Scythe

  Normál ár: 24 990 Ft

  A Te árad: 23 741 Ft

  Értékelés:  (4.7)
  Az első világháború nyomai még láthatóak Kelet-Európa vidékein, de máris hatalmas, páncélozott lépegetők próbálnak minél több területet biztosítani az országoknak, ahol gyártják őket. Ebben a gyönyörűen illusztrált, összetett stratégiai játékban területfoglalásokkal és a források ügyes felhasználásával kell a hadianyaggyártást biztosítani - hogy a mi birodalmunk legyen a legerősebb! Egy játék, ami tavalyi megjelenése után azonnal meghódította a gyakorlott játékosokat.

  Értékelések átlaga 


  (4.6)

  Közönségdíjak

  Gyakorlott játékosoknak 6
  88% (7)
  13% (1)
  Rendezés:
  Eddig összesen 8 értékelés
  Gyönyörű és változatos

  Ádám | 2018. április 12.

  A játék képi megvalósítása nagyon szép lett, minden egyes kártyája részletes és jól kidolgozott. A baráti társaság nagy kedvence jelenleg. Viszont kell néhány kör, mire az ember átlátja a szabályokat és a játékmenetet, de utána nagyon jó kikapcsolódás.
  Ami a filmiparnak a Christopher Nolan, az a társasjátékoknak a Scythe....

  bumbi | 2018. március 4.

  Az óriási, már-már hisztérikus hype engem is maga alá gyűrt, ezért meg kellett hogy vegyem. Mit mondjak, elképesztően gyönyörű, színes-szagos, édes-mézes, csilli-villi pompa, meg miegymás, csak éppen a játékélmény maradt ki számomra. De az totálisan. Minden egyes alkalommal, amikor leültem vele játszani, azt éreztem, hogy irányít a játék, és kötelező kinyitnom azokat a kapukat, amiket az arcomba tol. Ez a végefelé picit mérséklődik, de egy ilyen nagyszabású (és árú) euronál szerintem megengedhetetlen, hogy minden egyes alkalommal ugyanazokat a kötelező köröket kell lefutni. A tematika egyáltalán nem jön át, végig úgy érzem, hogy tologatok ezt-azt, aztán egyszer majd jó lesz nekem. A harc rendszere még ameri szinten is vérlázítóan nevetséges, kb. olyan primitív, mint a micsodáinknak a méregetésével szórakozni. Számomra óriási csalódás, DE! Aki még életében nem játszott haladóbb euro-s játékkal, annak talán jó lehet....egy darabig...
  Egy kiváló game, komplex játék rendszerrel és végtelenül aprólékos kidolgozással

  Keptön | 2018. január 5.

  Körülbelül 20 meccs áll mögöttem és kijelenthetem, hogy a játék minden eleme szinte tökéletesre csiszolt. 4 , 5 emberes meccseket szoktunk játszani és az első pár alkalom után már nagyon gyorsnak mondható. A 4 emberes meccs jellemzően 70 perc alatt véget érnek, pontszámítással együtt!!! (mindenki tudja a szabályokat). Ez az idő, ha új emberekkel játszom akkor jellemzően 150 perc... Már beszereztük a kiegészítőjét is így a hétvégén összehozunk egy 7 játékos meccset. Nagyon kíváncsi vagyok az új népekre és a játékidőre, illetve arra, hogy ilyen zsúfoltság mellett mennyire változik meg az eddig tapasztalt játékmenet (több harc?).
  Könyörtelenül beszippant!

  ivi | 2017. október 12.

  Lenyűgözően kidolgozott a játéktábla és minden egyes karakter valamint a hozzá való kiegészítők. Rá kell szánni az időt az értelmezésre, akár egy első, lassú, hosszú próbajátékkal. Értelmezés után viszont beszippantja az embert a játék és kezdődhet a stratégia kidolgozása. Izgalmas, hogy a termelésre vagy a terjeszkedésre, vagy a szomszédos nagyhatalmak leigázására fordít nagyobb figyelmet az ember, miközben törekedni kell a népszerűség és a hatalom növelésére is, megtartva a kettő között az egyensúlyt, hiszen a végelszámolásnál mindkettőnek nagy szerepe van.
  Fontos figyelni arra, hogy az egyes lépéseknél szabjunk időkorlátot a megvalósításra, mert a gondolkodás nagyon megnyújtja a játékot.
  Engem megnyert és beszippantott! Könyörtelen Olga a kedvenc karakterem!
  Kötelező!

  Vince | 2017. október 11.

  Az egyik legeslegjobb strategiai játék amivel valaha jatszottam. A "grafikai" megvalositas lenyugozo, a játékmenet fordulatos s kell a taktika rendesen! Szerintem ha valaki beszerzi tuti nem fogja megbánni! :)
  Élljen a panszláv únió!

  Róka | 2017. szeptember 22.

  Megint csak egy remek stratégiai játékról beszélhetünk. Az első játék döcögős lehet vele, de az első után tákap az ember az ízére! Az államok képességei jól vannak kitalálva.. Több féle stratégiával is kiválóan kombinálható, így ha van egy kedvenc államod, azokkal is ki tudsz próbálni újabb és újabb stratégiákat, taktikai húzásokat!
  Jó játékot !
  Ameuro?

  Olivér | 2017. június 15.

  Ameri elemeket is tartalmazó Eurogame. Talán pont ezért is a társaság nagy kedvence. És ha már társaságánl tartunk, a kiegészítővel akár 7(!) re is feltornázható a játékosszám. Mindemellett egyjátékos módban is szépen muzsikál, skálázható nehézséggel. A játékélmény mellett a kivitelezésre sem lehet panasz, az idei év egyik legjobb hazai megjelenése.
  Gyönyörű és dinamikus

  Gábor | 2017. április 24.

  Ha valaki hajlandó kifizetni, akkor csak ajánlani tudom. A játéktábla nagyon szép, a kártyák és karakterek részletgazdagok. A több mint 30 oldalas szabálykönyv senkit ne rémisszen meg, nagyon szájbarágós és igazából egyszerű a játékmenet, elsőre lehet érteni mindent. Viszont nagyon változatos a játék, sosem lesz ugyanaz két játszma. Lehjobb négyen játszani, de van egy játékos módja is, ami igen ritka. Érdekes, de működik. Csak ajánlani tudom!

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.