Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

12.990 Ft

Catan kiegészítő - Lovagok és városok ÚJ Kiadás

12.990 Ft
Webáruház készlet: Nincs készleten
Átlagos értékelés: (46)

Vélemények

4.74
46 értékelés
(35)
(10)
(1)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2020. 06. 16.
Remek kiegészítés

Nagyon tetszik ez a kiegészítő, amúgy is jó áron jutottam hozzá, így úgy voltam vele, hogy rendben, akkor tegyünk még pénzt a Catanba.
Nagyon sok kiegészítő van, valószínűleg többet már nem veszek (kell a pénz más játékokra is :D )
Viszont ez a kiegészítő elég komplex élményt ad, a kalózhajó miatt is, illetve hogy fejlesztgetni lehet a lovagot illetve a kis táblácskán a különböző dolgokat.
Csak az elpakolás, szortírozás hosszú idő ... :D
De egyébként ajánlom ezt a kiegészítőt!
2020. 05. 01.
Izgalmas, egyben idegölő :)

Az alapjátéknak véleményem szerint a legjobb kiegészítője. Családi, baráti összejövetelekre erősen ajánlom, viszont csak nyugodt hangulat esetén fogjunk hozzá, a gyengébb idegrendszerű emberek érzelmeit könnyedén képes felborzolni! :D
2020. 04. 24.
Remek kiegészítő egy klasszikushoz

Ez a kiegészítő egy új színt visz a játékba az alap gyűjtögetés mellé, valamint megnyílik a kooperációs lehetőség is a barbár horda ellen.
Új típusú fejlesztés és kereskedelmi kártáyák jönnek a játékba, amik feldobják a játékmenetet.

Catan fannak mondanám magam, mert mikor lehetőség volt akkor a kiegészítőket mindig megszereztem és szerencsére minden fabábús benne. Ez számomra sokad ad a játékhoz, hogy az eredeti, letisztult fa bábúkat használom játék közben, de sajnos az a verzió már nincs forgalomban, csak a műagyag.
2020. 04. 03.
Csak ezzel!

A Catan volt az első IGAZI társasjáték, ami túlmutatott a dob-lép típusú játékokon. Sok-sok évvel ezelőtt még Németországból kaptuk ez alapjátékot, de azért az az évek során kicsit unalmassá vált. Ezzel a kiegészítővel viszont olyan izgalmas elemek kerültek a játékba, amivel ismét belopta magát a rendszeresn játszandó alapjátékok közé...
A lényeg nem változik, de nyerünk plusz három terméket, amelyekkel további jogokhoz, előnyökhöz juthatunk. Ötletes.
Szerintünk 3 emberrel a legjobb játszani; 4 játékos esetén kényelmetlenül beszűkül a játéktér, és valaki mindig a preifériára szorul - neki aztán elég unalmas lesz így a játék.
2019. 11. 27.
Izgalmas kiegészítő

Gyakrabban kerül elő,mint a tengeri utazó kiegészítő,de a szabállyal valahogy nehezen barátkozok meg - mindig elő kell venni,mint alaposan át kell olvasni, valahogy nem rögzül vagy nem olyan egyértelműek a szabályok,mint az alap játéknál.
Új színt visz a játékba a barbárok közeledése és a kereskedelmi áruk megjelenése. Városfejlesztés pedig szinte új játékot csinál az eredeti Catan táblából.
2019. 11. 15.
Izgalmas kiegészítő

Izgalmas kiegészítő az alap Catanhoz.
2019. 11. 06.
Van élet a halál után

Számomra a Catan volt az a játék sok éve, ami a társasjátékok felé visszahozott gyerekkorom után évekkel. Rengeteget játszottuk, de aztán idővel és jó néhány játékkal később nagyon feledésbe merült: kicsit elavult, nagyon nagy a szerencsefaktor, és még folytathatnám.
Aztán megvettük a tengeri utazót, ami bár javított az élményen és újdonságot adott az alap játékhoz (kevesebb/kisebb változással együtt), de a szerencse szerepén nem javított, és ez is feledésbe merült.

Aztán meglett a lovagok és városok, és ismét élet költözött a játékba. Nagyon sok újítás, kicsit bonyolultabb is lett, de azt hiszem mióta megvan, ha elő is kerül a Catan, enélkül soha nem kezdünk neki. Sok-sok új lehetőség, még több interakció, a fekete hajó érkezése miatt kis kooperáció, szóval minden, mi szem-szájnak ingere. Mindazonáltal az 5 pont a Catan viszonylatában jár csak :)
2019. 09. 29.
Legjobb kiegészítő

Na ez a kiegészítő kötelező a Catanhoz, bár a játékidőt megtolja kicsivel, viszont cooperativabbá teszi egyben. Ha unod az alapot, akkor ez nagyon jó választás hozzá.
2019. 09. 04.
Hasznos kiegészítő

A cAtan alapjátékhoz egy nagyon hasznos,
és szükséges kiegészítő. Feldobja a játékmenetet.
Ajánlott beszerezni!
2019. 04. 26.
Feldob

Remekül kiegészíti az alapjátékot, ha azt már unni kezdtük. Mondjuk sokat dobhat a játékidőn, ezzel nem árt kalkulálni előre - nálunk ezért hétvégi családi partin játszható csak.
2019. 03. 02.
sokat dob rajta!

Igazi élmény ezzel a kiegészítővel játszani.
Nagyon sokat dob a játékon, hogy már kereskedelmi áru is van, mellyel városunkat fejleszthetjük, s minél fejlettebb, annál gyakrabban húzhatunk a változatos fejlesztéskártyákból. Szenzációsak, bármikor fordulhat a kocka. Persze közben a barbárok egyre csak közelednek, s ha nekünk van a legkevesebb lovagunk, el is veszítjük egy városunkat. Több mindenre kell figyelni, de sokkal szórakoztatóbb. Továbbra is nagy előnye a Catan-nak, hogy minden játékos folyamatosan akcióban van, nem kell tétlenül várakozni.
2019. 01. 19.
Bonyolódik a cselekmény

Nekünk ez az egy kieg. van meg, szóval a többihez nem tudom hasonlítani, de kellemesen megbolondítja az alapjátékot, épp ezért talán kevésbé nevezném "kezdő" játéknak. Na, így se lett túl bonyolult, csak bonyolultabb. Hátránynak azt írnám, hogy ha valaki megvette a bővítést az alapjátékhoz, ami már 5-6 fővel is játszható, azt a többi kiegészítéshez, így ehhez se tudja már használni, szóval ehhez is kell venni egy bővítést, és így tovább... Meg úgy tudom, hogy magyarul csak az alapjátékhoz adtak ki bővítést, a többi kiegészítőhöz nem.
2018. 09. 14.
jó kieg.

nem mondom hogy rossz de a többi kieg. jobb, a barbárok támadását meg a lovagok használhatóságát egy kicsit megnövelték volna tuti hogy megkapná az 5 csillagot de sajnos ez nem így történt :( node a nagyvárosok ötlete és kivitelezése nagyon tetszik, mi inkább csak azokkal játszunk de azért előkerülnek a lovagok is
2018. 08. 19.
Catan újszínben

A catan kiegészítők közül a kedvencem. A város fejlesztések mellett a lovagok is új színt visznek a játékba, emellett a fejlesztések által kapható kártyák változatosak, öröm kijátszani őket. Talllhatók benne kisebb újítások is, ilyen pl a városfal, amely a rablótámadás elleni kézben tartható maximális lapok számát növeli meg.
Egyetlen hátránya, hogy az elhúzódhat a játék
2018. 08. 03.
LOVAGOK ÉS VÁROSOK

Legjobb Catan kiegészítő, nem is szeretek nélküle játszani. A városfejlesztések és az új kártyák sokat dobnak a játékon.
(Persze nagyot szentségelek, amikor az első támadáskor bukom a városomat)
2018. 04. 19.
Kiegészítő

Nagyszerűen kiegészíti az alap illetve az első kiegészítőt. A város fejlesztés és az új játék kártyáknak köszönhetően még nagyobb vetélkedést nyújt a győzelemért.
2018. 01. 25.
:)

Én imádtam a család már nem annyira. Nagyon megváltoztatja az alapjátékot. Mi bevittünk pár házi szabályt. Hátránya, hogy nagyon meghosszabbítja a játékidőt.
2018. 01. 12.
Feldobja a játékot

Nagyon jó kiegészítő. Sok új lehetőséggel és még több gondolkodással.
2017. 12. 28.
Felpörögnek az események

Az új fejlesztéskártyák nagyon jól megvariálják a játékot, könnyen lehet az utolsóból első.
2017. 12. 09.
Fokozzuk egy kicsit a hangulatot

Az alapjáték megismerése utáni elsőre megvásárolni javallott játék. Teljesen új színeket visz a játékba, sokkal összetettebbé teszi az alapjátékot. Nincs tökéletes stratégia. Jó ha az ember nyugodt természetű, mert itt mindenki keresztbe tesz a másiknak (főleg annak, aki vezet). Csak jókat lehet róla írni, de van egy hátránya, ami miatt nem érdemel 5 pontot. A kockadobás és Fortuna kapcsolata. Mint minden játékban, természetesen itt is szükség van Fortunára. Aki viszont hadi lábon áll vele, az lehet, hogy 2-3 órát úgy fog az asztal mellett ülni, hogy végig esélytelen a játék megnyerésére. Sajnos ilyen party is van.
2017. 11. 20.
Legjobb Kieg!

Ebben a kiegészítőben végre szerepet kap a hosszú távú stratégia a szerencsefaktor minimalizálása mellett :)
2017. 10. 19.
catan

Amikor bármely társasjáték nagy kedvenc és a többszöri játszás után kezd egyhangúvá válni, kell 1-2 kiegészítő, az nem kérdés. Sőt, a helyzet az, hogy érdemes a Catanhoz több kiegészítőt beszerezve és azokkal egyszerre játszva a legjobb.
Próbáljátok ki, én szóltam! ;)
2017. 08. 17.
Elfelejthetjük az alapjátékot!

Elsőre bonyolultnak tűnt és valóban 1 óra volt csak az új szabály megértése. De 1-2 játék után rá lehet érezni az egész ízére, és már a 7 éves gyerekemmel is lehetett játszani. Nagyságrendekkel magasabb szintre helyezi a játékot az alapjátékhoz képest, a fejlesztések elképesztően jó ötlet volt, ezek olyan új dimenziót adnak a játéknak, ami után már túl szegényes lesz az alapjáték. Mi már mindig csak ezzel a kiegészítővel játszuk a játékot. A kártyáinkat a rablóktól jobban megvédő városfalas kiegészítő is hiánypótló ötlet!

Egyedül a lovagok szerepéből lehetett volna szerintem többet kihozni. Azonkívül, hogy megvédik a kalózoktól valakinek a városát meg lehet Catan megmentőjeként 1 pontot kapni, valójában másra nem nagyon használhatók, csak passzívan ácsorognak, és talán fölösleges a rájuk vonatkozó aktiválási szabály is. Lehetett volna pl. sokkal izgalmasabb egymással való küzdésre is használni őket (igen kicsi az esély, hogy a jelen szabály szerint el tudják egymást kergetni vagy a rablót áthelyezni, amivel amúgy sem nyerünk sokat).

Ha csak a "Városok" fejlesztés lett volna, vagy a "Lovagok" fejlesztés kidolgozottabb, izgalmasabb lett volna, 5-öst kapott volna, de így is nagyon ajánlom minden Catan rajongónak!
2017. 07. 07.
Remek!

Ezzel a kiegészítővel még izgalmasabbá, még jobbá válik maga az alapjáték!
Az eddigi békés kereskedést feldobja a harctól való "rettegés", s még több akcióra sarkalja a játékosokat!
Kötelező az alapjátékhoz! :)
2017. 03. 20.
!

legjobb catan kiegészítő
2017. 02. 04.
kieg

A catan egyik legjobb kiegészítője. :) Sokkal izgalmasabbá teszi a játékot.
2016. 12. 28.
Számtalan variáció

Az alapjátékhoz ez a harmadik kiegészítő, amelyet megvásároltam. Minden egyes játékmenet szinte végtelen módon variálható. Akár egy, akár több kiegészítőt is használhatunk egyszerre így megunhatatlanná válik a játék. Ennek ellenére nem bonyolult és könnyen elsajátítható. Egyszerűen szuper :)
2016. 12. 07.
Jobb, mint az alap!

A játék ugyan sokkal hosszabb lesz tőle, de megéri, plusz fordulatokat visz a játékba és még a régi motorosokat is a "megszokott" stratégiájuk újragondolására motiválja. Szerintem érdemes egyből ezt is beszerezni az alap Catan mellé.
2016. 11. 27.
Fantasztikus játék élmény

Nagyon jó kiegészítő feldobja az amúgy is jó alapjátékot. Rengeteg extra kontent van benne.
2016. 11. 10.
Nyerési lehetőség akár további települések nélkül

Nagyszerű kiegészítője a Catan-nak. Baráti társasággal rendszeresen játszunk vele. Ezzel a kiegészítővel sokkal több stratégiára nyílik lehetőség a végső cél elérésére. Feleségem egyszer úgy nyerte meg a játékot, hogy nem épített további települést (annyira be lett szorítva már az indulásnál). Az induláskor meglévőket húzta fel a metropolis szintig és ő volt végig Catan megmentője. Begyűjtötte a 13 pontot :-)
2016. 09. 09.
Super kiegészítő

nagyszerű kiegészítő,mely kiszámíthatóvá teszi, és stratégiának nagyobb szerepet ad a stratégiának
2016. 07. 18.
Feldobja a játékot!

Nagyon jó kiegészítő, nagyot dob az alapjátékon.

Amúgy az alapjáték csak egy másik kiegészítővel játszható vagy van olyan 2 kiegészítő ami egymással kompatibilis? Teszem azt ez a kiegészítő meg valamelyik tengeres.
2016. 06. 07.
Zseniális

Nagyszerűen kiegészíti az alap játékot, sok újdonságot nyújtva így érdekesebbé, izgalmasabbá téve a játékot. Próbáltuk családdal barátokkal, mindkettővel ideális csak ajánlani tudom! :)
2016. 03. 19.
Izgalmas játék

Nekem sajnos még nincs meg, azonban játszottam vele, és ezzel a kiegészítővel még izgalmasabb a játék!
2016. 01. 07.
Munka után városépítés

Majdnem minden este előkerült az elmúlt hetekben. Ha egyszer megérted a szabályokat, az alapjátékot enélkül már elő sem veszed! Mumka utàn esténként mindig előkerült. A pàrommal, ketten játszuk a legtöbbet, nem zavaró, hogy nem kifejezetten 2 embernek találták ki.
2015. 11. 12.
Remek kiegészítő

A Catan ezzel a kiegészítővel együtt játszva a legjobb. rengeteg újdonsággal, még több izgalommal. Rengetek pluszt ad az eredeti játékhoz.
2015. 10. 31.
Védelmező lovag

Nagyon fontos kiegészítője a játéknak, mert itt már nem csak a fejetlen gyűjtögetés zajlik, hanem bizony védelmezni is kell a városunkat. El lehet veszíteni a felépített várost, mely eléggé megváltoztatja a nyerési esélyeket. Ajánlott darab
2015. 10. 22.
Remek kiegészítő

Ez a kiegészítő remekül bővíti az alapjátékot, új szint visz a városfejlesztésbe és a városok, játékosok közti üzletelésbe is. Ha csak egy kiegészítőt akarsz megvenni a Catanhoz, ez legyen az.
2015. 10. 21.
játékmenet

Nagyon tetszik. ez a legstratégiásabb mindeközül
2015. 10. 21.
Kiegészítő?

Nagyon jól illeszkedik az alapjátékhoz, és tényleg hihetetlenül izgalmas tud lenni az új komponensekkel. Csak az a baj hogy szerintem nagyon merész dolog kiegészítőnek nevezni, mert túlságosan megváltoztatja az egész játékmenetet, és megkétszerezi a játékidőt. Persze pozitív dolgodat ad hozzá az alapjátékhoz, és fordulatosabbá teszi azt.
Ez a doboz szerintem nagyon jól passzol az alaphoz, talán a legtartalmasabb az egész Catan sorozatból.
2015. 10. 18.
Kinézet

Ebben a iiegészítőben a fejlesztés és haderő egyenértékű mozgatása a legjobb!
2015. 09. 18.
sokat változtat

Ez a kiegészítő nem csak megnöveli a táblát és a játékidőt, hanem meg is kell változtatni a stratégiát.
2015. 09. 13.
Alap játék jó kiegészítője

Érdekes csavart visz be a játékba, immár több dologra is figyelni kell, valamint többféleképp lehet kiszúrni a többiekkel. Összességében bonyolítja a játékmenetet, épp annyira, hogy e helyett inkább a Civilizationnel játsszunk, ha összeül a bagázs :)
2015. 07. 24.
Csak ezzel érdemes

A catan-t csak ezzel a kiegészítővel érdemes játszani. Nagyon jó kiegészítő, teljesen megújítja, izgalmasabbá teszi a játékmenetet
2015. 07. 16.
Le a barbárokkal

Az alapjátékot már nem is játsszuk csak ezen kiegészítővel.
A fejlesztési mód és barbárok támadása kellően megújítja a játékot, így megéri beszerezni ezen kiegészítőt.
2015. 07. 12.
A nagy klasszikus egy kicsit másképp

Ez a kiegészítő nálunk már a játék szerves része lett. Az alapjátékot egy kis izgalommal fűszerezi, amellett, hogy annak erényeit is megőrzi.