Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

59.990 Ft

Homályrév

59.990 Ft
Webáruház készlet: Raktáron
Átlagos értékelés: (14)

Leírás

Minden idők legnagyobb fantasy kalandja, sok száz órányi csata, hatalmas világ, számtalan szörny és kincs vár rátok Homályrévben! A Homályrév összetett, történetvezérelt, „legacy” társasjáték. A játékban hősök egy csapatát irányíthatjuk kalandról kalandra, befolyásolva a világ történelmét, kergetve saját céljainkat, folyamatosan erősödve, egyre okosabban együttműködve, újabb és újabb képességeket, mágikus fegyvereket és tárgyakat szerezve, félelmetes szörnyeket legyőzve... míg fény nem derül Homályrév ősi rejtélyére... „Legacy”: a játék során megváltozhatnak egyes szabályok, illetve újak léphetnek életbe; megváltozhatnak vagy végleg kikerülhetnek játékelemek.

Vélemények

4.57
14 értékelés
(12)
(0)
(1)
(0)
(1)
Értékeld a játékot!
2021. 01. 03.
Tökéletes játék
2020. 10. 16.
Nagyon szeretem ezt a játékot és ezt mondom úgy hogy megtalultam hogyan kell játszani és hogyan kell alkalmazni....igaz van néha néha bizonytalanság a szabályokat illetően de ebben játékban nem a szabályok értelmezése vagy tanulása a nehéz hanem konkrétan maga a játék. Én nehezen tudom teljesíteni. Szoloban játszom " amikor elvileg könnyebb és neheziteni kéne " de el se tud képzelni hogy lehet ezt nehéz vagy nagyon nehéz szinten teljesíteni. Egyszerűen elfogy a kártya a kezemből szinte mindig. És akkor azt a luxust nem is említem hogy pénz " zsákmányolni" mennyire nincs időm. A rajongásom sokkal nagyobb és fel nem adom de nem holnap lesz ennek vége....
Köszönöm a gemklubnak a munkájukat.
2020. 10. 10.
Szerintem ha a játék szigorúan csak a csatákról szólna, akkor csupán simán egy jó játék lenne.

Ami zseniálissá teszi az a körítés, történet, és a felfedezés - még úgy is, hogy nem tartom magam túl nagy fantasy-snak. Számomra a legizgalmasabb rész mindig a csaták közt van, mikor a történet halad előre; döntéseket hozunk, merre menjünk, hogyan fejlődjünk; borítékokat nyitunk ki, stb. Eddig 4-5 küldetést játszottunk le, de mindig nagyon várjuk, hogy mikor tudunk összeülni a következő játékalkalomra.

A játéknak természetesen vannak hibái:
-elég hosszú az előkészítés, és néha kicsit körülményes lehet az adminisztráció (de a játékhoz lehet kapni - vagy készíteni - rendező inserteket, melyek megkönnyítik a pakolást.
-az ára is elég borsos, ami sokakat eltántoríthat (bár ha kiszámolod, hogy a többtucat küldetés alatt hány órát fogtok beleölni és leosztod a játék árával, akkor kiderül hogy sokkal jobban megéri mint egy mozijegy :) )
-a játék elég összetett - de logikus - ezért kezdő játékosoknak nem biztos hogy könnyű falat. (Sokat segíthet, ha játszottatok már körökre osztott RPG-vel számítógépen, mert úgy elég sok párhuzamot lehet találni)
-a játék legacy, tehát kvázi "egyszer használatos", de 90+ küldetést tartalmaz, tehát leköti egy időre az embert. (Lehet kapni leszedhető matricakészletet, ha esetleg később el akarjátok adni, vagy újrajátszani, de a spoilerek miatt ez már nem hiszem hogy túl érdekes)

A játékot azoknak ajánlom főként, akik élvezik a felfedezős dolgokat - mint pl a Pandemic Legacy - mert nagyon király része a játéknak a borítéknyitás, karakterek feloldása, stb. Az sem árt, ha van 1-3 játékostársad, akivel rendszeresen össze tudsz ülni játszani, mert a küldetések számából adódóan elég időigényes végigvinni a kampányt.

Ha megjelenne magyarul a kiegészítője, vagy a "folytatása" a Frosthaven, már rendelném is :)
2020. 09. 20.
2020. 06. 10.
Súlyos dungeon crawler

Nagyon látványos, részletgazdag játék, látszik, hogy a készítők rengeteg munkát fektettek bele. Többnyire számítógépes játékokhoz szokott testvéremmel nagyon könnyen átéltük a játékot, és a barátnőmet is roppant gyorsan beszippantotta. A kampányra épülő játékmenet garantálja, hogy később is elővegyük, és a változtatható nehézség garantálja, hogy ha régen vettük elő a dobozból, akkor kevésbé büntessen.
A vastag szabálykönyv ellenére nem jelentett komolyabb nehézséget a tanulási fázis, viszont nyilvánvalóan nem kezdő játékosok a célközönsége. A tábla felállítása komoly időt igényel, a karakterek "resource" menedzsmentje is könnyebb, átláthatóbb, ha az ember tud angolul és telefonos applikáción keresztül végzi. Ha már applikáció, akkor a harcban előkerülő kártyákat is lehet ilyen módszerekkel pótolni, már persze ha erre valakinek igénye van.
A harcrendszer furának tűnhet, de szerintem ez adja meg azt a kellemes fűszerezést, amit eddig csak ennél a játéknál tapasztaltam. Sikerül a játéknak a random faktort kártyákkal elérnie, ami miatt az ember nem érzi azt, hogy "rosszul dobtam a kockákkal, most megszívtuk", hanem bizony következményekkel jár, ha az ember rossz kezdeményezésű kártyákat játszik ki.
Az ára borsos, mindenképpen érdemes beszerezni mellé egy rendezőt, illetve az eltávolítható matricákat az újrajátszhatóság miatt.
2020. 05. 25.
Ez egy varázslatos mesevilág

Aki azt várja, hogy munkáslehelyezős, erőforrás gyűjtögetős, eurót kap az téved. Értelemszerűen az keresse aki élvezi a csatákat, de mesterfokon. A szűk szemellenzővel nézzük akkor ez nem más mint ütök kapok. Ha nem akarsz nem is fogsz többet látni. Ha ez elrémiszt bele se kezdj. De akkor mitől olyan híres?

- Van egy csodás története. Ahol küldetésről küldetésre Homályrév és a körüli területek meglátogatásával csatába keveredsz. A történetek jók, de ne számítsunk 10 oldalas olvasmányra. Csak ami fél oldalba belefér. Ezen kívül a történetet erősítik az általunk választott karakterek története és a városi és uti események története. Nem fog ez sok időt elvenni a csatától, de mégis megteremti az atmoszférát.

- A csatarendszer rendkívül egyedi és elképesztően érdekes, rafinált, megunhatatlan. Nincs dobókocka a játékban. Egy lapot húzol, hogy az ellenfél mit csinál "Mozog és támad" , vagy csak mozog és gyógyul esetleg lényt idéz. Ha támad, támadásmódosítót húz ami az ütőerejét csökkenti, növeli. Te a kezedből választasz kedvedre egy lapot ami akár egy csoportot is támadhat vagy csak egy ellenfelet de azt nagyon. A lapjaidat be kell osztani, mert bár párszor újrahúzhatod őket, de elfogyhatnak a játék végéig és akkor te már nem veszel részt az utolsó pár lépésben.
- A karaktered tapasztalati pontot és aranyat gyűjt így a következő csatában már jobb karddal megy vagy egy jobb kártyával a kezedben...esetleg egy meglévő kártyát matricázol fel erősebbre.

Rengeteget lehetne róla mesélni, de így is sok volt. Kihagyatatlan aki szereti a dungeon crawlereket.
2020. 04. 16.
Válasz a kérdésekre

@Róbert: A játékban kalandok vannak amik különböző alapterületű és felépítésű helyszínek, különböző szörnyekkel. Amit eddig játszottunk az mind olyan volt, hogy vagy mindenkit vagy egy bizonyos ellenséget kellett megölni.

@Csata: Kifesthető, műanyag figurák tartoznak a különböző karakterekhez. (pl így nézhetnek ki: https://no.pinterest.com/kjetilhodne/gloomhaven/)

Jelenleg nagy kedvencünk a játék, a kalandokat lehet erősebbé és gyengébbé tenni, kinek hogyan tetszik. A történetek jók hozzá. A játékhoz viszonyt érdemes készíteni/beszerezni egy rendszerezőt mert nagyon sok dologból áll és sokáig tart előszedni és elrakni mindent.
2020. 04. 10.
Három fiammal kezdtünk bele, a legkisebb csak az éppen nem használt szörnyek lapocskáit győzi le. Nagyon oda vannak érte még rendrakásra is képesek, hogy játszhassunk, a legidősebb egyszer megkérdezte homályrévezünk-e ma este, mert akkor eléri a korábbi vonatot. Volt, hogy az új karakter dobozát késő este nyitottuk, a legifjabb játékosunk hajnalban ébredt és nézegette a kártyákat.
A lényeg az hogy szerepjáték (ceruzás, papíros) helyett nem jó, vannak ugyan döntések, lehet fejlesztési irányokat választani, de alapvetően harcból áll a játék 95 %-a, meg némi pakolásból.
Gondolkodást, tervezést igényel, semmiképpen nem egyszerű kockadobálós gyakós játék.
Azt javaslom mindenkinek nézzen utána milyen játék, mielőtt megveszi vannak videók, leírások... Így nem lesz csalódás.
2020. 01. 25.
Két küldetés után nem folytattuk. Egyszerűen elég volt belőle. Minik ugrálnak műanyag talpacskákra erősítettt karton szörnyek körül, bosszantóan rusnya pályákon. A kártyák minősége és grafikája még ezeken is túltesz, a két kártyás támadás, meg hogy ne említsd a társadnak mit fogsz csinálni pedig már csak hab volt a tortán. Próbáltuk házi szabályokkal élvezetessé tenni a tök száraz játékmechanikát, de sehogy nem állt össze. Biztos van akinek bejön ez, még olyan is lehet, akinek tetszik a design, lelke rajta, nekünk még visszavan egy csomó app küldetés az Odalentben, azt fogjuk kitolni, és ha 3 hét után sem lesz kedvünk ennek nekiülni, akkor for sale.
2020. 01. 10.
Helló!

még nem próbáltuk ki, de nagyon jónak tűnik csak a szabályokat átböngészve! ami 52 oldal, szóval aki a komplexebb játékokat szereti az vágjon csak bele...

ha jól láttam a matricák nem eltávolíthatók, eltávolítható matrica szettet be lehet külön szerezni hozzá? angol nyelvűhöz volt ilyen kiegészítő...a neten legalábbis írtak róla
2020. 01. 05.
Nagyszerű

Az elmúlt 10 év legjobb megjelenése.
Borsos ára mellett is megéri beszerezni.
Egyedülálló élményt nyújt, mintha egy másik
világba csöppennénk a játék ideje alatt.
2020. 01. 02.
Szerintem szuper lett!

"Ma átvettem a játékot, egyszerűen súlyos a maga 10 kg-jával, de van benne tartalom is! 95 küldetés többféle feladattal külön füzetben, amit kooperatívan végig lehet játszani. A küldetések céljai eltérőek, de a küzdelem adja mindegyik alapját...
Igényes kivitel, ahogy nézegettem egy apró elírást vettem észre, egyébként szépen megfogalmazott, ötletes szövegeket tartalmaz a játék. Bármilyen drága is, szerintem megéri az árát!"
2019. 08. 07.
Ebben figurák lesznek, vagy a papírra nyomtatott verziók?
2019. 08. 07.
Azért ugye a játék nem csak arról szól, h különböző helyszíneken kell legyilkolni különböző szörnyeket, mint pl. a Diablóban?