Ticket to Ride - Az első utazás

Normál ár: 9 990 Ft


A Te árad: 9 491 Ft

Értékelés: 
(5.0)
Tedd meg az első lépéseidet a Ticket to Ride Európa világában a Ticket to Ride: Az első utazással! Gyűjts össze különböző színű kártyákat, a segítségükkel szerezz meg vasúti útszakaszokat a vonataiddal, és teljesítsd a menetjegyeidet, hogy győzelmet arathass! Egyszerű, könnyen megtanulható szabályok, rövid játékidő – Az első utazás tökéletes bevezető a Ticket to Ride játéksorozathoz.
Szállj fel hát, és fedezd fel ezt a csodás vasúti kalandot Európában!

Ticket to Ride: Az első utazás - Európai vonatkörút kicsiknek

Ha kedvenc Ticket to Ride-otokba nem tudtátok bevonni a legkisebbet, mert még egy-két évet várni kell vele, jó hírünk van: nem kell várni! Tudniillik a Ticket to Ride: Az első utazás pontosan úgy lett kialakítva, hogy már 6 éves kortól játszani lehessen.

Ticket to Ride - Az első utazás

A táblán már első ránézésre is nagyon szembetűnő a különbség: kevesebb a város, rövidebbek az útvonalak és minden város egy-egy hatalmas ábra, az adott város/ország nevezetességeiből összerakva (egyszerre játszik és tanul a gyerek), mellette a város neve, tehát a játékosoknak nem kell tudniuk olvasni. Ami pedig a táblánál is fontosabb: a jó nagy vonatkocsik. Felnőttként is jól esik kézbe venni őket, egy gyerek számára pedig persze még nagyobbnak hatnak.

A kidolgozásuk is kevésbé realisztikus, rajzfilmesebb, és ez természetesen igaz a kártyákra is. Igen, ez a játék, bár a Ticket to Ride-sorozat tagja, nemhogy gyerekkompatibilis, hanem kifejezetten rájuk lett szabva.

Ticket to Ride - Az első utazás

A játékmenet is egyszerűsödött. A játékos a saját körében két dolgot tehet: húz két lapot vagy megszerez egy útszakaszt. Ha valaki teljesített egy menetjegyet, azt büszkén megmutatja a többieknek, kirakja maga elé, majd húz helyette újat. Ha úgy látja, hogy egy jegyet nem tud teljesíteni, akkor kihagyhat egy kört, hogy passzoljon egyet. Amint egy játékos teljesítette a hatodik menetjegyét, a játék azonnal véget ér: ő nyert.

Ebből is láthatjuk, hogy a játék sokat egyszerűsödött ugyan, mégis megőrizte a lényegét: a húzható lapok között ugyan van mozdony (dzsóker), de nem tartozik hozzá semmilyen speciális szabály, illetve a "húzzak vagy vegyek el,a felfordított lapokból" - dilemmát is egyszerűsítették: nincsenek felfordított lapok, így nincs vacillálás, ez is gyorsabbá, könnyebben átláthatóvá, szóval élvezhetőbbé teszi a játékot a kicsik számára. Az útszakaszok minimum egy, legfeljebb négy vagonból kirakhatók, a jegyek 6 vagonból megszerezhetők, nem érnek különböző pontokat és a lehelyezésért sem jár külön pont, így nem kell számolgatni, csak arra figyelni, hogy mikor melyik jegynek megfelelő vonatkocsikártya van nálam.

Picit kell benne tervezni, picit kell gyűjtögetni, néha észrevenni, hogy egy jegy nem lesz már teljesítve. Mindez gyönyörű grafikával és hangulatos, nagy vonatfigurákkal nyakonöntve, tökéletes belépő, jegy a Ticket to Ride-játékok világába, lelkes kis utazóknak.


Woland

Értékelések átlaga 


(5.0)

Közönségdíjak

Családdal 5
100% (6)
Rendezés:
Eddig összesen 6 értékelés
Abszolút kedvenc

Júlia | 2019. november 29.

Nem győzöm ezt a játékot eleget reklámozni, Ticket to Ride-ot minden gyereknek!!! Napi szinten előkerülő játék, egyszerűen megunhatatlan és abbahagyhatatlan!
A Nr. 1.

Jámbori | 2018. december 4.

Nekünk egyelőre magasan abszolút kedvenc, szinte az egyetlen, amihez a nagypapa is leül. Így ha jönnek a nagyszülők, biztosan ezt vesszük elő. Hiába vettük meg a Ticket to ride Europe-ot, inkább ezzel játszunk.
Telitalálat

Béka | 2018. október 22.

Kicsit mindig tartok a sikeres játékok gyerekek számára lebutított változataitól. Ez esetben nem kell, ez jó lett.
Szeretek társasozni, és bár nem vagyok durván gamer, szeretem a komolyabb darabokat. Ezzel a játékkal mégis szívesen leülök a gyerekekhez én is.
A városok látványos grafikája miatt nem kell tudni olvasni hozzá, a gyerkek is megértik, mi a feladat.
Elég bonyolult, hogy jó legyen, de nem túl bonyolult: miután a gyerekek megtanulták, a szomszédoknak/barátoknak már ők tanították meg. Jópár társasunk van, de ez igazi favorit köztük: sokszor előkerül még egy évvel azután is, hogy kapták.
Érdekes még, hogy ketten, hárman vagy négyen játszva eléggé más az élmény: az a taktika, ami jó párosban, tutira bukós négyesben. És persze bármilyen taktika elbukhat, ha nem olyan a szerencse.
Ja és úgy 'képességfejlesztő', hogy nincs izzadtságszaga hozzá, mint a dedikált képességfejlesztő játékok nagy részének... reálos képességeket is (logika, a helyzet átlátása, lehetőségek felmérése), de alapvető földrajztudást is ad, játszva, élvezetesen.
És még egy dolog, amit szeretek benne: általában lehet úgy nyerni hagyni a gyereket, hogy nem veszi észre a 'csalást' (ritkán élek vele, de azért jó, ha van rá lehetőség).
Felnőttként is megunhatatlan

LíviaO | 2018. május 13.

A felnőtt változat után vettük meg a gyerekeknek, hogy megtanuljanak maguk bíbelődni a vagonokkal és az útvonalakkal . Van olyan, könyv vagy társas, hogy azt érzed: Na ne már megint ezt szeretné játszani a gyerek. Na ez nem az! Szerencsére nem volt csalódás az ideiglenes váltás, jó velük együtt játszani. Persze várom, hogy a kicsi is felérje ésszel (még csak 4 lesz) és egymás mellett társasozzunk ki-ki a sajátjával. ;-)
Kezdő játék

Zsolt76 | 2018. február 24.

Startégiai játék kezdésnek, gyerekeknek. Egyszerűbb, könnyebb, szolidabb vonatos agyalás. Gyerekekkel ideális társasjáték.
Új kedvencünk

jzsuzsi | 2017. december 5.

Tökéletes játék 6 éves kortól. Mióta megvettük, szinte minden nap játszunk vele. A 6 éves lányom imádja, és mi is szívesen leülünk mellé. :-)

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Ticket to Ride játékcsalád