Bang!

Normál ár: 5 990 Ft

A Te árad: 5 691 Ft

Értékelés:  (4.5)
A világ legnépszerűbb westernjátékának sikere máig töretlen!

Winchester és .45-ös Colt, sör és dinamit, a vadnyugat hőskorának minden apró kelléke visszaköszön a
BANG! kártyajáték lapjain, hamisítatlan westernhangulatot kölcsönözve minden partinak! Vajon képes-e
a seriff és hű helyettese időben levadászni a banditákat, vagy azok teszik el őket láb alól? A játékosok a
titkos szerepeiknek megfelelően, kártyáik kijátszásával igyekeznek végezni ellenségeikkel, miközben fél
szemmel éberen figyelik szövetségeseiket, hiszen jól tudják: a törvényen kívüliek világában senki sem az,
akinek mondja magát…

BANG! BANG! BANG!

BANG! Dereng valami? BANG! És most? BANG! BANG! BANG!
BANG! - Dodge City
BANG! - Aranyláz
BANG! - A kockajáték
BANG! - A párbaj

Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

 

Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

 

A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

 

"Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

Egy maréknyi kockáért

BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

 

Szemtől szemben

BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

 

Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
BANG! BANG! BANG!

Woland

Értékelések átlaga 


(4.5)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 180 Gyakorlott játékosoknak 93 Euro gémereknek 6 Ameri gémereknek 10 Családdal 146 Partijátéknak 216
64% (169)
27% (70)
7% (18)
2% (5)
1% (2)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 264)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 27
He shot me down!

Geri | 2018. december 6.

Nagyon jó játék. Elméletileg 4 főtől játszható, de akkor sajnos könnyű kitalálni, hogy ki kicsoda, de úgy is hatalmas élmény. Egy parti szűk egy óra alatt meg van. A kivitelezés nagyon igényes. A szabályrendszer pedig gyorsan megtanulható.
Ha baj van igyál sört!

Dani | 2018. november 27.

A játékszabályok egyszerűek,baráti társasággal kiválóan játszható akkor is ha nincs sok idő,vagy egyszerűen kicsit fáradt a banda. Bár nagyon szeretem,vannak azért hátrányok is. Egyrészt a kártyák miatt elég nagy a szerencsefaktor,már alapból a karakterhúzás nagyon sokat számít. Másrészt ha kiesel,lehet,hogy a többiek még fél óráig eljátszanak nélküled. Persze ha seriff vagy ez nem történhet meg.
A kiegészítők közül a Dodge City az amit mindenképp ajánlok,ha az alapjáték már nem elég.
Bang!

Zsolt | 2018. november 23.

Pörgős, hangulatos, gyorsan a család és barátok kedvence lett :)
Remek 5+ fős partyjáték

Sestertius | 2018. november 20.

Hangulatos, vicces, többnyire pörgős kártyajáték.
Egyetemen sokat játszottuk.
Két negatívumot tudok felhozni, az egyik, hogy szerintem 5 fő alatt nincs értelme nekifogni (alatta IMBA és több kártyának nincs értelme)
A másik, hogy ha hamar kiesel, akkor csak nézed a többiek játékát, adott esetben fél-1 órán keresztül.
Ettől eltekintve abszolut ajánlom
Kedvenc

Alíz | 2018. október 27.

Óriási partikat csaptunk vele a baráti társasággal! Hihetetlenül szórakoztató, szerencse is kell hozzá, miközben azért gondolkozni sem árt. Rengeteg vicces szituáció alakulhat ki, gyorsan kieshetsz, ugyanakkor órákon át is mehet egy játék. A vadnyugati téma meg egyszerűen nyerő. Ajánlom a kiegészítőket a nagyobb baráti társaságoknak!
Örök klasszikus

tádé | 2018. október 23.

Szerintem, bárki aki társasozott már életében, találkozott ezzel a játékkal. Kicsi helyen elfér, és tipikusan tökéletes arra, hogy levidd a strandra akár, vagy egy esti buliban egy jó társasággal előkerüljön. Sok játék után nagyon gonosz módon is lehet benne taktikázni, hogy tényleg ne tudják, hogy ki vagy.
Egyik kedvenc

András | 2018. október 12.

Nagyon tetszik a játék, mai napig az egyik kedvenc. Két apró problémája van az egyik hogy ha az elején kiesel akkor nézhetted ahogy még húsz percig játszanak a többiek. A másik pedig hogy kicsit bonyolult első hallásra, de két három játék alatt simán belejön az ember.
Az adu

Alex | 2018. október 10.

Legyen szó bemelegítő játékról, vagy levezető játékról jó barátod lehet a Bang!. A szabályok egyszerűek, western rajongóknak kötelező. Kellemes idő töltés lehet a családnak, de akár a bandita barátaid is szitává lőheted. :)
BANG! BANG! BANG! haha nem talált

kiraly | 2018. szeptember 12.

a BANG! játék nagyon röviden arról szól hogy bang! kártyákkal porig lődd az ellenfeled míg nem-talált lapokkal elkerüld a golyózáport. mindenkinek van egy szerepe amit nem fed fel a játék (vagy az életed) végéig. a banditáknak le kell lőnie a serifet miközben ő ugyanezt a tervet szövi ellenük. tehát pisztolyt ki az övből és próbáld ki a BANG! játékot
Izgalmas, gondolkodós játék

Inez | 2018. szeptember 10.

A Bang! kártyajáték egyszerűen megunhatatlan. Amikor bejött Magyarországra, utána éveken át a baráti körben csak ezt játszottuk, és lestük mikor érkeznek meg a kiegészítők. Az izgalmak fokozása végett érdemes egyébként minimum a Dodge City kiegészítőt beszerezni.
Könnyed, izgalmas, gondolkodós játék, akár baráti társaságoknak, akár családi játéknak is kiváló.

Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Bang játékcsalád