Bang!

  Normál ár: 5 990 Ft

  A Te árad: 5 691 Ft

  Értékelés:  (4.4)
  Két marcona alak áll egymással szemben a néptelen utcán. A szél felkavarja körülöttük a homokot, a hanyatló nap fénye megcsillan fényesre suvickolt Coltjukon, csak a Stetson kalap árnyékában villanó szemük jelzi, hogy nem holmi asszonyoknak való játékot űznek egymással, ez bizony véres leszámolás... Már, ha a seriff nem lép közbe. Vagy valamelyik bandita. Esetleg a seriffhelyettesről nem derül ki, hogy nem egészen az, akinek mondja magát...
  A Bang! egy hamisítatlan vadnyugati kártyajáték, ahol a játékosok titkos szerepeiknek megfelelően igyekeznek győzelmet aratni ellenfeleik felett. Ehhez azonban előbb arra kell rájönniük, ki van velük és ki ellenük. A kijátszott kártyák függvényében, mint például lövés, kitérés, gyógyulás, igyekeznek a megfelelő következtetéseket levonni és felderíteni a többiek valódi kilétét.
  A méltán népszerű Bang! kártyajáték egyszerű, mégis taktikus szabályai és kombinatív kártyái remek szórakozást nyújtanak kezdő és gyakorlottabb játékosoknak egyaránt!
  BANG! BANG! BANG!

  Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

  Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

  Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

  A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

  Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

  "Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

  Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

  Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

  Egy maréknyi kockáért

  BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

  Szemtől szemben

  BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

  Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
  BANG! BANG! BANG!

  Woland

  Értékelések átlaga 


  (4.4)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 99 Gyakorlott játékosoknak 44 Családdal 71 Partijátéknak 120
  54% (83)
  34% (52)
  9% (14)
  2% (3)
  1% (2)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 154)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 16
  Nagy kedvenc

  Lina | 2017. május 23.

  Remek party játék, de ne új ismerősökkel próbáld ki (nem egy barátkozós játék) :)
  Legjobb 5-7 fővel játszani és egy-két kiegészyítővel még jobb a játék élmény.
  Ez is, az is

  Anna | 2017. május 2.

  Jó játék, lehet komolyan is venni, meg nem. Az első esetben észnél kell lenni, ha tényleg az a cél, hogy mindent átlássunk, de ha az ember nem akar nagyon rákoncentrálni, akkor is élvezhető. Minél többen vagyunk rá, annál érdekesebb. Bizonyos véralkoholszint után van jobb választás, de alapozásnak (is) tökéletes! :)
  Jó kis játék

  Donát | 2017. május 1.

  A társaságban általában bulik elején szokott előkerülni a játék. Könnyen megtanulható, nagyon szórakoztató tud lenni. Elég hamar ki szoktak derülni a szerepek nálunk, de néha vannak kellemes meglepetések is. A szerencsefaktor igen magas a játékban, van aki teljesen fel tudja magát tápolni, mások kevésbé. Könnyű kiesni, de ez egy partyjáték, nem kell túl komolyan venni.
  Bang

  Gábor | 2017. április 19.

  Szerintem egy nagyobb társaságban alap játék lehet egy jó hangulatú este elindításához. Taktikázhatsz ha komolyan veszed, ha kevésbé akkor is jó móka. Mindenki a saját stilusa szerint játszhat, könnyen megtévesztheted a többieket, összességében egy nagyon élvezhető játék, persze kisebb/nagyobb hibákkal.
  Vigyázat, vadnyugat!

  Dávid | 2017. április 17.

  Nagyszerű partijáték, ami annál jobb, minél többen játszunk vele. Az eltitkolt szerepeknek sajnos 4 játékos esetén nincs sok értelmük (gyakorlatilag csak a két banditának lehet izgalmas, nekik is csak 1-2 kör erejéig). Ha többen ültök neki, akkor már teljesen más a helyzet, néhány körig garantáltan óvatosan fogtok egymásba lövöldözni. A különböző karakterek néha elég kiegyensúlyozatlanok: valamelyik nagyon erős, valamelyiknek a képessége gyakorlatilag használhatatlan. Ennek ellenére rendkívül szórakoztató, izgalmas, 5-6 főnél garantáltan nem hagyjátok abba 1 parti után. Nagyobb társaságoknak ajánlom, akik szeretnék próbára tenni a barátságukat. :) A szabályok elsőre kicsit bonyolultnak tűnhetnek, de 1-2 kör után már reflexszerűen fogjátok rakosgatni a lapokat.

  4 csillag: A kiegyensúlyozatlan karakterek miatt, illetve azért, mert minimum (4 fő) játékosszámnál gyorsan unalmassá válhat a játék.
  Barátra is lövünk

  Nóra | 2017. március 23.

  Fantasztikus játék, ha az ember igazán élvezni szeretné, akkor koncentrálni kell, hogy mindent átlásson az ember.
  Az egyik legjobb partijáték

  Ferenc | 2017. március 7.

  Gyors és fordulatos játék, akárhányszor összeülünk, valahogy mindig előkerül. Egyetlen hátrányának azt mondanám, hogy sok játékos esetében a korán kieső játékosok elunhatják a várakozást.
  Ki barát és ki ellenség?

  Petra | 2017. március 2.

  A játék egyik legnagyobb érdekessége, hogy nem tudod, ki van a te oldaladon, és ki az ellenség. Ebből következik, hogy lehet jókat blöffölni. Nagyon szórakoztató játék. Elsőre soknak és a bonyolultnak tűnhet, hogy rengeteg kártyatípus van, de egy-két kör után már könnyű átlátni. Aztán meg csak az a lényeg, hogy legyen Bang! :)
  I shot the sheriff...

  Csaba | 2017. február 27.

  Szórakoztató partyjáték,hosszú időkre le tudja kötni az embert.Sajnos a mi társaságunkban voltak néhányan,akik nagyon unottan ültek neki,így kicsit elrontották az élményt.De a többségnek tetszett,viszont a rejtett identitások többször értelmüket vesztik,de ez is attól függ,ki menyire éli magát bele.
  mi szeretjük

  Krisztina | 2017. február 26.

  Nekünk nagy kedvenc ez a játék, baráti összejöveteleken rendszeresen előkerül. Jókat tudunk nevetni rajta, figyelni is kell benne, de azért nem kell annyira koncentrálni, mint a stratégiai játékoknál. Gyors, nem bonyolult.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Bang játékcsalád