Bang!

  Normál ár: 5 990 Ft

  A Te árad: 5 691 Ft

  Értékelés:  (4.4)
  Két marcona alak áll egymással szemben a néptelen utcán. A szél felkavarja körülöttük a homokot, a hanyatló nap fénye megcsillan fényesre suvickolt Coltjukon, csak a Stetson kalap árnyékában villanó szemük jelzi, hogy nem holmi asszonyoknak való játékot űznek egymással, ez bizony véres leszámolás... Már, ha a seriff nem lép közbe. Vagy valamelyik bandita. Esetleg a seriffhelyettesről nem derül ki, hogy nem egészen az, akinek mondja magát...
  A Bang! egy hamisítatlan vadnyugati kártyajáték, ahol a játékosok titkos szerepeiknek megfelelően igyekeznek győzelmet aratni ellenfeleik felett. Ehhez azonban előbb arra kell rájönniük, ki van velük és ki ellenük. A kijátszott kártyák függvényében, mint például lövés, kitérés, gyógyulás, igyekeznek a megfelelő következtetéseket levonni és felderíteni a többiek valódi kilétét.
  A méltán népszerű Bang! kártyajáték egyszerű, mégis taktikus szabályai és kombinatív kártyái remek szórakozást nyújtanak kezdő és gyakorlottabb játékosoknak egyaránt!

  BANG! BANG! BANG!

  BANG! Dereng valami? BANG! És most? BANG! BANG! BANG!
  BANG! - Dodge City
  BANG! - Aranyláz
  BANG! - A kockajáték
  BANG! - A párbaj

  Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

   

  Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

  Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

   

  A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

  Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

   

  "Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

  Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

  Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

  Egy maréknyi kockáért

  BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

   

  Szemtől szemben

  BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

   

  Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
  BANG! BANG! BANG!

  Woland

  Értékelések átlaga 


  (4.4)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 111 Gyakorlott játékosoknak 51 Ameri gémereknek 7 Családdal 81 Partijátéknak 134
  57% (98)
  30% (52)
  10% (17)
  2% (4)
  1% (2)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 173)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 18
  Igazi Vadnyugat

  Diána | 2017. szeptember 22.

  Nagyszerű játék kicsiknek, nagyoknak. Síelésen vagy Szilveszterkor, haverokkal vagy családdal, mindig nagyon jó élményt nyújtott. A játékszabály egyszerű, gyorsan megérthető. Többen is játszható és a játékidő sem hosszú, élvezhető. Igényes, szép grafika, a vadnyugat feeling teljesen átjön. Mivel a szerepek és célok minden játéknál más, ezért változatos élményt nyújt. Utazáskor mindig befér nálunk a táskába.
  Változatos

  László | 2017. szeptember 15.

  A Bang egyik legnagyobb erénye az újrajátszhatóság. A változó szerepköröknek köszönhetően ugyanazzal a társasággal is minden party merőben különbözik az előzőtől. Természetesen szerencsére ebben a játékban is szükség van és nem túl jó ötlet magunkra haragítani a többieket :) Az, hogy ki mennyire jól szórakozik, csakis a társaságtól függ, a játék minden eszközt megad hozzá. Fiatal gyerekek körében még nem próbáltam, de a az esetleges sértődések miatt nekik nem feltétlenül ajánlanám.
  Dodge Cityvel játszuk.

  István | 2017. szeptember 14.

  Mi a Dodge City kiegészítővel játszuk ezt a játékot. Nagyon jó játék, vannak bizonyos kombók, amikkel szinte esélytelenek a többiek, ha egyenrangú küzdelmet szeretnénk, akkor érdemes ezeket a karaktereket kivenni a játékból. De ha nem akkor igazi kihívást jelent, nem reménytelen, mert a szerencse is közre játszik, vagy a dinamit...
  Az életre vigyázni kell, nem érdemes fölöslegesen ellőnünk a Bang! kártyákat, érdemes tartalékolni. Egyetlen hátránya, hogy nem lehet 2-en játszani, 3-an is csak akkor, ha a Dodge City a birtokunkban van.
  Minél többen játszunk annál jobb.
  Tudni kell, hogy mihez ülsz le

  Richárd | 2017. szeptember 12.

  A Bang! remek szórakozást biztosít mindenkinek. Ha tisztában vannak vele, hogy a cél kiejteni egymást anélkül, hogy elárulnák a játékosok kivel és ki ellen vannak. Döntéseikből nehézkesen, de olykor le lehet szűrni ezt-azt, ugyanakkor nincs idő nagy stratégiákat végig vinni, mert megy az aprítás mindenfelé. Két dolog is elveheti valaki kedvét a játéktól (mint nekem sikerült 1x-1x, de persze nem végleg), az egyik az, hogy ha elhúzódik a parti, de őt hamar kiejtik, akkor lényegében már nincs funckiója, megmarad szemlélőnek és lássuk be: ez nem valami jó. A másik az, hogy ha a serif meghal, automatikusan vége a játéknak és mondjuk a maradék 4 játékosból 3-nak az a célja, hogy ez megtörténjen, amit idővel egyre kevésbé lepleznek és ez könnyen vezethet sértődéshez. Egy Munchkin játékban szerintem jobban van megoldva a dinamika, mert ott is az a cél, hogy te nyerj és a többiek ne, de a te győzelmednek nem feltétele, hogy másokat 1-esre redukálj a 10-ből és kiejts a játékból, plusz bármikor jöhet úgy, hogy együtt működsz valakikkel, akikkel korábban gáncsoltátok egymást, és fordítva, mert nem az elején húzott lapok döntik el, hogy miként kellene viszonyulni bárkihez is. Akikkel játszottam viszont mind szerették és nagyjából értem is, hogy miért, ezért senki kedvét ne vegyem el tőle. :) Persze azért 1 parti ritkán elég a szabályok és kártyák feldolgozásához és gyakran rá kell szánni húsz percet játék előtt, hogy mindent újra átolvasson az ember, ha nem rendszeres Bang!-ező.
  Mindenki imádni fogja

  Nikolett | 2017. augusztus 31.

  Ismerőseim közül akivel megismertettem mind beleszeretett, vagy mert karaktert játszhatott, vagy mert lövöldözhetett, vagy mert taktikázhatott. Mindenkinek remek szórakozást jelent aki megismeri. Kritika maximum annyi, ha túl sokan játsszák, akkor nagyon hosszú és az első kiesők valóban unatkoznak addig, de kevesebb játékossal mindig "gyorsan" lepörög a játék. A kockával szemben több a lehetőség és a taktika nagyobb szerepet kap itt.
  Bang alap

  Bence | 2017. augusztus 27.

  Kitűnő játék kirándulásokra, házibulik, közös családi/baráti étkezések alkalmával.
  Az alap játék után feltétlen érdemes kiegészítőket vásárolni.

  Tahi | 2017. augusztus 17.

  Szórakoztató és könnyed játék, főleg ha jó társaság gyűlik össze hozzá. A változó-cserélődő szerepek és karakterek miatt több parti után is megmaradhat a lendület, de jellemzően 1-2 ember kiesik és mást játszana hamarabb.
  Ami nem annyira tetszik benne az az, hogy ha kiesik hamar valaki és elnyúlik a játék, akkor ő csak ül és malmozik.
  Nagy kedvenc

  Viktor | 2017. augusztus 15.

  Nekem a Bang! az egyik kedvenc játékom lett. A kártyás verzió van meg, de a kockással is játszottam már. Nekem személy szerint a kártyás jobban tetszik a többféle lehetőség miatt, de a kockás pörgősebb, így azzal akár több menetet is lehet játszani egymás után. Rengeteg nevetést és jókedvet biztosít a játék, partijátéknak ajánlom. Főleg akkor szórakoztam jól, amikor a családommal először játszottam. Még nem értették annyira a szabályokat, ezért lövöldöztek mindenkire, még azokra is, akik egyébként a távolságból adódóan nem tudtak volna. Amikor mondtam, hogy ezt nem lehet, akkor persze fel voltak háborodva. :) Összességében nagyon jópofa játéknak találom.
  Klasszikus

  Lexi | 2017. augusztus 14.

  Örök klasszikus a baráti társaságban, szinte minden alkalommal előkerül! Kiegészítők nélkül is remekül játszható, ám aki a kihívást keresi, annak a High Noon és Fistful of Cards kiegészítőket ajánlom. Nem olyan rég beszereztük, képesek igazán megbolondítani a játékmenetet.
  A kockás verzió jobb...

  Molnár | 2017. augusztus 12.

  Elsőre, másodikra még izgalmas, de az első játékos aki kiesik, az utána mehet kukoricát pattogtatni meg megnézni egy filmet, mert több kezdő játékossal van egy óra a játék simán... A Bang! A kockajáték sokkal pörgősebb, nagyobb a szerencsefaktor igy a kezdők és haladók esélyei jobban kiegyenlítettebbek. Ha nem akarod mindkettőt megvenni, inkább javaslom a másikat. A vadnyugati hangulat és izgalom ugyan úgy megvan abban is.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Bang játékcsalád