Holtak tele – Válaszúton

  Normál ár: 15 990 Ft

  A Te árad: 15 191 Ft

  Értékelés:  (4.9)
  Éld túl a telet, bármi áron! Vérfagyasztó zombis társasjáték, igazi horrorhangulat!
  A játékosok egy-egy csapatnyi túlélőt irányítva, egymást segítve próbálnak kitartani a kolónián, míg enyhül a tél. Saját titkos céljaik néha mindent a feje tetejére állítanak… Ráadásul minden körben új krízissel kell szembenézniük! A zombik egyre többen vannak, a készletek fogynak, és a várost átkutató társaik is rendre bajba kerülnek! Ha pedig a zombik mégsem végeznének velük, bizalmatlan társaik még mindig száműzhetik őket a kolóniáról… A stratégia mellett tehát komoly pszichológiai vonzata is van a játéknak, ez pedig – a rengeteg eszköz- és eseménykártya mellett – egészen egyedi élménnyé teszi a Holtak telét!
  Kedves Játékostársunk!

  Összehangolt csapatmunkával sikerült kisebb-nagyobb hibákat elkövetnünk a Holtak tele szabálykönyvében, amiért elnézésedet kérjük. Készítettünk egy kis összefoglalót a játékot befolyásoló, lényeges javításokról, illetve a szabálykönyvben pontosítottunk néhány fogalmat és kijavítottunk kisebb hibákat (a változásokat magenta színnel jelöltük). Ezeket a fájlokat erre találod:

  Errata
  Javított szabálykönyv

  Megértésedet köszönjük, és jó játékot kívánunk!
  A Gémklub csapata

  Holtak tele – „Most tél van és csend és hó és halál” … és gyanús a csend

  Hull a pelyhes fehér hó, csurom véres a plató. Mindenki rettegve vár, vicsorog ránk a halál…

  Kemény tél?!… Fogalmad sincs, milyen az…

   

  A Holtak tele egy fél-kooperatív játék, amelyben - nem minden esetben hősies - hőseink életük legkeményebb telét igyekeznek túlélni. Itt nem kezdi ki a nagy hideg a központi fűtést, mert nincs központi fűtés, és nem az okozza a feszültséget, hogy a téli dugó miatt nem jutnak el a közértbe, mert nincs dugó, nincs közért, nincs semmi, csak egy város romjai, amelynek szélén egy romos csűrben vacog egy szedett-vetett kolónia...

  Minden játékos két túlélővel kezd, és ez a kis csapat a játék folyamán akár bővülhet is… ám valószínűbb, hogy csökkenni fog. Ezek mellé jár még 3 akciókocka, néhány lapnyi kezdőfelszerelés (pár konzerv, esetleg gyógyszerek vagy egy kis benzin) és egy titkos cél. Mert bár túlélni együtt kell, azért mindenkinek van egy saját kis célja… kinek kevésbé ütközik a csoportérdekkel, kinek jobban (ha akad egy áruló, na, ő erősen az utóbbi csoportba tartozik).

  Holtak tele

   

  "A szívemet San Franciscóban hagytam" - a beleimet pedig a benzinkúton

  Túlélés, túlélés. Utaltam már rá, hogy nem lesz olyan egyszerű, igaz? Kezdjük is rögtön a fekete levessel: karaktereinkkel akár egyetlen dobás is végezhet ebben a játékban… NE, ne, ne, ne! Ne tekerj el, ez jó! Elmondom, miért:

  A játékban a szerencse nyilván nincs nullára csökkentve: kártyákat húzunk, és már a doboz kibontásakor szembe tűnik egy nagy marék dobókocka. Na, ezek akciókockák, amikkel először dobunk, aztán elköltjük őket különböző akciókért, amelyekhez vagy szükség van egy adott értékre, vagy nem. Ergo a kidobott kockák erőforrásokként működnek, és mindet fel tudjuk majd értelmesen használni. Eddig a szerencsefaktor korlátozása.

  Van azonban egy kocka, a Veszélykocka. Egy nagy, vérbordó, 12 oldalú dög. 6 oldala üres - ezeknek örülünk -, a többin seb, fagyás, illetve egy fog. Mert ekkor a karakter otthagyja a fogát - hiszen megharapja egy zombi. Nincs apelláta. Nincs még egy esély. Vége.

  Ezzel a kockával olyankor dobunk, amikor egy túlélőnk A-ból B-be mozog. Mondjuk bemegy a városba, hogy élelem után kutasson. ínehezen viselem, ha a játékom kimenetelébe nagy beleszólása van egy kockadobásnak, húzásnak, bárminek… De éppen ez az apróság volt az egyik olyan elem, amivel néhány évvel ezelőtt (akkor még angolul) a Dead of Winter belopta magát a szívembe. Ez a végtelen tematikusság. Nem csak hogy súlyt ad a játéknak, hogy az emberélet ennyire törékeny benne (akárcsak a "valóságban"), de végtelenül pontosan simul a témába: ha az ember egy zombiapokalipszis közepén bemerészkedik a város romjai közé, ahol sorvadozó fogaikat az ő agyára fenő eleven hullák grasszálnak mindenfelé...

  Holtak tele

   

  Életre kelt! ÉLETRE KELT!

  Nem csak a halottak élednek fel a játékban, hanem - óvatos képzavarral élve - a játék is az asztalunkon. Na persze az agyunkat nem fogja megenni - a szabály ugyanis nem olyan bonyolult, és a hangsúly nem is azon van, hanem a hangulaton.

  A játék lényege túlmutat az akciókockákon és a tárgykártyákon, de kicsit még a veszélykockán is: a sava-borsát a válaszútkártyák adják. Minden játékos körének kezdetén a tőle jobbra ülő húz egy ilyen kártyát. A kártyán lesz egy feltétel. Ha az ebben a körben teljesül, a játékos felolvassa a kártya szövegét.

  Például, ha a feltétel az, hogy "a játékos mozgatja egy túlélőjét", és ez teljesül is, akkor a szomszéd egyszer csak: "A sűrű hóesés fehérbe öltözteti a világot, a látótávolság pedig pár méterre csökken. Nyilván ilyenkor kell jönnie egy hóviharnak! Szerencsére nem vagy egyedül, egy alak tűnik fel a viharban, vadul hadonászva küzdi át magát a hófüggönyön. Majd utána egy másik. És még egy. Összerándul a gyomrod, ahogy ráeszmélsz: egy zombihorda közepébe kerültél! […]"

  Ezek persze nem csak egyszerű színesítők. Minden kártya választás elé állítja a játékost, alkalmanként az egész csapatot. A döntések sokszor nem csak arról szólnak, hogy egy adott helyzetből hogyan próbáljátok meg kiverekedni magatokat - a morális dilemmák is gyakoriak: befogadunk egy újabb csapat éhező szerencsétlent, amivel a mieinket sodorjuk az éhhalál szélére, vagy hagyjuk őket odakint pusztulni? És hasonló, gyöngéd finomságok. A lapok egy része meg van jelölve korhatáros tartalom miatt. Ezeket a fiatalok vagy gyengébb idegzetűek bevonásával párhuzamosan ildomos visszahelyezni a dobozba.

  Aki bújt, aki nem - halott

  A sok izgalom mellett persze bőven lesz részünk gondolkodásban is. Rögtön itt van például az erőforrások szűkössége, az eltérő - és titkos célok - vagyis a kétes megbízhatóságú kooperáció.

  Túlélni ugyanis csak közösen tudunk, győzni viszont csak egyenként. Lesz egy közösen leküzdendő akadály, vagy cél, ami a parti elején kiválasztott forgatókönyvhöz tartozik (egy ilyen forgatókönyv úgy van megkomponálva, hogy vele a játék nehézségét és várható hosszát is választjuk). A játék akkor ér véget, amikor ez a közös cél teljesült - és ekkor nézzük meg, kinek sikerült a saját céljait is elérnie. Akiknek ez is sikerült, azok győznek. A mikor ez a közös cél teljesült, a játék véget ér - és ekkor nézzük meg, kinek sikerült a saját céljait is elérnie. Akiknek ez is sikerült, azok győznek.

  De a játék véget érhet úgy is, hogy kifutunk az időből, ilyenkor veszítünk. Vagy a morál 0-ra csökken, ekkor is veszítünk. Ugyanis, ha éhezünk, csökken a morál. Ha valaki meghal, csökken a morál. Ha olyan döntést hozunk... csökken a morál. Ha nem takarítjuk a kolóniát, csökken a morál. De ha mindez nem lenne elég, minden körben kapunk még valami extra krízist, amit meg kell oldani, különben… Igen, már megint a fránya morál. Ha pedig van áruló a csapatban, akkor mindez az ő malmára hajtja a havat.

  Ha van tippünk az árulóra, akár szavazást is kezdeményezhetünk, és ha sikerrel járunk, kiutasíthatjuk a kolóniából. Ilyenkor az illető játékos új titkos célkártyát húz (függetlenül attól, hogy valóban áruló volt-e vagy sem), és még innen is győzhet. Bár a vicsorgó zombik között barangolni a fagyban nem egy életbiztosítás…

   

  Holtak tele

  Érzed már a vér szagát…

  A Holtak tele nem csak egy zombis játék. Nem csak egy kartondoboz, ami tele van zombis kartonfigurákkal meg vérpettyes kártyákkal. A Holtak tele jegy egy kíméletlenül komoly zombifilmre, ahol az élet törékeny, a hibáknak súlyuk van, a döntéseknek következményei, és ahol persze özönlenek a holtak, akik könnyedén tizedelik a "túlélőket". És ez a film nem az első sorba szól, hanem a vászon túloldalára. A jeges szélfúvásokban gomolygó hópelyhek közé, a véráztatta város romjai közé, ahol senkiben sem bízhat az ember, ugyanakkor nem tehet mást, minthogy másokra támaszkodik. Minden újrajátszással más és más történetek, dilemmák és rengeteg idegszálpattintó helyzet: Na ilyen tél aHoltak tele!

  Holtak tele


  Woland

   

  Értékelések átlaga 


  (4.9)

  Közönségdíjak

  Gyakorlott játékosoknak 6 Családdal 5 Partijátéknak 5
  90% (9)
  10% (1)
  Rendezés:
  Eddig összesen 10 értékelés
  Túlélés

  Adrienn | 2018. július 24.

  Túl vagyunk pár játékon a családdal (11,13,15 évesek), mind árulós és sima kooperatív módban (amikor senkinek nincs titkos célja). Kegyetlen egy játék, olyan döntésekre rákényszerítve, ahol csak a túlélés számít (bár lehet a túl sok vesztés miatt lettünk érzéketlenebbek a többi ártatlan túlélő iránt és simán kiküldtük még az frissen szült anyát is a hóra). Az árulós módban könnyebb a küldetés feladata, de lehet hogy lesz köztünk egy áruló aki kereszbe tesz a csapat túlélésének. Nekünk sikerül kiszavaznunk egy társunkat, mert olyan jól lapított az áruló, meg is nyerte a játékot miután a kerítést felvágva sorsunkra hagyott minket.
  A kooperatív résznél nehezebb a feladat nekünk 3 fővel nem is sikerült teljesítenünk, 4-5 fő kell hozzá.
  Lehet nekünk nem volt egyértelmű a szabályzat, de sokáig rosszul játszottuk mikor túlélőt (kívülálló kártyát) húztunk a tárgypakliból rögtön ki is játszottuk és ezért egy idő után túl nagy lett a túlélők tábora akiket nehéz volt már etetni. Mint kiderült ezt a lapot is kézbe lehet venni mint az összes többi lapot és akkor játsza ki az ember mikor akarja, vagy elcseréli valaki mással. A másik az éhinségjelző mikor nincs elég élelem, hogy mindenkinek jusson kerül egy üres konzerv a raktárba ami -1 morál, nem volt egyértelmű, hogy ezt minden körbe kell e levonni, de mint kiderült csak akkor van jelentősége ha újra éhezik a csapat, tehát ha megint nem tudnak enni még 1 üres konzerv kerül be és akkor abban a körben a 2 konzerv miatt már -2 morál kerül levonásra.
  Még sokszor elő fog kerülni nálunk és amint kapható lesz magyarul a kiegészítő az is beszerzésre kerül. Egy kis nyomasztó zombis háttérzenével még jobb az élmény.
  Fagyos igazság

  Róbert | 2018. május 20.

  Hidegen nézegettem a játékot, szépnek tűnt és kidolgozottnak. De nem volt maximális érzés, hogy ezt vegyem meg. A barátok nyomására mégis így tettem, és megvettem. Hazaérve a barátokkal, ki is próbáltuk. Azt kell mondjam, ennél kellemesebbet nem csalódtam még játékban. Izgalmas, pörgős, igazi TÁRSASjáték. Sok nevetés, néha vitatkozás és szégyen is becsúszott (fáradtan a csak még egy party érzés, aminek hatására másfél kör alatt mindenki meghalt a játékban).

  Mindenkinek ajánlom, nem lesz unalmas még a 20-ik játékra sem.
  Imádom

  Máté | 2018. május 14.

  Az egyik, ha nem a leghangulatosabb társasjáték, amivel valaha játszottam. A játék összetett, de nem bonyolult, hangulatkeltő szövegekkel megszakított, de nem lassított játék. Aki szereti a zombi apokalipszis témáját, azoknak szerintem tetszeni fog. A doboz beltartalma jó minőségű, és jól rendezett, megéri az árát!
  Magyar zombis játék

  Szabolcs | 2018. április 13.

  Ha szeretitek a zombis társat de nem tudtok jól angolul akkor ez nektek való. Én is pont azért szeretem mert nem vagyunk perfekt angolok így nem kell gondolkodni azon, vajon mit kell csinálni mit jelentenek a jelzések stb... Végre egy magyar zombis játék.
  Zseniális

  Tünde | 2018. március 2.

  Egyszerűen fantasztikus a játék! Igényes, gyönyörű, és értékelem, hogy felhívták a figyelmet a 18 karikás kártyákra, mi azokat ki is szedtük a gyerekek miatt. A karakterek is nagyon jól kidolgozottak, és külön klassz, hogy többet is lehet akár irányítani. Összetett, de ezzel együtt gördülékenyen játszható. Szeretem, hogy lehet variálni a játékot, lehet kooperatív, de az egyéni célokkal már kicsit más stratégiát igényel. Mi az első játékunkban ezt kihagytuk és igazán fergeteges játékélményben volt így is részünk. Jó ötlet volt beszerezni!
  Holtak között életben maradni

  Danchos | 2018. február 19.

  Rendkívül hangulatos, izgalmas társasjáték.
  Tetszik, hogy a Holtak Tele ennyire jól és részletekbe menően dolgozza fel a zombiapokalipszis témát. Számomra ez az első komolyabb történetközpontú kooperatív társasjáték, és azt kell mondanom, a legjobb választás volt a bevezetésre. Amikor először a kezembe vettem a játékot, már maga a doboz, a külcsín is megfogott. A játékelemek igényesen vannak kialakítva, és teljes mértékben átadják azt a bizonyos hangulatot. A képekkel tarkított szabálykönyv szerintem abszolút rendben van, semmi sincs benne túlmagyarázva, és minden felmerülő kérdésünkre választ ad.
  Nem szeretném túlságosan részletezni a játékmenetet. Legyen elég annyi, hogy magával ragadó, elgondolkodtató. Az egyéni és fő céloknak, a válaszútkártyáknak, valamint a megannyi eltérő képességgel rendelkező túlélőnek köszönhetően minden egyes játék más és más. Az éppen rendelkezésre álló időnknek megfelelően választhatunk küldetést magunknak. Ha egész délutános / estés programot akarunk, jöhet egy hosszabb túlélősdi, kevesebb szabadidő esetén pedig dönthetünk egy gyorsabb zombiölés mellett is. :)
  Nagyon tetszik, hogy igyekszünk vigyázni kis csapatunk törékeny tagjaira, sőt olykor már egyfajta kötődést érzünk irántuk. Megesik, hogy valamelyik túlélőnk mindössze egy forduló erejéig marad velünk, a jobb sorsra érdemesek pedig kisebb csoda folytán kitartanak a végéig. A veszélykocka miatt sosem érezhetjük magunkat biztonságban. Sokszor áldozatokat kell hoznunk azért, hogy a kolónia javát szolgáljuk, de ha a szükség úgy kívánja, a saját érdekeinket kell szem előtt tartanunk. A válaszútkártyák ötletesek, és nem egyszer hoztak bennünket nehéz helyzetbe. Azt ajánlom, hogy ne olvassátok el őket előre, hadd legyen minden egyes esemény meglepetés. :)
  Kooperatív módban ketten is remek kikapcsolódást nyújt, három vagy több résztvevő esetén viszont már megkapjuk azt a pluszt, hogy bármelyikünk áruló lehet, és a szüntelen gyanakvás még színesebbé teszi a játékot.
  A Holtak Tele igazán próbára tesz bennünket. Minden egyes játék során feltesszük magunknak a kérdést: vajon képesek leszünk átvészelni a zimankós hideget, a holtak szüntelenül özönlő seregét, és életben maradni ebben a kegyetlen, reményvesztett világban?
  Más játék - MÁSokkal

  HeFe | 2018. február 19.

  Karácsonyra vettük meg, családi játéknak. Nem csalódtunk benne! Az első játék volt hosszadalmas (5-6 óra) a szabályok miatt, de az sem csapott unalomba. Gyerekeink is nagyon szívesen játsszák a barátaikkal is. (A gyerekek 13, 15, 17 és 19 évesek.)
  Nem tudnám más játékhoz hasonlítani, mert a közös cél elérése mellett az egyéni érdekek is befolyásolják egy-egy játékos döntéseit. Amikor azt hiszed, hogy sikerül visszaszorítani a zombikat, akkor kiderül, hogy a melletted ülő áruló, és saját érdekei miatt képes feláldozni egy kolóniát. De az is lehet, hogy Te is a sorsára hagysz egy eltűnt gyermeket, mert mégiscsak egy éhes szájjal kevesebb... Számtalan lehetőség, nagyon sok karakter és döntések sorozata jellemzi ezt a játékot.
  Két főnek is ugyanolyan jó játszani, mint 3, 4, vagy 5 játékosnak. De minél többen játsszuk, annál nagyobb az esélye, hogy áruló van a csapatban. Nekünk nagyon bejött!
  Soha semmi nem lesz ugyanolyan

  Ti Wine | 2018. január 2.

  Karácsonyra leptem meg magam a Holtak Telével. Nem érte indultam, de "rábeszéltek" (nem volt nehéz dolguk).
  Soha semmi nem lesz ugyanolyan, gondolhatja az ember egy apokalipszis közepén. Emberi sorsokról kell döntenünk és a saját és csapatunk életét kockára tenni.
  Elsőre kicsit bonyolult a játék menete, de 1-2 kör után már rutinból lehet játszani. Érdemes gameplayeket nézni a Youtube-n azért a szabályok megértéséhez.
  A rengeteg karakter, krízis és főcél miatt, illetve a található tárgyak randomitásának köszönhetően, megunhatatlan a játék. Soha semmi nem lesz ugyanolyan, a játékban mint azelőtt volt.
  Remek választás azoknak, akik egy hangulatos, hosszabb questet akarnak végigjátszani. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
  Winter is coming

  Tamás | 2017. december 22.

  Nemrég vettem meg a játékot és hát... egyik kedvenc lett :) Valamilyen tapasztalattal rendelkező társasjáték kedvelőknek ajánlom, akik egy jó társasággal akár 3-4 órát is eltöltenek a játék mellett. A kidolgozás 10/10 , a játékélmény fantasztikus és az újrajátszhatóság is végtelen. Mi magunk állíthatjuk be a nehézségi szintet a különböző küldetés vagy áruló kártyák segítségével, ez is egy pozitívum számomra. Szerencsefaktor a játékban nem nagyon van jelen, úgy hogy a nagyon stratégiai társasjáték kedvelőknek mindenképp egy kötelező darab :)
  Beköszöntött a tél

  Gábor | 2017. december 13.

  Én nagyon örültem, amikor bejelentették a magyar verzió érkezését, nekem az angol verzió is egy kedvenc volt, a hangulat illetve az akkor még számomra új játékstílus/mechanika miatt, viszont akkor azt éreztem a társaságban akikkel játszottunk nem volt meg a tökéletes angol tudás mindenkinél ami vontatottá tette a játékot, így nem vásároltam meg magamnak. A magyar verzió viszont megoldott minden nyelvi akadályt. Változatos, izgalmas semi-cooperative játék. Együtt harcoltok a kolóniára támadó zombi hordák ellen, és ha már minden játékot könnyen megnyertek, nehezítsetek árulókkal akik a csapat ellen játszanak, vagy játszatok a durva küldetés kártyákkal amik eléggé megnehezítik a játék megnyerését.
  Szép, igényes kialakítás és design, nem műanyag hanem karton karakterek és zombik, viszont a minősége szerintem az elvárható.
  Játék közben a látvány szerintem meghozza a szükséges hangulatot, akik szeretik a szerepjátékot és a zombi apokalipszis témát, azoknak a válaszút kártyák és a fő feladatok szövegei illetve egy kis fantázia könnyen hozhatja az elvárt élményt.
  5-6 játékunk van egyenlőre benne a magyar verzióban, és eddig nagyon szeretjük, nem találtunk benne különösebb hibát, egy-egy apró hiányosságot éreztünk a szabályok ismertetésében amit nem tudok, hogy az angol verzió is hiányos e ilyen szempontból, viszont egy kis társasjátékos gyakorlattal, és "házi szabályokkal" ezeket könnyen ki tudtuk pótolni.
  Mindenkinek ajánlom, 2 fő-nek is, akár pároknak, mi nem számítottunk rá de élveztük a két személyes játékot is ( 1 személy 2 helyett 3 karaktert irányít )

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!