Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

És a „társasjátékos Oscar-díj” jelöltjei idén…

Tegnap ismét közzétette a német Spiel des Jahres zsűrije, mely társasjátékokat tartják a legjobbaknak a tavaly (Németországban) megjelentek közül.
Hagyományosan az Év Játéka választás két fordulóban zajlik: tegnap lezajlott az ajánlott játékok (Empfehlungliste) és a „dobogósok” (nominiert), azaz az a három játék kiválasztása, amelyek közül az Év Játékát fogják díjazni.

Az Év Játéka (piros bábuval) a családi kategóriájú játékok közül emeli ki azokat, amellyel a legkönnyebben a lehető legtöbb embert lehet megszólítani, illetve a hobbiba bevezetni. Már az ajánlott játékok listáján is erős címek vannak – például a Harmónia, a Szellemtinta és az Utazás a múltba.
A nevezett (azaz nominiert) játékok között pedig A légi társaság, a magyarul még nem kiadott Captain Flip és a Darwin nyomában várja, kit választ a zsűri.

Az Év Gyerekjátéka (világoskék bábu) nevezett (azaz dobogós) játékai közül kettőt is mi, a Gémklub adtunk ki (Taco, cica, pizza és Bűvös kulcsok), a Schmidt kiadó Große kleine Edelsteine című játéka pedig még nem jelent meg magyarul.

Izgalmas az Év Különlegessége mezőnye. Ez az a kategória, amelyet szokás az Év Gémerjátékaként is emlegetni, holott a játékok összetettsége miatt ez nem helytálló. Elég, ha a tavalyi Szupercsapat!-ra, Az ismeretlen bolygóra vagy a tavalyelőtti Ébredő erdőre gondolunk.
... vagy az idei jelöltekre, hiszen a The Guild of Merchant Explorers és Ticket to Ride Legacy – A legendás nyugat is mind a családi nehézségbe sorolható, és a Daybreak (alias e-Mission) is csak annyira komplex, mint az Everdell – az Örökfa árnyékában.
És ne feledkezzünk meg Az erdőről se, amely az ajánlott játékok között szerepel!

Már csak július 21-ig kell várjunk, hogy kiderüljön, a jelöltek közül ki kapja meg az idei „Oscar”-t!