Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Brainbox - Mítoszok és szörnyetegek

Ár:
4.290 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (2)
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Ismered Róma megalapításának legendáját? Találkoztál már a görög mitológiából ismert, rémséges Medúzával? A BrainBox Mítoszok és Szörnyetegek remek agytorna és szórakozás, egy vagy akár több játékos részére! Jegyezz meg minél több információt 10 másodperc alatt a kihúzott kártyán szereplő jelenetről, majd dobj a kockával és válaszolj helyesen a kidobott szám szerinti kérdésre. De ne húzd az időt, mert a homokórán gyorsan leperegnek a szemek! A válaszokat a kártyán ellenőrizheted. Ha jó megfigyelő vagy és ismered az állatokat, akkor a legtöbb kártya nálad landol!

Vélemények

3.50
2 értékelés
5
(0)
4
(1)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 3 / 5 csillag!
2018. 11. 08.
Szörnyek és legendák

Remek és nagyon szép kivitelezésű játék (különösen a doboza tetszett). Azért adtam csak három csillagot, mert felnőttként párommal nagyon hamar kipörgettük, és szinte minden válaszunk sikeres volt, számunkra újrajátszhatatlan. Viszont gyerekeknek kiváló ismeretanyagot tartalmaz, így talán évek múlva újra elővesszük.
| 4 / 5 csillag!
2018. 09. 15.
Memória legendákkal

Mielőtt megvettem, azt gondoltam, hogy jobban koncentrál a szörnyekre, mivel a lányom komolyan érdeklődik az ilyesmi iránt. Részben ezért is gondoltam pont erre a játékra.
Ezért csalódásként ért, hogy elsősorban mitológiákra épül a játék. Ez végül nem lett gond, mert a lányom elkezdett érdeklődni a görög-kelta-miegyéb mitológia iránt.
Alapvetően egy memória játék, - egy számtalan tematikával bíró sorozat része. Kis helyet foglal, utazáshoz remek választás - ezért is vettük meg.
A játékmenet gyors, mindössze tíz perc. Ez idő alatt a játékosok húznak egy kártyát a dobozból, amit tíz másodpercig (míg a homok le nem pereg az órában) tanulmányozhatnak, majd átadják ellenfelüknek azt. Dobnak egy nyolcoldalú kockával és a kártya hátoldalán álló nyolc kérdésből válaszolniuk kell a kockával kidobottra.
Ha a válasz helyes, megtarthatják a kártyát, és akinek tíz perc alatt a legtöbb kártyája lesz, az győz.
Borzasztóan egyszerű és szórakoztató játék. Nálunk nagy kedvenc.
A kártyák változatosak, nem csúnyák, de nem is igazán szépek. Valószínűleg egy idő után az ember megjegyzi őket, így azt hiszem a gyakori használat, illetve az újrajátszhatóság erősen korlátolt.
A kártyákon szöveg is van, szóval csak olyan gyerekekkel együtt játszható, akik már tudnak olvasni. Ezzel kapcsolatban sem egységesek a kártyák, mivel némelyiken bő lére van eresztve a szöveg, másikon meg mindössze egy mondat olvasható. Szóval túl sok minden nem tanulható meg általuk, mert elég felületesek a szövegek.
Úgy gondolom fejleszti a figyelmet, mert nem pusztán a szövegre kérdeznek rá, hanem a képen látható dolgokra is, amik megjegyzem, esetenként meglehetősen brutálisan véresek. Itt azért érzékelhető némi ellentmondás, miszerint ez egy gyerekjáték.
Ettől eltekintve igazán remek játék. Felnőttek számára egy idő után már nem annyira szórakoztató, de a gyerekek nagyon élvezik.