Bang!

  Normál ár: 5 990 Ft

  A Te árad: 5 691 Ft

  Értékelés:  (4.5)
  A világ legnépszerűbb westernjátékának sikere máig töretlen!

  Winchester és .45-ös Colt, sör és dinamit, a vadnyugat hőskorának minden apró kelléke visszaköszön a
  BANG! kártyajáték lapjain, hamisítatlan westernhangulatot kölcsönözve minden partinak! Vajon képes-e
  a seriff és hű helyettese időben levadászni a banditákat, vagy azok teszik el őket láb alól? A játékosok a
  titkos szerepeiknek megfelelően, kártyáik kijátszásával igyekeznek végezni ellenségeikkel, miközben fél
  szemmel éberen figyelik szövetségeseiket, hiszen jól tudják: a törvényen kívüliek világában senki sem az,
  akinek mondja magát…

  BANG! BANG! BANG!

  BANG! Dereng valami? BANG! És most? BANG! BANG! BANG!
  BANG! - Dodge City
  BANG! - Aranyláz
  BANG! - A kockajáték
  BANG! - A párbaj

  Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

   

  Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

  Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

   

  A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

  Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

   

  "Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

  Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

  Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

  Egy maréknyi kockáért

  BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

   

  Szemtől szemben

  BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

   

  Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
  BANG! BANG! BANG!

  Woland

  Értékelések átlaga 


  (4.5)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 174 Gyakorlott játékosoknak 89 Euro gémereknek 6 Ameri gémereknek 10 Családdal 140 Partijátéknak 209
  64% (166)
  26% (68)
  7% (18)
  2% (5)
  1% (2)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 259)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 26
  Bang!

  Rejtj | 2018. október 16.

  Nagyon szórakoztató csak nagyon sok múlik a szerencsén mint pl. milyen karaktert húzol ki, milyen lapokat stb.
  Egyik kedvenc

  András | 2018. október 12.

  Nagyon tetszik a játék, mai napig az egyik kedvenc. Két apró problémája van az egyik hogy ha az elején kiesel akkor nézhetted ahogy még húsz percig játszanak a többiek. A másik pedig hogy kicsit bonyolult első hallásra, de két három játék alatt simán belejön az ember.
  Az adu

  Alex | 2018. október 10.

  Legyen szó bemelegítő játékról, vagy levezető játékról jó barátod lehet a Bang!. A szabályok egyszerűek, western rajongóknak kötelező. Kellemes idő töltés lehet a családnak, de akár a bandita barátaid is szitává lőheted. :)
  BANG! BANG! BANG! haha nem talált

  kiraly | 2018. szeptember 12.

  a BANG! játék nagyon röviden arról szól hogy bang! kártyákkal porig lődd az ellenfeled míg nem-talált lapokkal elkerüld a golyózáport. mindenkinek van egy szerepe amit nem fed fel a játék (vagy az életed) végéig. a banditáknak le kell lőnie a serifet miközben ő ugyanezt a tervet szövi ellenük. tehát pisztolyt ki az övből és próbáld ki a BANG! játékot
  Izgalmas, gondolkodós játék

  Inez | 2018. szeptember 10.

  A Bang! kártyajáték egyszerűen megunhatatlan. Amikor bejött Magyarországra, utána éveken át a baráti körben csak ezt játszottuk, és lestük mikor érkeznek meg a kiegészítők. Az izgalmak fokozása végett érdemes egyébként minimum a Dodge City kiegészítőt beszerezni.
  Könnyed, izgalmas, gondolkodós játék, akár baráti társaságoknak, akár családi játéknak is kiváló.
  bang

  Kristóf | 2018. szeptember 8.

  A játék érdekes tud lenni ha elegen vagyunk (5-6 fő) és rafkós játékosok vannak.
  A nagy társasággal való játék legnagyobb hátránya, a gyorsan kieső játékosok unalmas időtöltése. Erre viszont az Aranyláz árnyék szereplői jelenthetik a megoldást. Összességében nagyon bejött mindenkinek és nem bántam meg a vásárlást. Ritka az olyan játék, amit 6 fő fölötti létszám esetén is izgalmasan lehet játszani, úgy, hogy emellett változatos is. Azóta minden héten rágja a fülem a társaság, hogy mikor lesz vadnyugati visszavágó?
  Lődd le, védd meg, éld túl a vadnyugati kalandot

  craslorg | 2018. szeptember 2.

  Vadnyugati feeling, akár a klasszikus filmekben? Nagyjából igen. Titkos szereped alapján vagy meg kell védened a seriffet (egyedül őt ismerjük) vagy a halálát kívánod, vagy várnod kell, hogy legyőzhesd.
  Igazi parti játék, ahol minél többen vagyunk, annál jobb móka, igaz, a holtidő is ezzel arányosan nőhet, ugyanakkor közben is lehet figyelni a többieket mit is csinálnak, hiszen ki kell derítenünk, hogy ki van velünk és ki ellenünk. Ugyanakkor nem szabad túl gyorsan felfedni magunkat, hiszen az hasonló sebességgel az életünkbe kerülhet. Lövöldözhetsz, börtönbe zárhatsz, jöhetnek az indiánok, stb. Szerezz erősebb fegyvert, de vigyázni kell, nehogy a dinamit nálunk robbanjon.
  Igazán jó szórakozás, ha bele tudod élni magad, ugyanakkor a szerencsének is van szerepe, hiszen előfordulhat - főleg, ha sokan vagytok -, hogy mielőtt rád jutna a sor, már meg is halsz és ez ellen nem tudsz tenni sem. Ez a hátránya is a játéknak, hiszen gyorsan ki lehet esni belőle és utána nem sok mindent tehetsz, max vársz, míg a többiek befejezik és újra játszhattok vele vagy mással.
  Kiegészítőkkel már kompenzálható ez a hátrány kicsit, így azokkal még nagyobb élményt nyújt a Bang!
  Családoknak, partijátéknak kiváló, figyelembe véve a fentieket és a korai kiesés lehetőségét. Néha elhúzódhat a parti, főleg ha már csak ketten vannak játékban, így ez is a hátránya a játéknak. Ettől függetlenül én szeretem, ha néha sikerül hozzá társaságot találni, akkor a fentiekkel nincs gond, mert a társaság tisztában van ezekkel.
  Izgalmas vadnyugati kaland

  Balázs | 2018. augusztus 16.

  Családi összejöveteleknél és haverokkal az egyszerűsége és izgalmassága végett előszeretettel játszunk vele. A lövöldözések és a kártyán szereplő ábrák átadják a vadnyugati hangulatot.

  Előny: A különböző karakterek különböző képességei és a különböző funkciós kártyák változatossá teszi a játékot. Sokszor nem tudjuk, hogy valójában ki kicsoda, ez az izgalmakat tovább növeli. Szeretem, hogy egy menet viszonylag gyorsan lenyomható, így egy alkalomnál több jaték is belefér. Továbbá a szerencse mellett a taktikázásra is van lehetőség.

  Hátrány: sok játékos esetén a körök elnyúlhatnak, illetve egyes játékosok már az első kör folyamán is kieshetnek (az aranyláz kiegészítővel korrigálható). Mindemellett pár karakter képessége igen erős/gyenge a többihez képest
  Party jatek

  Dori | 2018. augusztus 12.

  Evekota nagyon szeretjuk a jatekot, izgalmas es fordulatos is tud lenni a jatek vege!
  Parti kedvenc.

  Dani | 2018. augusztus 12.

  Nagyon jó vadnyugatos játék .
  Szabályzata pár perc alatt megtanulható, ajánlot többen játszani úgy viccesebb lesz és jobban élvezhetőbb.
  Mindenkinek ajánlom aki egy jó parti be indító játékot szeretne vásárolni.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Bang játékcsalád