Bang!

  Normál ár: 5 990 Ft

  A Te árad: 5 691 Ft

  Értékelés:  (4.4)
  Két marcona alak áll egymással szemben a néptelen utcán. A szél felkavarja körülöttük a homokot, a hanyatló nap fénye megcsillan fényesre suvickolt Coltjukon, csak a Stetson kalap árnyékában villanó szemük jelzi, hogy nem holmi asszonyoknak való játékot űznek egymással, ez bizony véres leszámolás... Már, ha a seriff nem lép közbe. Vagy valamelyik bandita. Esetleg a seriffhelyettesről nem derül ki, hogy nem egészen az, akinek mondja magát...
  A Bang! egy hamisítatlan vadnyugati kártyajáték, ahol a játékosok titkos szerepeiknek megfelelően igyekeznek győzelmet aratni ellenfeleik felett. Ehhez azonban előbb arra kell rájönniük, ki van velük és ki ellenük. A kijátszott kártyák függvényében, mint például lövés, kitérés, gyógyulás, igyekeznek a megfelelő következtetéseket levonni és felderíteni a többiek valódi kilétét.
  A méltán népszerű Bang! kártyajáték egyszerű, mégis taktikus szabályai és kombinatív kártyái remek szórakozást nyújtanak kezdő és gyakorlottabb játékosoknak egyaránt!

  BANG! BANG! BANG!

  BANG! Dereng valami? BANG! És most? BANG! BANG! BANG!
  BANG! - Dodge City
  BANG! - Aranyláz
  BANG! - A kockajáték
  BANG! - A párbaj

  Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

   

  Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

  Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

   

  A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

  Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

   

  "Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

  Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

  Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

  Egy maréknyi kockáért

  BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

   

  Szemtől szemben

  BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

   

  Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
  BANG! BANG! BANG!

  Woland

  Értékelések átlaga 


  (4.4)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 123 Gyakorlott játékosoknak 56 Ameri gémereknek 7 Családdal 92 Partijátéknak 149
  59% (112)
  28% (54)
  9% (17)
  3% (5)
  1% (2)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 190)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 19
  -

  G | 2017. november 1.

  Szuper!
  Remek társasjáték

  Ádám | 2017. október 28.

  Top 10 Party játék nálunk :3 Mi a Cash and Guns játékfegyvereket használjuk hozzá hogy még élvezetesebbé tegyük a játékot.
  Sheriffnek a legjobb lenni ,mert ő végig a játékban marad,és az elsőnek a legrosszabb mert ő hamar elkezd unatkozni . :/ Persze a szellemes kiegészítővel a kiesett játékosok visszatérhetnek :)
  bang

  Eszter | 2017. október 26.

  A játék nagyon élvezetes megfelelő társasággal, azonban tudni kell, hogy a játék kiesős alapon működik, így nem köt le végig mindenkit.
  Egy kicsit időigényes a szabályokat is magunkévá tenni, de gyakorlat teszi... ;)
  Baráti összejövetelekre tökéletes

  Szerkeszt | 2017. október 20.

  A Dodge City és az Aranyrög kiegészítő nagyon jó hozzá, viszont ha többen játszuk, akkor vannak olyan esetek (ha pont úgy jönnek ki a karaketerek), hogy eléggé el tud húzódni egy-egy játék kimenetele.
  Kiváló játék az egész családnak

  Zsuzsanna | 2017. október 19.

  Izgalmas, pörgős... kár hogy csak heten lehet játszani :)
  Egyszerű de nagyszerű

  Nándor | 2017. október 17.

  Az egyik legtöbbet játszott játék a családban és a baráti társaságokban, mindannyian nagyon szeretjük, most várjuk a kiegészítő paklikat hozzá :)
  Nagyon jó játék

  Timi | 2017. október 12.

  Egy kör viszonylag rövid ideig tart, nagyon jó kis játék. Elsőre bonyolultabbnak tűnhet de gyorsan belejössz. Onnantól pedig pörög a játék
  Még mindig vicces

  László | 2017. október 11.

  Köszönhetően a sok kiegészítőnek és a rengeteg játszható karakternek (bár mi mintha mindig ugyanazokat húznánk ki) és a jól kitalált rendszernek, a játék olasz nyelvű első kiadásától kezdve rendszeresen nyúzzuk. A szabályok pofon egyszerűek - mikor új játékost kell beavatnunk, néha mégis csak meglepetten pislognak, nem értik, miért nem lehet két lovad vagy minek lövöd a melletted ülőt, mikor azt sem tudod, ki az, stb... -, megunhatatlan.
  Ha túl sokan vagyunk, valóban sokszor lehet olyan, hogy valakire nem is jut el a kör és már meg is halt, és onnantól unatkozhat egy órácskát, de néhány esemény már visszahozza a halott játékosokat is, szóval senki ne menjen messzire az asztaltól.
  (Az aranyrögös kieget nem szoktuk használni, az nem jött be, a többi jó!)
  Na még egy kört!

  Vince | 2017. október 11.

  Számomra megunhatatlan játék. Ez volt az első kicsit komolyabb(ha szabad ilyet mondani) társasjátékom, amit vásároltam. Az egész család hálás nekem, nagyon szeretik. Gyorsan előkapható esti móka egy fárasztó hétköznapon is, általában az első menetet még több mint 3 követi. Mindenkinek csak ajánlani tudom! :)
  Az első

  B | 2017. október 10.

  Nálam legalábbis a Bang! volt az első komplexebb (ha használhatom rá ezt a szót) társasjáték, ami bevezetett a társasjátékok világába.
  Utána kezdtem igazán belevetni magam, hogy milyen játékok léteznek még, és váltam gyűjtővé.
  További érdekesség, hogy sok ismerősöm aki nem is számít nagy társasjátékosnak, szintén ha a Bang!-re terelődik a szó, mondják, hogy úú azt ők is ismerik és milyen jó játék.

  Valóban egy nagyon jó kis játékról van szó, izgalmas a titkos szerepek miatt.
  Nekem az a bajom vele, hogy 7 játékosnál az igazán izgalmas, viszont a sok játékos miatt a játékmenet le is tud lassulni, főleg akkor, ha vannak "újoncok" a társaságban, akikkel még a szabályokat, minden kártya lapot is meg kell ismertetni.

  Igazából azért jár az 5 pont a játéknak, mert nagyon sok pozitív emlékem van róla, de ahogy korábban már említette más is, vannak már jobb party játékok a Bang!-nél.
  Viszont egy első társasjátéknak mindenképpen ajánlom.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Bang játékcsalád