Scythe

  Normál ár: 25 990 Ft

  A Te árad: 24 691 Ft

  Értékelés:  (4.7)
  Az első világháború nyomai még láthatóak Kelet-Európa vidékein, de máris hatalmas, páncélozott lépegetők próbálnak minél több területet biztosítani az országoknak, ahol gyártják őket. Ebben a gyönyörűen illusztrált, összetett stratégiai játékban területfoglalásokkal és a források ügyes felhasználásával kell a hadianyaggyártást biztosítani - hogy a mi birodalmunk legyen a legerősebb! Egy játék, ami tavalyi megjelenése után azonnal meghódította a gyakorlott játékosokat.

  Értékelések átlaga 


  (4.6)

  Közönségdíjak

  Gyakorlott játékosoknak 11 Euro gémereknek 5
  79% (11)
  14% (2)
  7% (1)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 14)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  A művészet és a szórakozás találkozása

  Zoltán | 2018. július 16.

  A Scythe-t a Kickstarteres felbukkanását követően már egyből kiszúrtam magamnak, végig nyomon követtem. Elég sokáig, 2018. februárjáig sikerült magamtól távol tartanom, de ekkor úgy döntöttem itt az ideje meglepni magamat szülinapra, így hát megvettem végre valahára. Nagyon, nagyon, és nagyon féltem, hogy nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket, és mivel nem olcsó játék, kaptam a nyomást otthonról is. Hála istennek még aznap este, sikeresen lenyomtuk az első partit, és hát nem hiába a nagy hype, meglovagolta a Scythe. De még hogy, még a nagyon erősen tiltakozó menyasszonyomnak is igen csak tetszett, azóta pedig egyértelmű number one lett, a Mars terraformálásával egyetemben. Abszolút kiegyensúlyozott játék, természetesen ha megfelelően vannak használva az adott hősök, és táblák keverékei, gyönyörű kivitelezés, és rendkívül igényes kiadás, megéri a pénzért, az utolsó forintig. Akit valamilyen szinten is izgatott a játék, az próbálja ki, egészen biztos hogy tetszeni fog. Két negatívumot tudnék felhozni, egyik a kiegészítők rendkívül magas ára, ezzel sajnos nem tudunk mit kezdeni. A másik talán nem is negatívum, hanem óvaintés azoknak, akik úgy gondolják hatalmas harcok lesznek, és véres csaták rengeteg küzdelemmel. Nos, ez a játék nem erről szól, aki ezt keresi nem lesz boldog vele, ugyanis ez inkább egy passzív, hidegháborús, a gazdaság és egymás fenyegetésének kényes egyensúlyának fenntartását megkövetelő társas.
  DA!

  Tony | 2018. június 28.

  Nagyon hangulatos játék! Általában én az összetettebb stratégiai játékokat és a heavy eurokat nem látom át rendesen, ám itt sikerült minden szabályt megértenem és sikerült átlátnom egészében az eseményeket. Remek játékot ismerhettem meg. Bár könnyű dolgom volt, mert én wc-n voltam és a többiek mind kiválasztották a számukra szimpatikus színt/népet/vezetőt, így nekem kizárásos alapon Olga és az ő népe jutott. Na, annak aki még nem játszott a játékkal egy kis info morzsa: a játékban nem használhatod egymás után ugyanazt az akciót, tehát nem mozoghatsz vagy termelhetsz egymás után két körön keresztül. Egyetlen kivétel ez alól Olga népe.
  Mint minden ilyen jellegű játék időigényes, de csak úgy repül az idő, mikor játszottuk. Mikor az egyik játszótársam feltette a hatodik csillagot szabályszerűen meglepődtem, hogy "te jó ég, már vége is?" Mindenkinek ajánlom kipróbálásra!
  Szuper hangulatú világ

  Ormay Tamás | 2018. június 13.

  Eléggé bonyolultak a szabályok, elsőre kb 45 perc mire mindent elmagyaráztam a többieknek. Miután belejöttünk már gördülékenyebb volt, de eleinte sokat kellet nézegetni a szabálykönyvet. Tetszik a süllyesztett játékostábla megoldás. Érdemes beruházni a kiegészítőkre is.
  Fantasztikus játék

  Emese | 2018. május 8.

  Nagyon vártam már, hogy játszhassak vele, és egyből magával ragadott a hangulata. Még úgy is, hogy a győzelemnek a közelébe se kerültem eddig, de nem adom fel :)
  Steampunk gazdaság

  Efti | 2018. május 8.

  Gyönyörű és hangulatos játék. Sajnos ritkán kerül elő, mert komplexitása eléggé ijesztő. Az első játékalkalom biztos, hogy a szabályok értelmezésére fog elmenni, mivel sajnos a szabálykönyv nem mindig fogalmaz egyértelműen. Az Eurogamer fanok legtöbbje nagyon lenézi, kicsit túllíhegve a harcrendszer egyszerűségét, holott maga a játék világa is az erőfitogtatásra épít nem a tényleges harcra. Komplex, elsőre kicsit zavaros, de egyszerű rendszerű, nagyon hangulatos játék.
  Interakció(tlan)

  Ákos | 2018. május 4.

  Nagyon szép játék, igényes a grafikája, a kártyák és a minik is jó minőségűek. Kifejezetten tetszik, hogy színesítő szöveggel is el vannak látva a találkozás kártyák. Aki szemfüles az a játéktáblán észrevehet néhány easter egg-et. Számomra az egyetlen negatívum, hogy kevés az interakció. Lehet, hogy az én játékos társaimmal van a gond, de mindenki csak csinálja a saját dolgát és nem kalandozik a pályán.
  Gyönyörű és változatos

  Ádám | 2018. április 12.

  A játék képi megvalósítása nagyon szép lett, minden egyes kártyája részletes és jól kidolgozott. A baráti társaság nagy kedvence jelenleg. Viszont kell néhány kör, mire az ember átlátja a szabályokat és a játékmenetet, de utána nagyon jó kikapcsolódás.
  Ami a filmiparnak a Christopher Nolan, az a társasjátékoknak a Scythe....

  bumbi | 2018. március 4.

  Az óriási, már-már hisztérikus hype engem is maga alá gyűrt, ezért meg kellett hogy vegyem. Mit mondjak, elképesztően gyönyörű, színes-szagos, édes-mézes, csilli-villi pompa, meg miegymás, csak éppen a játékélmény maradt ki számomra. De az totálisan. Minden egyes alkalommal, amikor leültem vele játszani, azt éreztem, hogy irányít a játék, és kötelező kinyitnom azokat a kapukat, amiket az arcomba tol. Ez a végefelé picit mérséklődik, de egy ilyen nagyszabású (és árú) euronál szerintem megengedhetetlen, hogy minden egyes alkalommal ugyanazokat a kötelező köröket kell lefutni. A tematika egyáltalán nem jön át, végig úgy érzem, hogy tologatok ezt-azt, aztán egyszer majd jó lesz nekem. A harc rendszere még ameri szinten is vérlázítóan nevetséges, kb. olyan primitív, mint a micsodáinknak a méregetésével szórakozni. Számomra óriási csalódás, DE! Aki még életében nem játszott haladóbb euro-s játékkal, annak talán jó lehet....egy darabig...
  Egy kiváló game, komplex játék rendszerrel és végtelenül aprólékos kidolgozással

  Keptön | 2018. január 5.

  Körülbelül 20 meccs áll mögöttem és kijelenthetem, hogy a játék minden eleme szinte tökéletesre csiszolt. 4 , 5 emberes meccseket szoktunk játszani és az első pár alkalom után már nagyon gyorsnak mondható. A 4 emberes meccs jellemzően 70 perc alatt véget érnek, pontszámítással együtt!!! (mindenki tudja a szabályokat). Ez az idő, ha új emberekkel játszom akkor jellemzően 150 perc... Már beszereztük a kiegészítőjét is így a hétvégén összehozunk egy 7 játékos meccset. Nagyon kíváncsi vagyok az új népekre és a játékidőre, illetve arra, hogy ilyen zsúfoltság mellett mennyire változik meg az eddig tapasztalt játékmenet (több harc?).
  Könyörtelenül beszippant!

  ivi | 2017. október 12.

  Lenyűgözően kidolgozott a játéktábla és minden egyes karakter valamint a hozzá való kiegészítők. Rá kell szánni az időt az értelmezésre, akár egy első, lassú, hosszú próbajátékkal. Értelmezés után viszont beszippantja az embert a játék és kezdődhet a stratégia kidolgozása. Izgalmas, hogy a termelésre vagy a terjeszkedésre, vagy a szomszédos nagyhatalmak leigázására fordít nagyobb figyelmet az ember, miközben törekedni kell a népszerűség és a hatalom növelésére is, megtartva a kettő között az egyensúlyt, hiszen a végelszámolásnál mindkettőnek nagy szerepe van.
  Fontos figyelni arra, hogy az egyes lépéseknél szabjunk időkorlátot a megvalósításra, mert a gondolkodás nagyon megnyújtja a játékot.
  Engem megnyert és beszippantott! Könyörtelen Olga a kedvenc karakterem!

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.