Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

6.990 Ft

Túlélők Szövetsége

6.990 Ft
Webáruház készlet: Nincs készleten
Átlagos értékelés: (6)

Vélemények

4.00
6 értékelés
(2)
(2)
(2)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2020. 04. 14.
pakliépítés

Jó kis pakliépítős játék, nem túl esztétikus lapokkal. Remélem lesz kiegészítése, hogy lehessen 4-en is játszani.
2019. 09. 27.
Elég izzasztó

Az egyik kedvencem! Nagyon jó pakliépítős játék, a küldetések nagyon változatossá teszik. Nem mindegy, hogy az ember milyen stratégiát követ, elég könnyen bele lehet bukni egy-egy küldetésbe. Eddig csak egyedül játszottam, nagyon jól működik!
2019. 09. 16.
Egyik kedvenc, pedig nehéz

Túlélők szövetsége egy kifejezetten nehéz zombis, pakli építgetős játék, ami ráadásul kooperációs is és egy fős verzióban is jól működik. A nehézsége egyébként szintezhető, ebben segít a játék készítője (akinek a fejéből pattant ki a Mars terraformálása is) a szabályleírásban. A történet klasszikus zombi apokalipszisről és más emberek megmentéséről, valamint a túlélesről szól, könnyen tanulható, pörgös, de könnyen el is lehet rontani, mert 1-2 hiba után nehéz visszahozni a játékot és sikeresen végig vinni a küldetést (bár ez szerintem reális, már amennyire egy zombis játék az:) ).
Én javaslom mindenkinek, 2-3 fősen is jól működik, reménykedem egy kiegészítőben 4 főre, +1-2 karakterrel.
2018. 07. 01.
pakliépítés lájt

Igen ritka, hogy az ember magyar nyelven elérhető 1-3 fő részére készült pakliépítő játékkal találkozik.
A játékban zombikkal kell megküzdenünk és az adott forgatókönyvnek megfelelő célokat elérni. A kalandok egymástól függetlenül, de akár egymáshoz kapcsolódva kampányként is játszhatóak.
A 4 választható szereplő különböző alappakliját felhasználva szerzünk meg újabb lapokat és próbálunk kitartani az élőhalottak egyre növekvő áradatával szemben, egyedül vagy kis társainkkal.
A pakliépítés inkább jelzés értékkel jelenik meg. Igen kevés hatásunk van a megszerezhető lapok kiválasztása mellett egy-egy jobb kombináció kialakítására, amely megjelenésének valószínűségét a még a növekvő számú zombitól felhíguló paklink is csökkenti. Pár kör után már orosz rulettnek érzetem az egészet.
A grafika szörnyű és sajnos nem az „annyira rossz, hogy már az jó” képi világú. Kivételt a tárgyak egy része és az eltorzult zombik képeznek, igazából érthetetlen számomra a koncepció.
Az 1-3 fő ellenére nekem szólóban tetszett a legjobban (megjegyzés: a szerző a játék BGG fórumán hivatalos egymás elleni játékváltozatot is közzé tett, ami talán javítja a megszerzett „élményt”).
A szabályok gyorsan megtanulhatóak, a játék elég jól pörög, csak a fenti rossz szájíz keseríti meg az egészet. Sajnos pakliépítésben inkább csak jobbakat ismerek, mint rosszabbakat.
2018. 06. 07.
Kemény

Nagyon izgalmas deckbuilder. Eddig csak egyedül próbáltam, de nem kicsit nehéz. Ajánlom, jó játék, van benne kihívás rendesen
2018. 02. 11.
Túlélők szövetsége

Eddig csak egyedül próbáltam ki, de ahogy olvastam, minden játékosszámmal hasonlóan jó. A játék egy összefüggő történetet ad, amelyet különböző küldetésekből épül fel, amik (általában) fokozatosan nehezednek, de a küldetések külön-külön is végigjátszhatóak, így az újrajátszási faktor igen magas. Sajnos a szerencse is: sokszor azért nem sikerült teljesíteni az adott feladatot, mert a folyamatosan felfedezhető pakliból nem jött ki az a lap, ami kellett. Ennek ellenére kombinálni kell végig, a szerencse pedig (leszámítva a fenti esetet) kellő izgalmat ad. A négy választható karakter mindegyike egyedi kezdőpaklival indul, éppen ezért a kezdő szettjük más és más taktikát igényel. Ennek ellenére mindegyik játékos paklija teljesen ugyan azokból a kártyákból áll, így a felfedezés akcióval mindegyik kártyával találkozhatunk. Sokszor fennáll az a helyzet, hogy egy rossz döntésünk is végzetes lehet, egyre kevesebb használható kártyát húzunk fel, míg a zombik csak jönnek és jönnek. Szerintem kellemes időtöltés, egyedül is nagyon élvezetes, a kipróbált küldetések mindegyike eltérő volt.

A játék legnagyobb hibája (a fent említett szerencsefaktoron kívül) maga a dizájn. Nem a komponosensekről beszélek (a kártyák nagyon jó minőségűek, ahogy a karaktertáblák is kellően vastagok), hanem a grafikáról. Tudom, hogy ez teljesen szubjektív, de ilyen ronda, igénytelen kinézetű játékot nagyon régen láttam. Olyan mint egy low-budget "alsópolcos" gagyi játék. Ez mind igaz magára a borítóra és a kártyákra is. Ha nem tudnám ki az alkotó és egy plázában látom a polcon, egészen biztosan otthagynám. A 4 csillag főleg ennek szól.

Mindent összevetve egy könnyed, gyorsan tanulható pakliépítő játék, ami egyedül is remek szórakozást nyújt, és habár a játék által ígért "történet" első ránézésre alibizés, a különböző feladatokkal rendelkező küldetések kellően változatosak és a játékot garantáltan nem hagyjátok abba egy parti után. Elsőre lehetetlennek tűnő küldetéseket néhány próbálkozás után fel lehet fejteni és rájövünk a helyes taktikára, aztán ha már profik vagyunk benne, a következő küldetés ismét "felpofoz", csak azért, hogy utána nagy nehezen, de legyűrjük. Ha valaki nem talál elég embert egy partihoz, vagy csak egy könnyed félórás kikapcsolódásra vágyik egyedül, vagy egy kicsi társasággal, remek választás lehet. Remélem nem fog elsikkadni a nagy tömegben (egyelőre sajnos úgy néz ki) és hamarosan kiadnak hozzá extra kártyákat, karaktereket.