Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

6.990 Ft

Vaalbara

6.990 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: Nem értékelt

Leírás

Küldd klánod tagjait ismeretlen tájakra!

A Vaalbara szettgyűjtős taktikai családi társasjáték. A játékosok egyszerre választják ki klántagjaikat, hogy azok különleges képességeit használva minél értékesebb területkártyákhoz jussanak...

Vaalbara, egy érintetlen kontinens… de nem sokáig! Hódító klánok érkeznek – mindegyik klán élén egy-egy játékossal, akik készek felfedezni, és azzal a lendülettel birtokba is venni minden területet. Erdő, mező, hegy, folyó – mind kell! Persze nem csak a táj számít – elvégre itt vannak a rivális klánok, akik ugyanezeket a földeket akarják. Még jó, hogy a nyomolvasók, vadászok, felfedezők mellett akad a csapatban harcos, jós, sőt bárd is!

És hogyan is zajlik az új kontinens felfedezése?

Minden körben annyi területkártya érhető el, ahány játékos játszik – vagyis egy-egy jut majd mindenkinek. A kérdés csak az, ki választ először. A játékosok ezért egy-egy klánkártyát választanak ki a kezükben tartottak közül képpel lefelé, majd egyszerre fordítják fel őket. Az ezeken látható számok határozzák meg, hogy milyen sorrendben választhatnak területkártyákat. Ráadásul minden klántagnak van valamilyen különleges képessége, ezek is ekkor aktiválódnak.

Az újonnan begyűjtött földek (típusuktól függő módon) és az okosan használt klántagképességek (attól függően, ki milyen klántagot játszott ki vagy milyen tájkártyát szerzett korábban) azonnal pontokat hoznak a játékosoknak, aztán jön is az új kör, új területkártyákkal, sorrenddel, fondorlatosan alkalmazott képességekkel, míg végül, összesen 9 körömrágós kör után, a játék véget ér, és kiderül, melyik klán tarol.

A Vaalbara a rövid játékidő, és a könnyed, pörgős játékmenet dacára komoly taktikai mélységgel rendelkezik. Azt is mindig látjuk, a következő körben milyen területek lesznek megszerezhetők, a többiek előtt lévőkből pedig következtethetünk, hová igyekeznek kerülni a sorrendben, vagyis milyen klántagot játszanak majd ki. Ha résen vagyunk, nagy kombinációkat hozhatunk össze a földekkel, így rengeteg pontot szerezhetünk, ráadásul, ha képesek vagyunk a többiek fejével gondolkodni, a klánképességek is tetemes mennyiségű pontot hoznak majd.

Ha pörgős, fordulatos, kicsit egymás eszén túljárós játékot keresel, amit akár fél óra alatt le is játszhattok, akkor ne tétovázz: hódítsd meg Vaalbarát!

       

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Értékeld a játékot!