Bang!

  Normál ár: 5 990 Ft

  A Te árad: 5 691 Ft

  Értékelés:  (4.5)
  Két marcona alak áll egymással szemben a néptelen utcán. A szél felkavarja körülöttük a homokot, a hanyatló nap fénye megcsillan fényesre suvickolt Coltjukon, csak a Stetson kalap árnyékában villanó szemük jelzi, hogy nem holmi asszonyoknak való játékot űznek egymással, ez bizony véres leszámolás... Már, ha a seriff nem lép közbe. Vagy valamelyik bandita. Esetleg a seriffhelyettesről nem derül ki, hogy nem egészen az, akinek mondja magát...

  A Bang! egy hamisítatlan vadnyugati kártyajáték, ahol a játékosok titkos szerepeiknek megfelelően igyekeznek győzelmet aratni ellenfeleik felett. Ehhez azonban előbb arra kell rájönniük, ki van velük és ki ellenük. A kijátszott kártyák függvényében, mint például lövés, kitérés, gyógyulás, igyekeznek a megfelelő következtetéseket levonni és felderíteni a többiek valódi kilétét.
  A méltán népszerű Bang! kártyajáték egyszerű, mégis taktikus szabályai és kombinatív kártyái remek szórakozást nyújtanak kezdő és gyakorlottabb játékosoknak egyaránt!

  BANG! BANG! BANG!

  BANG! Dereng valami? BANG! És most? BANG! BANG! BANG!
  BANG! - Dodge City
  BANG! - Aranyláz
  BANG! - A kockajáték
  BANG! - A párbaj

  Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

   

  Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

  Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

   

  A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

  Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

   

  "Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

  Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

  Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

  Egy maréknyi kockáért

  BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

   

  Szemtől szemben

  BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

   

  Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
  BANG! BANG! BANG!

  Woland

  Értékelések átlaga 


  (4.5)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 163 Gyakorlott játékosoknak 80 Ameri gémereknek 9 Családdal 129 Partijátéknak 197
  64% (157)
  26% (64)
  7% (18)
  2% (5)
  1% (2)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 246)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 25
  Legjobb csoportos játék

  mm | 2018. július 22.

  Nagyon jó, sok kiegészítővel remekül el lehet vele lenni. 4-6 fős baráti társaságnak remek játék. Akár rendszeres összeülléshez is.
  A vadnyugat, ahol nem bűn hazudni

  Zoltán | 2018. július 9.

  Sokat gondolkodtam egy sok személyes party játék kiválasztásán, végül sok utána olvasás erre billentette a mérleget. Az alap Bang csomagot kevésnek találtam egy 4 fős próba játék után, így mindenképp akartam egy kiegészítőt – ez pedig a Dodge city lett. Az első 7 fős játék előtt szinte mindenki húzta a száját, hogy „de hát ez csak egy pakli kártya…”. A Dodge city felszerelés lapjai első körben nem kerültek bele, mivel így is sok szabályt kellett megtanulni a vendégeknek. Nagyon tetszett nekik a hidden-role game stílus. Néha bizony az 1000 éves barátságok koporsójába kalapáltuk a szögeket, de emellett nagyon jó hangulatban telt. Nagy előny, ha valaki balta arccal tud hazudni – így eshet meg, hogy banditaként elnyered a sheriff élet utántöltését. :-) Óriási küzdelmek alakulhatnak ki a végére, mikor már csak 2-3 ember marad hátra – főleg ha renegát is van köztük (szerintem a legjobb szerep, egy jó karakter lappal). A nagy társasággal való játék legnagyobb hátránya, a gyorsan kieső játékosok unalmas időtöltése. Erre viszont az Aranyláz árnyék szereplői jelenthetik a megoldást. Összességében nagyon bejött mindenkinek és nem bántam meg a vásárlást. Ritka az olyan játék, amit 6 fő fölötti létszám esetén is izgalmasan lehet játszani, úgy, hogy emellett változatos is. Azóta minden héten rágja a fülem a társaság, hogy mikor lesz vadnyugati visszavágó?
  Remek partyjáték

  Hobbit | 2018. július 9.

  Ez a játék nálunk minden partyn előkerül, minél többen játsszátok, annál izgalmasabb és minél gyakorlottabbak lettünk, annál gördülékenyebben megy, bár ígyis minimális figyelmetlenségek el-elő fordulnak (máskor csaphatsz ám a hordóra)
  Szuper partyjáték

  Brigitta | 2018. június 27.

  Ha egyszer megtanulja az ember a szabályokat, utána már gördülékenyen megy és hatalmas élményt nyújt. Minden összejövetelkor előkerül.
  És te túlélnéd?

  Noémi | 2018. június 23.

  Az elején kicsit hosszadalmas a szabályok ismertetése és megértése, de annál izgalmasabb a játék, amikor elkezditek játszani. Baráti társasággal sokat játszottuk a játékot és sose tudtuk megtippelni, ki marad életben és ki nem :D Azóta sok kiegészítőt megvettünk hozzá, ami jobban árnyalja az alap játékot, de kezdésnek ez is nagyon szuper!
  Ideális partijáték

  Krisztián | 2018. június 9.

  Régi kedvencem a Bang. Bár nem kedvelem kifejezetten a vadnyugati miliőt, mégis magával ragadott a játék hangulata. Igazi szívatós partijáték. Szereptől függően kooperatív vagy kompetitív, így mindkét játékstílus kedvelői is megtalálhatják benne a számításukat. A kártyák nagy részén piktogramok vannak, amik meglehetősen sokatmondóak. A szabályok is egyszerűek. Pár percnyi magyarázat után simán játszható Kifejezetten üdítő eleme a játéknak a szerepek kiderítésének a folyamata. Az optimális játékosszám 5-6 fő.
  Szuper játék

  Valéria | 2018. június 8.

  Az eleinte bonyolultnak tűnő szabályzat ellenére fantasztikus játék, könnyen megszokható és roppant szórakoztató.
  Szuper, hogy nem csak összeszokott társaság tagjainak ajánlott. Garantáltan mindenkinek elnyeri tetszését már az első játék kör alkalmával.
  Nagyon jó!

  Anna | 2018. június 1.

  Nem össze szokott baráti társasággal játszottam de igy is nagyon jó hangulata volt. A játék szabályok egyszerűek és könnyen megjegyezhetőek! Mindenkinek ajánlom!
  kiegészítők

  Joe | 2018. május 24.

  Hatalmas játék! Mindenkinek tudom ajánlani! Mi megvettük hozzá a kiegészítőt is (Dodge City) és az új karakterek illetve a új zöld szegélyű kártyák még élvezetesebbé teszik a játékot!
  Pörgős

  Ákos | 2018. május 4.

  Izgalmas, hogy mindig mások a szerepek benne és gyorsan le lehet játszani a partikat. Mi úgy szoktuk, hogy egy ember egymás után kétszer ne legyen sheriff. Talán a renegáté a legizgalmasabb szerep. Könnyen tanulható igazi party játék. Érdekes hogy nálunk szinte mindig a sheriff helyettes hal meg elsőként, sokszor a sheriff keze által :)

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Bang játékcsalád