Bang!

  Normál ár: 5 990 Ft

  A Te árad: 5 691 Ft

  Értékelés:  (4.5)
  Két marcona alak áll egymással szemben a néptelen utcán. A szél felkavarja körülöttük a homokot, a hanyatló nap fénye megcsillan fényesre suvickolt Coltjukon, csak a Stetson kalap árnyékában villanó szemük jelzi, hogy nem holmi asszonyoknak való játékot űznek egymással, ez bizony véres leszámolás... Már, ha a seriff nem lép közbe. Vagy valamelyik bandita. Esetleg a seriffhelyettesről nem derül ki, hogy nem egészen az, akinek mondja magát...
  A Bang! egy hamisítatlan vadnyugati kártyajáték, ahol a játékosok titkos szerepeiknek megfelelően igyekeznek győzelmet aratni ellenfeleik felett. Ehhez azonban előbb arra kell rájönniük, ki van velük és ki ellenük. A kijátszott kártyák függvényében, mint például lövés, kitérés, gyógyulás, igyekeznek a megfelelő következtetéseket levonni és felderíteni a többiek valódi kilétét.
  A méltán népszerű Bang! kártyajáték egyszerű, mégis taktikus szabályai és kombinatív kártyái remek szórakozást nyújtanak kezdő és gyakorlottabb játékosoknak egyaránt!

  BANG! BANG! BANG!

  BANG! Dereng valami? BANG! És most? BANG! BANG! BANG!
  BANG! - Dodge City
  BANG! - Aranyláz
  BANG! - A kockajáték
  BANG! - A párbaj

  Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

   

  Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

  Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

   

  A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

  Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

   

  "Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

  Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

  Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

  Egy maréknyi kockáért

  BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

   

  Szemtől szemben

  BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

   

  Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
  BANG! BANG! BANG!

  Woland

  Értékelések átlaga 


  (4.4)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 141 Gyakorlott játékosoknak 64 Ameri gémereknek 8 Családdal 105 Partijátéknak 167
  61% (130)
  27% (58)
  9% (19)
  2% (5)
  1% (2)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 214)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 22
  Taktika a vadnyugaton

  Tirpák | 2018. január 18.

  Igazi vadnyugati bummbumm egy pakli kártyával. A legjobb heten játszani! Minél többen, annál jobb. Egy jól összeszokott baráti társaságban (ahol már nincsenek megsértődések egy játék kapcsán, mondjuk blöffölések, átejtések miatt), nincs is jobb partijáték!
  Mindenki izgatottan várja az új lapokat, hogy mit tud majd velük kezdeni és hallgatja az érveket, hogy ki mindenki állítja, hogy vele tartozik egy csapatba. :) Külön színt adnak a karakterek, a hullarablótól kezdve a 'beépített boroshordós'-ig. :)
  Hátránya, hogy ha valakit már az elején álnokul meggyilkolnak (ami lehetséges), akkor onnantól unatkozik, míg a többiek fergetegesen szórakoznak.
  Első

  Dániel | 2018. január 16.

  Hogyha még nem léptél rá a társasjátékok mezsgyéjére, akkor ez egy kiváló alap játék! Évekkel ezelőtt ez volt az első 'nem szokványos' társasjátékom. Megszerették a barátok, a család is! Kiegészítőkkel mindig izgalmasabbá teheted a játékot! Szerintem 5 fővel a legjobb a játékélmény
  Csapatban az igazi

  Németh | 2018. január 15.

  Általában max. létszámmal játsszuk a játékot. Jó ha a csapatban van legalább 1 valaki, aki abszolút tudja a játékszabályt, mert a sok-sok lehetőség (kiegészítőkkel együtt meg pláne) néhány játékosnak fejfájást tud okozni :) Van hozzá kis súgólap, az alapján a játék 80%-a egyből érthető.
  Nem lehetetlen elnyújtani a játékot 2 órásra sem... Jó csapat kell hozzá :)
  A világ legjobb játéka

  Dániel | 2018. január 15.

  A világ legjobb játéka ha azt nem nézzük hogy a barátság lerombolására is ideális. Lassan 1 hónapja van meg és már nagyjából 50-60 meccsnél járunk és még mindig nem unom. Kiegészítők nélkül is remekül lehet játszani de sokat dobnak rajta.
  Akkor jó ha többen vagytok

  Fruzsina | 2018. január 14.

  Ez a játék nagyszerű 4 fő feletti játék, akkor a legizgalmasabb ha többen vagytok, kicsik és nagyok egyaránt élvezik.
  Szuper játék

  Vivien | 2018. január 13.

  Partijátéknak tökéletes, hiszen minden játszma izgalmas, nincs két egyforma kör. Minél többen játsszák, annál szórakoztatóbb a játék, hiszen egyre nehezebb azonosítani a szerepeket és jobban lehet taktikázni. Kiegészítőkkel még változatosabb a játék, de önmagában is nagyon szórakoztató, csak ajánlani tudom!
  Miért

  János | 2018. január 12.

  Szerintem nagyon nagy baj, hogy a halott vár. Ha sokan játsszák, fárasztó várakozni.
  Mégis elüthető vele az idő. Olykor valóban sokat lehet nevetni egymáson, és a taktikázás is fontos. Milyen lapod van, mikor játszod ki, kin segítesz, vagy éppen kit "ölsz meg".
  Bulijáték

  Ingrid | 2018. január 10.

  Igazi haveros-iszogatós játék. Nem kristálytiszta minden helyzet, de megbeszéltük a kérdéses szitukat előre. Jó csapattal vicces, pörgős játék. Egy parti után kötelező a többi! Nem tudtuk abbahagyni!
  Camouflage

  Csaba | 2018. január 9.

  Izgalmas, "minél többen annál jobb" (annál nagyobb a keveredés) partijáték sörözés mellé. Ügyesen kell adni az ártatlant vagy a pókerarcot, mert különben gyorsan kivégezhetnek, ez a játék kulcsa. A kockás és a kártyás verziónak is meg van a maga bája. Csak ajánlani tudom, gyakran terítékre kerül több baráti körben is.
  A Bang! kockajáték jobb partygame

  Csanád | 2018. január 8.

  Partygamenek hosszú, kártyajátéknak nem túl izgalmas, dedukciós játéknak meg egyszerű.
  Okok:
  - Partyjátéknak a bang kockajáték jobban teljesít, gyorsabb, izgalmasabb.
  - Kártyajátékból több tucat jobb létezik.
  - Dedukciós játéknak túl egyszerű, általában az első 2 kör után már mindenki tudja ki kivel van és utána a játék még menni szokott 20-30 percet.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Bang játékcsalád