Ticket to Ride - Az első utazás

  Normál ár: 9 990 Ft

  A Te árad: 9 490 Ft

  Értékelés:  (5.0)
  Tedd meg az első lépéseidet a Ticket to Ride Európa világában a Ticket to Ride: Az első utazással! Gyűjts össze különböző színű kártyákat, a segítségükkel szerezz meg vasúti útszakaszokat a vonataiddal, és teljesítsd a menetjegyeidet, hogy győzelmet arathass! Egyszerű, könnyen megtanulható szabályok, rövid játékidő – Az első utazás tökéletes bevezető a Ticket to Ride játéksorozathoz.
  Szállj fel hát, és fedezd fel ezt a csodás vasúti kalandot Európában!

  Ticket to Ride: Az első utazás - Európai vonatkörút kicsiknek

  Ha kedvenc Ticket to Ride-otokba nem tudtátok bevonni a legkisebbet, mert még egy-két évet várni kell vele, jó hírünk van: nem kell várni! Tudniillik a Ticket to Ride: Az első utazás pontosan úgy lett kialakítva, hogy már 6 éves kortól játszani lehessen.

  Ticket to Ride - Az első utazás

  A táblán már első ránézésre is nagyon szembetűnő a különbség: kevesebb a város, rövidebbek az útvonalak és minden város egy-egy hatalmas ábra, az adott város/ország nevezetességeiből összerakva (egyszerre játszik és tanul a gyerek), mellette a város neve, tehát a játékosoknak nem kell tudniuk olvasni. Ami pedig a táblánál is fontosabb: a jó nagy vonatkocsik. Felnőttként is jól esik kézbe venni őket, egy gyerek számára pedig persze még nagyobbnak hatnak.

  A kidolgozásuk is kevésbé realisztikus, rajzfilmesebb, és ez természetesen igaz a kártyákra is. Igen, ez a játék, bár a Ticket to Ride-sorozat tagja, nemhogy gyerekkompatibilis, hanem kifejezetten rájuk lett szabva.

  Ticket to Ride - Az első utazás

  A játékmenet is egyszerűsödött. A játékos a saját körében két dolgot tehet: húz két lapot vagy megszerez egy útszakaszt. Ha valaki teljesített egy menetjegyet, azt büszkén megmutatja a többieknek, kirakja maga elé, majd húz helyette újat. Ha úgy látja, hogy egy jegyet nem tud teljesíteni, akkor kihagyhat egy kört, hogy passzoljon egyet. Amint egy játékos teljesítette a hatodik menetjegyét, a játék azonnal véget ér: ő nyert.

  Ebből is láthatjuk, hogy a játék sokat egyszerűsödött ugyan, mégis megőrizte a lényegét: a húzható lapok között ugyan van mozdony (dzsóker), de nem tartozik hozzá semmilyen speciális szabály, illetve a "húzzak vagy vegyek el,a felfordított lapokból" - dilemmát is egyszerűsítették: nincsenek felfordított lapok, így nincs vacillálás, ez is gyorsabbá, könnyebben átláthatóvá, szóval élvezhetőbbé teszi a játékot a kicsik számára. Az útszakaszok minimum egy, legfeljebb négy vagonból kirakhatók, a jegyek 6 vagonból megszerezhetők, nem érnek különböző pontokat és a lehelyezésért sem jár külön pont, így nem kell számolgatni, csak arra figyelni, hogy mikor melyik jegynek megfelelő vonatkocsikártya van nálam.

  Picit kell benne tervezni, picit kell gyűjtögetni, néha észrevenni, hogy egy jegy nem lesz már teljesítve. Mindez gyönyörű grafikával és hangulatos, nagy vonatfigurákkal nyakonöntve, tökéletes belépő, jegy a Ticket to Ride-játékok világába, lelkes kis utazóknak.


  Woland

  Értékelések átlaga 


  (5.0)

  Közönségdíjak

  Ezt a terméket még egy közönségdíjra sem jelölték elegen.

  100% (3)
  Rendezés:
  Eddig összesen 3 értékelés
  Felnőttként is megunhatatlan

  LíviaO | 2018. május 13.

  A felnőtt változat után vettük meg a gyerekeknek, hogy megtanuljanak maguk bíbelődni a vagonokkal és az útvonalakkal . Van olyan, könyv vagy társas, hogy azt érzed: Na ne már megint ezt szeretné játszani a gyerek. Na ez nem az! Szerencsére nem volt csalódás az ideiglenes váltás, jó velük együtt játszani. Persze várom, hogy a kicsi is felérje ésszel (még csak 4 lesz) és egymás mellett társasozzunk ki-ki a sajátjával. ;-)
  Kezdő játék

  Zsolt76 | 2018. február 24.

  Startégiai játék kezdésnek, gyerekeknek. Egyszerűbb, könnyebb, szolidabb vonatos agyalás. Gyerekekkel ideális társasjáték.
  Új kedvencünk

  jzsuzsi | 2017. december 5.

  Tökéletes játék 6 éves kortól. Mióta megvettük, szinte minden nap játszunk vele. A 6 éves lányom imádja, és mi is szívesen leülünk mellé. :-)

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Ticket to Ride játékcsalád