Bang!

Normál ár: 5 990 Ft

A Te árad: 5 691 Ft

Értékelés:  (4.5)
A világ legnépszerűbb westernjátékának sikere máig töretlen!

Winchester és .45-ös Colt, sör és dinamit, a vadnyugat hőskorának minden apró kelléke visszaköszön a
BANG! kártyajáték lapjain, hamisítatlan westernhangulatot kölcsönözve minden partinak! Vajon képes-e
a seriff és hű helyettese időben levadászni a banditákat, vagy azok teszik el őket láb alól? A játékosok a
titkos szerepeiknek megfelelően, kártyáik kijátszásával igyekeznek végezni ellenségeikkel, miközben fél
szemmel éberen figyelik szövetségeseiket, hiszen jól tudják: a törvényen kívüliek világában senki sem az,
akinek mondja magát…

BANG! BANG! BANG!

BANG! Dereng valami? BANG! És most? BANG! BANG! BANG!
BANG! - Dodge City
BANG! - Aranyláz
BANG! - A kockajáték
BANG! - A párbaj

Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

 

Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

 

A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

 

"Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

Egy maréknyi kockáért

BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

 

Szemtől szemben

BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

 

Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
BANG! BANG! BANG!

Woland

Értékelések átlaga 


(4.5)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 189 Gyakorlott játékosoknak 95 Euro gémereknek 7 Ameri gémereknek 11 Családdal 153 Partijátéknak 226
64% (178)
26% (73)
7% (18)
2% (5)
1% (2)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 276)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 28
Nagy kedvenc

Kristóf | 2019. május 16.

Zseniális ez a játék, mivel minden játék teljesen más és más. Egymás útán játszol 10 kört és semmi hasonlóság nincs az előtte lévő játékokkal. Izgalmasabb amikor egy kis szinászi vénája van az embernek és eléri renegátként hogy a sheriff lelője a helyetesét.
szuper társas

Škuliba | 2019. április 27.

Nagyon jó és könnyen megérthető játék, vigyázni kell a rafinált játekosokkal nehogy fére vezessenek hogy kik is ők valójában :)
Debrecen

Ákos | 2019. április 19.

Szuper játék!
Kedvenc

Vera | 2019. április 3.

Nem tudjuk megunni, akár órákon át is játszható. Nagy társasággal az igazi, de ne feledkezzünk meg ekkor már a kiegészítőkről, hogy a játékból kiesett "halottak feltámadjanak".
Könnyen tanulható, időbe telik míg megérted

Kristóf | 2019. március 26.

Bár elsőre a szabályok könnyen megtanulhatóak az első pár játékban kicsit zavarban van az ember, hogy ki-mikor-merre-meddig de egy idő után rájössz és menni fog a taktikázás. Legjobb ha sokan vagytok. Ha már játszottatok sokat az alapjátékkal érdemes nézegetni a kiegészítőket.
Ideális party társas

Ervin | 2019. február 9.

Végtelenszer újrajátszható, nagyon izgalmas, igazán vadnyugati hangulatú társas. Egyetlen hátránya a nagy luck factor.
imádjuk

Amy | 2019. január 31.

Sokféle környezetben játszottuk már, barátokkal családdal (nagyszülővel) és harmadik, negyedik befejezett kör után lassan értették a teljes játék lényegét. Az alap egy idő után sablonná válik, ezért is jó, hogy vannak hozzá kiegészítők.

Ha semmihez sincs kedvünk, ezt vesszük elő. :)
Kis- és nagy társaságnak egyaránt

Róbert | 2019. január 25.

Mi 4-en szoktuk játszani, de bőven növelhető a létszám, ha jól emlékszem 7 főig. A játék akkor teljesedik ki igazán, mivel vannak olyan speciális lapok, amik a nagyobb létszámnál válnak igazán csak hasznosnak (távcsöves puska, mustang). A játék igen egyszerű és mégis szórakoztató... tetszik, hogy kis helyen is elfér.
Kezdetek

Mike | 2019. január 23.

Nekem ez volt az első társasom, amit idősebb fejjel ismertem meg, ez vonzott be a társasok világába. Nagyon jó, amikor játék közben azon gondolkozol, hogy ki kicsoda lehet, te mikor fedd fel magadat, és hogy a társaid vajon milyen eséllyel tudnak győzelemhez segíteni. Az egyik legjobb parti játék nálunk a baráti társaságban. Csak ajánlani tudom
Na még egyet?

Zsófia | 2019. január 18.

Na ez egy abszolút partijáték, van hogy gyorsan végig lehet játszani, van, hogy egy "meccs" viszonylag sokáig elhúzódik, mert mondjuk két ember nem bír egymással a végén... Sajna ha hosszabb a játék, akkor előfordul, hogy a korán kiesettek elunják a várakozást és még esetleg azt tudnám felróni neki, hogy kicsit kiegyenlítetlen, mert a nyerési esélyek a Renegáttal elég csekélyek, én kábé egy alkalomra emlékszem, mikor az nyert, pedig játszottam már jó párszor.
Mivel kártyajáték, eléggé kompakt, nem kell egy bazinagy dobozt cipelni, simán be lehet dobni egy táskába és uccu neki, elő lehet kapni bármilyen buliban:) És amúgy hangulatos is ezzel a western-stílussal, ráadásul olyan embert is sikerült már bevonni vele a játékba, aki általában fanyalogni szokott, ha társasjátékról van szó, ami külön öröm.

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

Bang játékcsalád