Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

20.990 Ft

Troyes

20.990 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (2)

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2020. 11. 08.
A téma valóban "lötyög" a játékon, nincs meg az az érzése az embernek, hogy épít valamit, vagy részt vesz a város történetében. A grafika sem segít a hangulaton - habár korhűnek nevezhető. A mechanika azonban olyan jól össze van rakva, hogy nekem is ez az egyik kedvenc játékom. Igazi tervezgetős, gondolkodós euró, ahol nehéz előre látni, ki fog nyerni. Ráadásul egyedül is kiválóan működik.
2017. 10. 24.
Kockáról kockára épített Troyes

A Troyes egy nagyszerű kockázatmenedzsment játék. A város három fajta hatalmát (polgárok, papok, katonák) háromfajta színű kocka szimbolizálja. Ezekkel a kockákkal lehet -a város katedrálisát építeni,
-akciókat aktiválni,
-eseményeket megoldani,
-egymást kitúrni a különböző kerületekből stb.
Gyakorlatilag egy munkás elhelyezős játék, azonban itt egyszerű bábuk helyett kockákat pakolgatsz ide-oda. Az akció kártyák aktiválása különösen sokat rak hozzá a játék mélységéhez: ezekkel a kockák tulajdonságait, mennyiségét stb. lehet változtatni, aranyat, vagy befolyáspontot lehet szerezni (ez utóbbi a 3 kockán és az aranyon túl egyfajta 5.erőforrásként funkcionál).

A játékban számos "vérre menő" konfrontációra lehetőség nyílik. Pl. le lehet nyúlni egymás kockáit (akarom mondani fel lehet bérelni egymás munkaerejét) aranyért cserébe, ki lehet túrni egymás emberét a különböző kerületekből. Az események is érdekesek, mindig valami kollektív büntetéssel járnak, ha a játékosok nem oldják meg őket a kockák elhelyezésével, így egyfajta semi-koop jelleget is kölcsönöznek a játéknak.

A szerencse szerepe a kockadobálás ellenére minimális: egymás kockáinak megvásárlása, a kockák átforgatása, újradobása teszi lehetővé, hogy ne csupán Fortuna kegyétől függjön a sikerünk.

További csavar a játékban, hogy mindenkinek jut néhány karakterkártya. Ha az ezeken szereplő feltétel teljesül (adott számú esemény megoldása, adott számú akciókártya aktiválása stb.) további győzelmi pontot lehet szerezni. a poén viszont az, hogy ezt mindenki megkapja, aki ezeket a feltételeket eléri. Lehetőség van tehát némi blöffre, megtévesztésre is.

Szerintem a Troyes az egyik legjobb euro játék a piacon. Interaktív, élvezetes, elgondolkodtató, viszonylag gyors is, és ketten is jól játszható. Hátránya lehet a kis matekozás, ami az egyes kockaakciók számolgatásánál adódik (osztás, összeadás nem nagy ügy). További hátrány, hogy egyes játékelemnél a téma áttetszővé válik, nincs az az érzésem, hogy Troyes eseményeit élem meg, hanem csak kockákat pakolgatok, és menedzselek. A játék összességénél viszont a játkmechanika visszaadja a témát is:az épülő és különböző kihívásokkal küzdő, intrikus polgárokkal teli középkori Troyest.