Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Dominion: Prosperity

Ár:
12.490 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Elérhetőség: Nincs készleten

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 08.
méltán népszerű

A Dominion sorozat legnépszerűbb kiegészítője. (forrás: boardgamegeek.com)
A Dominion kiegészítők mindegyike jól meghatározott módon visz új színt a játékba, és a Prosperity esetében ez egyszerre jelent egyszerű és élvezetes játékmechanikai újításokat. Első Dominion-kiegészítőnek is bátran ajánlom!

A legfontosabb téma itt a vásárlóerő, változatos kincskártyák és magas árú, de erős lapok várják a játékosokat. A megszokott arany (3/6) és tartomány (6/8) kártyákon egyel tovább lépünk: magasabb értékű kincsként a platina (5/9), győzelmi pontként a kolónia (10/11) jelenik meg. De nem merül ki ennyiben a kincsek sora, van, ami kijátszva egy extra másolatot biztosít az olcsó lapokból (talisman), van, amelyik keveset ér ugyan, de az akciólapokat 2-vel olcsóbbá teszi (quarry), van, amelyik a kalandozóhoz hasonlóan egy újabb kincset keres nekünk a pakliban, de mivel maga is kincs-lap, akcióra nem lesz hozzá szükségünk (venture).
Drága lapokból is van pár, amelyik hatalmasat lendíthet a játékos pakliján, ára miatt azonban mégsem teszi tönkre a játékot, nem változtatja értelmetlenné a korábbi lapokat. Például a korábbi átépítés, amely kettővel drágább laphoz juttat minket egy szemétre dobottnál, nagyszerű lap volt, de az expand erősebb: már hárommal drágább lapot is ad. Ugyanakkor 4 helyett 7 pénzbe kerül, így akár egy meccsen is lehet mindkettőnek létjogosultsága.

Az akciólapok kedvelői sem kell szomorkodjanak, több +2 akciót adó lap is került a dobozba, és lehetőség nyílik győzelmi pontokat nem kártya formájában szerezni, így az akciólapok kedvező találkozásának az esélye nagyban megnő. (Három olyan lap is található a dobozban, amelyik fém-jelölők formájában növeli a győzelmi pontok számát.)

A lapok kivitele a szokott minőség, sőt, talán szebb rajzok is kerültek rájuk, mint korábban. A dobozban van ugyan hely az alapvető lapok számára, de nincsenek mellékelve, így az intrikával ellentétben ez nem magában is játszható kiegészítő. Az üres helyek engem kicsit rossz szájízzel töltenek el, még ha fel is lehet fogni úgy, hogy nagyszerű, hogy átrakhatom ide a pénzeket és győzelmi pontokat, és nem kell az alapjátékot is elvinni nyaralni, ha úgyis csak ezzel szeretnénk játszani.

Összességében nagyszerű kiegészítő a Prosperity, szerintem az új szabályok új lehetőségeket hoznak a játékba, de mégis pofon egyszerűek. Erre is igaz, ami bármelyik nagy dobozos Dominion-kiegészítőre, hogy az új lapok puszta száma hihetetlenül megnöveli az újrajátszhatóságot.