Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

EXIT 1.-Az elhagyott kunyhó

Ár:
4.990 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (6)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Szabadulós-szoba játék otthonra! Kooperatív csapatjáték. A játékosoknak együtt kell megfejteniük a feladványokat azért, hogy kiszabaduljanak az elhagyatott kunyhó fogságából. A kártyákon állnak a feladványok, egy könyv és egy forgótárcsa segít a megfejtésükben. Minden dolog kinyitásakor újabb és újabb kártyákhoz jutnak a játékosok, a céljuk pedig az, hogy a feladatok megoldásával minél hamarabb kijussanak.

Vélemények

4.33
6 értékelés
5
(2)
4
(4)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2018. 10. 24.
Kellemes szórakozás barátokkal

Ez volt az első ilyen típusú játék, amit játszottunk. Néhány segítségkártyát ugyan elhasználtunk, de kellemes élménnyel gazdagodtunk.
Volt néhány fordulat, amire nem számítottunk.
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 01.
Egyik legjobb Exit játék

Sorozat első játéka nagyszerű 1-1,5 óra kikapcsolódást ígér. Kellemesen nehéz fejtörők jellemzik. Szabadulószoba kedvelőknek ajánlott.
| 4 / 5 csillag!
2018. 06. 30.
Otthoni szabadulószoba

Az utóbbi években egyre több helyről hallottam, hogy az úgynevezett szabadulószobákban csapatban, baráti társaságban megméretették magukat. Ez a tendencia az egyre népszerűbb társasjátékok piacára is begyűrűzött. Miért is ne lehetne otthoni körülmények között az eredeti élmény könnyedebb változatát megélni?
Ez mindenképpen a társasjáték nagy előnye. Megveszed, otthon a megfelelő időpontban a megfelelő társaságban (akár kisgatyában) kibontod és már egy képzeletbeli zárt helyiségben is találod magad, ahonnan – mily meglepetés – ki kell jutni. De tarthatsz közben szünetet, elvégezheted akár folyóügyeidet is. :)
Az 1-1,5 óra alatt teljesíthető kaland kellemes fejtörést kínál a „bennszorult” kísérleti alanyok részére, mindezt magyar nyelven. Az élményfaktor mindenkinél más és más (akár a kaland témájától függően is változik), de általánosságban számomra pozitív. A fejtörők egy részén, mint „kés a vajon” jutottunk át, de sokszor nehéz volt a megfelelő megoldást megtalálni, mert inkább túlgondolkodtunk dolgokat, mint a „pofonegyszerű” megoldás az eszünkbe jutott volna. Ehhez a játékban segítség kártyák is megtalálhatóak, ha nehezen boldogulna a csapat.
Hátránya, hogy tényleg egyszer használható. Ha vigyázva használod, tovább lehet adni, eladni, elajándékozni.
„Voltam már török börtönben”: tényleges „szobában”, élőben persze ez is jobb, de a társas is lekötött, élveztem kis csapatunk közös agyalgását. Inkább 3-4 fővel ajánlanám, mint nagyobb társaságban.
| 5 / 5 csillag!
2018. 04. 20.
Eddig a legjobb

Ezzel a résszel játszottunk először, és abszolút adrenalin bomba volt! Az az izgalom, ami elfogta a társaságot, amikor nekikezdtünk, felejthetetlen. Képzeld el azt, hogy bezárnak valahova, kapsz egy-két tárgyat, minimális instrukciót, és azokkal kell valamit csinálnod, amikkel az első pár percben fogalmad sincs, mihez kezdj. Aztán szép lassan rááll az agyad a rejtvényekre, majd a frusztrációból, stresszből egyszer csak izgalom és kíváncsiság lesz. Na ez az Elhagyott kunyhó!

Külön pozitívum volt, hogy akikkel játszottam - összesen hatan - mind be tudtak kapcsolódni a játékba, mindenki talált magának való feladatot.
| 4 / 5 csillag!
2018. 01. 01.
Szabadulós játék

Kellemes szórakozást ígérő játék. Szerintem 3 fővel a legjobb játszani, bár azért 5en sem feltétlenül unatkoznak. Sok rejtvény van a játék során, néhány elég meglepő fordulattal és ötletes rejtéllyel. A kivitelezés szintén jó. Nyilván nem tudja hozni a szabadulós szobák hangulatát, de elég közel jár hozzá.
| 4 / 5 csillag!
2017. 12. 04.
Hasonlít a többi EXIT játékhoz

Talán az első 3 közül a legjobb. A feladatok is hasonlóak. Nagy fejtörésre nem kell számítani, ha elakadunk, ott lesz a jól kitalált segítőrendszer. Kellemes egy - másfél órás játék (egyszer játszható).