszós.
Nagyon szép az artwork és külön élvezet, hogy a lezuhant hajót és a darabjait kézzelfoghatóvá tették.
A szabály könnyen érthető.
De senkise számítson egy könnyed kis sivatagi túrára. Létszámtól és nehézségi fokozattól függően, és hogy teljes mértékben kooperatív egy hosszabb, gondolkodós, megbeszélős csapatjáték.
Akinek még nincs meg, de imádja a kooperatív játékokat, azoknak mindenképp alapdarab a polcon.