Bang!

Normál ár: 5 990 Ft


A Te árad: 5 691 Ft

Értékelés:  (4.5)
A világ legnépszerűbb westernjátékának sikere máig töretlen!

Winchester és .45-ös Colt, sör és dinamit, a vadnyugat hőskorának minden apró kelléke visszaköszön a
BANG! kártyajáték lapjain, hamisítatlan westernhangulatot kölcsönözve minden partinak! Vajon képes-e
a seriff és hű helyettese időben levadászni a banditákat, vagy azok teszik el őket láb alól? A játékosok a
titkos szerepeiknek megfelelően, kártyáik kijátszásával igyekeznek végezni ellenségeikkel, miközben fél
szemmel éberen figyelik szövetségeseiket, hiszen jól tudják: a törvényen kívüliek világában senki sem az,
akinek mondja magát…

BANG! BANG! BANG!

BANG! Dereng valami? BANG! És most? BANG! BANG! BANG!
BANG! - Dodge City
BANG! - Aranyláz
BANG! - A kockajáték
BANG! - A párbaj

Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

 

Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

 

A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

 

"Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

Egy maréknyi kockáért

BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

 

Szemtől szemben

BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

 

Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
BANG! BANG! BANG!

Woland

Értékelések átlaga 


(4.5)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 200 Gyakorlott játékosoknak 100 Euro gémereknek 8 Ameri gémereknek 11 Családdal 161 Partijátéknak 237
64% (187)
27% (80)
6% (19)
2% (5)
1% (2)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 293)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 30
Ajánlom

Norbert | 2019. november 8.

Egyike a kedvenc játékaimnak. A kiegészítőihez méh nem volt szerencsém, de remélem hamarosan ez megváltozik.
Partygame

Dave | 2019. november 8.

Príma szórakozás egy nagyobb társaság számára. Mindneki könnyen megtanulta a szabályokat és jó móka iszogatás mellett.
Jójáték

Zsófia | 2019. november 4.

Számomra csak 5-6 főtől izgalmas a játék, 4 fővel 1-2 kör után unalmassá válik a játék. Az elsőként kiesők csak nézőként vannak jelen a játék másik felén. Nagy társasággal viszont egy izgalmas, változatos és nagyokat lehet közben nevetni.
szuper

Brigitta | 2019. október 23.

Tegnapi napon játszottam először vele, de nagyon szuper játék :) többen is jó játszani, így nagyobb társaságban is tökéletes! Viszonylag gyorsan lemegy egy kör, bár a kiegészítőket még nem próbáltuk hozzá.
Westernparty

Miksa | 2019. szeptember 30.

A Bang legnagyobb előnye, hogy bárki könnyedén megtanulhatja mindössze néhány perc alatt, viszont minél többen játsszák, annál több órát el lehet vele tölteni. Szuper partyjáték, aminek talán az egyetlen hátránya, hogy kissé nehézkesen megjegyezhetőek a piktogramok.
Bang!

Judit | 2019. szeptember 29.

Nagyon jó kis családi, baráti játék. De nagyon oda kell figyelni a kártyákra!
Fillerből nagy játék

Ádi | 2019. szeptember 24.

Filler játéknak indult, de gyakorlatilag órákat lehet vele játszani, 4-5 fősen is stabilan megy a játék és a legtöbb kiegészítő nekem bejön. Sőt van waling dead verzió is, ami nekem egyik kedvenc (filler), gyakorlatilag egy külön játék a BANG! sorozaton belül. Sajnos 7-8 főnél előfordul, hogy kiesel, mire sorra kerülnél, vagy legalábbis annyira le vagy gyengülve már egyből, hogy nem sok játéktered marad, viszont maga a játék pörgős így van esély visszavágni a következő körben.
A tapasztalat előny

Róbert | 2019. szeptember 3.

Egy időben elő-elő került baráti összejövetelen parti játéknak, de a tapasztalt játékosok gyorsan kicsinálták a kezdőket, utána a fél csapat nézte a "nagyok" harcát. Nálam csak ezért kap 4*-ot. Ha viszont a társaság minden tagja körülbelül egyformán tapasztalt Bang!-es, akkor nagyon jó partik szoktak összejönni.
BANG

Nadi | 2019. augusztus 30.

Nagyon jó játék tele van meglepetésekkel és nagyon változatos
Imádom!

Abigél | 2019. augusztus 16.

Ezt a játékot az egyik gimis tanárom ismertette meg velem, már a legelső körben tetszett, pedig én haltam meg legelőször. Utána kiderült, hogy az egyik barátnőmnek is megvan ez a játék és amikor játékesteket tartottunk ez a játék volt az első, ami mindig előkerült.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, remek játék. A kezdet nehéz, de egy kör után, mindenki ráérez.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Bang játékcsalád