Bang!

  Normál ár: 5 990 Ft

  A Te árad: 5 691 Ft

  Értékelés:  (4.4)
  Két marcona alak áll egymással szemben a néptelen utcán. A szél felkavarja körülöttük a homokot, a hanyatló nap fénye megcsillan fényesre suvickolt Coltjukon, csak a Stetson kalap árnyékában villanó szemük jelzi, hogy nem holmi asszonyoknak való játékot űznek egymással, ez bizony véres leszámolás... Már, ha a seriff nem lép közbe. Vagy valamelyik bandita. Esetleg a seriffhelyettesről nem derül ki, hogy nem egészen az, akinek mondja magát...
  A Bang! egy hamisítatlan vadnyugati kártyajáték, ahol a játékosok titkos szerepeiknek megfelelően igyekeznek győzelmet aratni ellenfeleik felett. Ehhez azonban előbb arra kell rájönniük, ki van velük és ki ellenük. A kijátszott kártyák függvényében, mint például lövés, kitérés, gyógyulás, igyekeznek a megfelelő következtetéseket levonni és felderíteni a többiek valódi kilétét.
  A méltán népszerű Bang! kártyajáték egyszerű, mégis taktikus szabályai és kombinatív kártyái remek szórakozást nyújtanak kezdő és gyakorlottabb játékosoknak egyaránt!

  BANG! BANG! BANG!

  BANG! Dereng valami? BANG! És most? BANG! BANG! BANG!
  BANG! - Dodge City
  BANG! - Aranyláz
  BANG! - A kockajáték
  BANG! - A párbaj

  Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

   

  Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

  Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

   

  A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

  Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

   

  "Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

  Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

  Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

  Egy maréknyi kockáért

  BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

   

  Szemtől szemben

  BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

   

  Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
  BANG! BANG! BANG!

  Woland

  Értékelések átlaga 


  (4.4)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 102 Gyakorlott játékosoknak 45 Családdal 73 Partijátéknak 123
  54% (87)
  33% (52)
  10% (16)
  2% (3)
  1% (2)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 160)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 16
  a vadnyugat örökzöldje

  Eszter | 2017. július 17.

  őszintén sosem nyűgözött le ez a játék, bár az ismerőseim között még mindig hatalmas népszerűségnek örvend, nem túl bonyolult, van egy kerete, és el lehet vele szórakozni egy-két délutánt
  Eljárt fölötte az idő

  Márton | 2017. július 16.

  Kiválló játék, de amóta kirpróbáltam a kockaverziót, azóta nem látom értelmét ennek, a kártyás verziónak. A kockajáték gyorsabb, kevesebb a szabály, de nem teszi bugyutává a játékot. Véleményem szerint a kockajáték egyszerűen mindenben jobb mint ez.
  Megunhatatlan

  Emil | 2017. július 16.

  Megunhatatlan, örök kedven játékom, egyszerű szabályokkal izgalmas játékmenettel. 5+ játékossal élvezhető, kevesebbel szerintem nem működik. Van néhány karakter aki gyengébb mint más, talán ez az egyetlen gyengéje.
  Bang!

  Márk | 2017. július 14.

  A kockajáték verzió szabályait és játékmenetét könyebb elsajátítani és megérteni, ennek ellenére érdemes az eredeti változatot is megismerni és játszani, mivel összetettsége és kidolgozottsága révén felejthetetlen emlékeket nyújt, különösen akkor, ha sokan ülnek le egy asztalhoz játszani.
  Családi és party szerepjáték

  Cintia | 2017. július 11.

  Egy partyn játszottunk vele először, ahol annyira megtetszett, hogy beszereztem egy saját példányt. Azóta minden játékesten előkerül. Szeretjük nagyon. Minden nap ugyan nem lehet vele játszani a karakterlapok állandósága miatt, de ettől eltekintve teljesen jó.
  Pörgős partijáték

  András | 2017. június 20.

  Alapvetően 4-5 fővel játszottam, Velem együtt. Pörgős, rengeteg nevetés és cselszövés kíséri. Minél többen játszák, annál jobb.

  Zseniális partijáték, csak ajánlani tudom.
  Nagy kedvenc

  Lina | 2017. május 23.

  Remek party játék, de ne új ismerősökkel próbáld ki (nem egy barátkozós játék) :)
  Legjobb 5-7 fővel játszani és egy-két kiegészyítővel még jobb a játék élmény.
  Ez is, az is

  Anna | 2017. május 2.

  Jó játék, lehet komolyan is venni, meg nem. Az első esetben észnél kell lenni, ha tényleg az a cél, hogy mindent átlássunk, de ha az ember nem akar nagyon rákoncentrálni, akkor is élvezhető. Minél többen vagyunk rá, annál érdekesebb. Bizonyos véralkoholszint után van jobb választás, de alapozásnak (is) tökéletes! :)
  Jó kis játék

  Donát | 2017. május 1.

  A társaságban általában bulik elején szokott előkerülni a játék. Könnyen megtanulható, nagyon szórakoztató tud lenni. Elég hamar ki szoktak derülni a szerepek nálunk, de néha vannak kellemes meglepetések is. A szerencsefaktor igen magas a játékban, van aki teljesen fel tudja magát tápolni, mások kevésbé. Könnyű kiesni, de ez egy partyjáték, nem kell túl komolyan venni.
  Bang

  Gábor | 2017. április 19.

  Szerintem egy nagyobb társaságban alap játék lehet egy jó hangulatú este elindításához. Taktikázhatsz ha komolyan veszed, ha kevésbé akkor is jó móka. Mindenki a saját stilusa szerint játszhat, könnyen megtévesztheted a többieket, összességében egy nagyon élvezhető játék, persze kisebb/nagyobb hibákkal.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Bang játékcsalád