Az elvarázsolt labirintus

  Normál ár: 9 990 Ft

  A Te árad: 9 490 Ft

  Értékelés:  (4.6)
  Nagy az izgalom a kis boszorkánytanoncok közt! Útra keltek, hogy megkeressék az elvarázsolt labirintus rejtett kincseit és varázstárgyait, de jaj! Hogy fogják megtalálni őket, mikor errefelé még a falak is láthatatlanok? Neked sikerül megjegyezni, merre szabad az út?

  A 2009-es Év Játéka díj nyertese az Elvarázsolt Labirintus egy zseniálisan egyszerű, mégis egyedülálló játék, mely a dobókockás társasjátékok és a memóriajátékok hagyományait ötvözi. A kétrétegű játéktábla alsó felén szabadon építhetünk labirintust falapocskákból, amit a tábla a játék ideje alatt végig eltakar. A játékosok bábuinak alsó részéhez pedig egy mágneses golyó illeszkedik, mely követi a bábu mozgását, míg az egyik “láthatatlan” falba nem ütközik. A kincsek összegyűjtése tehát nem lesz egyszerű feladat! Lépkedj ügyesen, jegyezd meg, merre vannak, és kerülgesd ki a láthatatlan falakat, hogy végül te gyűjthesd össze elsőnek az öt kincset!

  Az Elvarázsolt Labirintus ideális választás a család minden tagja számára!

  A játék díjai

  Kinderspiel des Jahres 2009 jelölt

  Hogyan ütközhetünk láthatatlan falakba?
   

  A Drei Magier Spiele három fekete varázslósipkája a garancia jele arra, hogy a játék, amit a kezünkben tartunk, valami szokatlan elemet vagy mechanizmust rejt. Egy csavar a memórián, a mozgatás hatásán, a megszokott szabályokon… Így van ez Az elvarázsolt labirintussal is.

  Ebben a társasjátékban a játékosok varázslótanoncokat irányítanak, akik egy különös kert oszlopai között bolyongva kell összeszedjenek öt varázsjelet. Hogy mi ebben a kihívás? Az, hogy az oszlopok között néhol falakba ütközhetünk. Na, nem a bábunkkal. Bár lépés közben érezni fogjuk, hogy valamit elveszítünk…

   

  Egy szokatlan doboz, benne egy kétszintes pálya

  Jöjjön a leltár: mi van a dobozban? A kellékek: négy színes bábu, négy fémgolyó, egy marék korong a varázsjelekkel és egy zsák, amibe a korongokat kell tenni. Ezenkívül egy dobókocka, amin nincsen ötös és hatos. De ezzel még nem lehet egy ekkora dobozt kitölteni. Ezért vár minket pár különleges holmi is!

  Ha kinyitjuk a dobozt, elsőként azt fogjuk tapasztalni, hogy a doboz aljának a szélei alacsonyabbak, mint a fedélé. Az alsó rész műanyag betéte nyitott a négy sarkán, és a négy oldalán lévő fal peremes: ez tartja a tulajdonképpeni játékfelületet. A táblán holdfényes, kövezett udvar látható, benne rengeteg oszloppal, az oszlopok által közbezárt négyzetekben pedig egy-egy varázsjellel.

  A táblát megemelve viszont valami furcsát fogunk látni: egy ujjnyival mélyebben egy kartonbetétet, ami a fenti járólapoknak megfelelő négyzetekkel van áttörve, plusz a négyzetes lyukak között egy-egy hosszanti mélyedéssel. Ezekbe a hosszúkás résekbe kerülnek a fából készült falak. Fából, hogy egyrészt bírják az állandó áthelyezést, másrészt hogy ne mágneseződjenek…

  Van tehát egy furcsa kövezett kertünk, ahol látszólag semmilyen akadályba nem ütközhetünk, csak oda kell sétálnunk a keresett varázsjelhez. Nem hangzik vészesen, igaz?


  Memória vagy tapasztalatszerzés?

  Így kezdődik a játék: miután felépítettük az alsó szinten az útvesztőt a falapokból (tehetjük ezt a játékszabályban található könnyebb és nehezebb terv alapján, de akár saját ötletből is), rátesszük a kövezett udvar tábláját. Persze gondolhatnánk, az építő (vagy a játékosok, ha együtt építették) emlékezetében tudja tartani a falak helyét. Csakhogy a játék úgy kezdődik, hogy az elkészült pályát egy varázsige kíséretében megforgatjuk párszor…

  Azután minden játékos a tábla egy sarkára teszi varázslótanoncát úgy, hogy közben a tábla alatt a figura mágneses talpához közelíti az egyik fémgolyót. Innentől bármerre lépünk a bábuval, a golyó alul ragaszkodni fog hozzá. Kihúzunk egy korongot a zsákból, és a soron lévő játékos a kockadobásnak megfelelő számút léphet.

  Megragadjuk tanoncunk sipkáját, és anélkül, hogy felemelnénk, elindulunk vele. A filctalp könnyedén csúszik, és mi boldogan indulunk a cél felé: a zsákból kihúzott varázsjelet kell elsőként elérnünk. De minden két oszlop között elhaladva kicsit hunyorítunk, és összeszorítjuk fogunkat: ú, itt vajon lesz-e fal?

  Mert amint egy olyan oszlopközön haladunk át, ami alatt falap van, a bábu futása megkönnyebbül, miközben mi egy koppanást hallunk a műanyag betéten: a fal leválasztotta tanoncunk talpáról a fémgolyót. Mehetünk vissza a sarokba, ahová a golyó kigurult, és nekirukkolhatunk a labirintusjárásnak - majd ha megint sorra kerülünk.

  Addig is próbáljuk fejben tartani, hol akadtunk el korábban, felidézni a felépített labirintust, és szurkolni, hogy a többiek se járjanak jobban (hehe).Ha közben valaki másnak sikerülne elérni a varázsjelet, ő kapja a korongot, és új korong kerül elő a zsákból: ez lesz az új cél. Nem baj, ha arra még nem jártunk, hisz addig megfigyelhetjük, a többiek hol sétáltak gond nélkül.

  És együtt nevetünk azon, milyen grimaszok keretében tesz meg valaki egy-egy kockázatosnak vélt lépést, aztán a csalódott arcán, amikor koppan a golyó…


  Gyerekjáték vagy sem?

  Jópofa kis játék Az elvarázsolt labirintus. Bár a Spiel des Jahres válogatáson 2009-ben az Év gyerekjátéka lett, nem feltétlenül csak gyerekeknek ajánlanám. Vidám családi játéknak inkább, de baráti körben is szórakoztató lehetne - csakhogy maximum négyen játszható. Sok játékot látott tizenéves gyerekeim ugyanúgy kértek belőle ráadást, mint az asztalnál ülő hatéves.

  Aki egyébként többnyire laposra verte a társaságot: majdnem mindig ő szedett elsőként össze öt varázsjelet… Persze nem ez az első alkalom, amikor kiderül, hogy memóriajátékban a kicsik ügyesebbek, mint a felnőttek.

  Tíbaláj

  Értékelések átlaga 


  (4.6)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 15 Ketten 10 Családdal 17
  73% (16)
  18% (4)
  5% (1)
  5% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 22)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  Varázslatos

  Ibolya | 2018. augusztus 13.

  Nagyon jó játék ajánlom minden korosztálynak a játék szabályai egyszerű jó logikai gondolkodás fejlesztő.
  elvarázsolt

  Nadi | 2017. december 17.

  nagyom izgalmas memória fejlestő játék elvarázsolt minket az egész családnak nagyon tetszik
  Memoriafejlesztésre tökéletes

  Ágnes | 2017. december 8.

  Minden korosztálynak jó, mert ha kisebbekkel játszunk akkor könnyebb pályát rakunk ki, ha nagyokkal akkor nehezebbet. És bizony itt a gyerekeknek néha több esélyük van, mint a felnőtteknek, mert jobban odafigyelnek. Egyik kedvelt játékunk, és már megvan kis formátumban is, el tudjuk vinni utazásra is.
  Golyózunk.....

  Zsuzsa | 2017. november 7.

  Nagyon jó játék akár gyereknek, akár felnőttnek! Ha a fiam unokatesója itt van nálunk, mindig elő kell venni ezt a játékot!
  Kellemes

  Jucus | 2017. május 14.

  Egy kellemes családi játék amivel le tudunk ülni a 6 éves és a 8 éves gyerkőccel is, mégsem unalmas nekünk sem....sőt....be kell valljam-mindenféle engedmény nélkül is sokszor kikapunk tőlük :)
  Családi játék kategóriában jár az 5 csillag,de felnőtt 2 személyesnek azért nem venném meg.
  Memóriafejlesztő labirintus

  Balthis | 2017. április 4.

  Szép játék, könnyű szabályokkal. Gyerekek számára ideális. Kis segítséggel a 4-5 éves is eljátszik vele. Kamaszok társaságában is jó szórakozást nyújt! Vidám, egymás becsapása, megtévesztése, hol is a fal, lepottyan-e a golyó , sok nevetést, jó szórakozást biztosít.
  Játék szinte végtelen lehetőségekkel, így az újra és újra játszás élmény marad.
  labirintus

  hmonka | 2017. április 2.

  Élvezetes, agytornáztató a játék. A gyerekek is nagyon élvezték, de felnőtteknek is ideális. :)
  Gyerekek kedvelik

  Balthis | 2017. február 21.

  Gyerekek kedvelik ezt a memória játékot! szuper kis agytorna. 4-5 éves kórtól tudtuk kis segítséggel tudtuk játszani a gyerekekkel. A játék szép, igényes. A hangja kicsit a felnőtteknek idegesítő lehet. Így is a felnőtteket is pár partira jól le tudja kötni.
  Nem a mi játékunk

  Réka | 2016. május 15.

  Sajnos nálunk egyáltalán nem vált be. Sem a gyerekek, sem a felnőttek nem kedvelik, nem köt le minket. Viszont a kivitelezése és a minősége tökéletes, szemet gyönyörködtető.
  A kiadó (drei magier) két másik játékát szívesebben ajánlom (óriásos és tornyos...)
  Jó agytorna

  Hodula | 2016. január 3.

  Remek alapötlet, igényes kivitelezés, végre egy olyan memóriajáték, amiről nem is látszik, hogy az.
  Nálunk, a családban 6 éves kortól van sikere, korábban még túl sok a megjegyeznivaló, de a 6 éves már lazán megjegyzi a pálya nagyját. És felnőtt fejjel is jó agytorna.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!