Bang!

  Normál ár: 5 990 Ft

  A Te árad: 5 691 Ft

  Értékelés:  (4.5)
  Két marcona alak áll egymással szemben a néptelen utcán. A szél felkavarja körülöttük a homokot, a hanyatló nap fénye megcsillan fényesre suvickolt Coltjukon, csak a Stetson kalap árnyékában villanó szemük jelzi, hogy nem holmi asszonyoknak való játékot űznek egymással, ez bizony véres leszámolás... Már, ha a seriff nem lép közbe. Vagy valamelyik bandita. Esetleg a seriffhelyettesről nem derül ki, hogy nem egészen az, akinek mondja magát...

  A Bang! egy hamisítatlan vadnyugati kártyajáték, ahol a játékosok titkos szerepeiknek megfelelően igyekeznek győzelmet aratni ellenfeleik felett. Ehhez azonban előbb arra kell rájönniük, ki van velük és ki ellenük. A kijátszott kártyák függvényében, mint például lövés, kitérés, gyógyulás, igyekeznek a megfelelő következtetéseket levonni és felderíteni a többiek valódi kilétét.
  A méltán népszerű Bang! kártyajáték egyszerű, mégis taktikus szabályai és kombinatív kártyái remek szórakozást nyújtanak kezdő és gyakorlottabb játékosoknak egyaránt!

  BANG! BANG! BANG!

  BANG! Dereng valami? BANG! És most? BANG! BANG! BANG!
  BANG! - Dodge City
  BANG! - Aranyláz
  BANG! - A kockajáték
  BANG! - A párbaj

  Igen, sok lövést leadtunk az évek folyamán. És nem nagyon mentek mellé. Ki ne ismerné a BANG! című kártyajátékot? Valaki? Akkor röviden:

   

  Spagetti western. Morricone szól, a szél ördögszekeret görget keresztbe az utcán. Ez a város túl kicsi nektek. Valaki golyót fog kapni. Vagy sört. A törvény keze valakire lesújt… vagy porba hull. "Itt nincsen fehér, csak fekete ló." Seriff, banditák, seriffhelyettesek és egy renegát. Csak azt nem lehet tudni, ki kicsoda - egy idő után persze lehet azért sejteni.

  Csapatjáték, titkos szerepekkel, egyszerű célokkal: Ha te vagy a seriff, számolj le a banditákkal és a renegáttal. Ha seriffhelyettes vagy, akkor dettó, de fontos még, hogy a seriffet meg kell védened, akár az életed árán is. A renegát célja, hogy csak ő maradjon talpon. Ha mindenki más alulról szagolja a kaktuszt, akkor ő nyert. Ha a seriff meghalt, és él még bandita, akkor a banditák nyertek. (ergo a renegátnak utoljára kell hagynia a seriffet, addig akár támogatnia is érdemes) Ha a banditák elhullanak, akkor a Seriff és helyettesei nyertek.

   

  A szabályok egyszerűek, a játék gördülékeny, és szinte érezni a puskapor szagot. Az életerőnket töltények jelölik, és ez határozza meg azt is, hány lap lehet a kezünkben. Minden körben húzunk két lapot, kijátszunk néhányat, majd eldobjuk a töltényeinkhez képesti többletet. Mindezt addig ismételgetjük, amíg le nem számoltunk azokkal… nos, akikkel le kellett számolnunk - vagy amíg fel nem dobjuk a veszkócsizmát.

  Egy korsó sört felhajtva gyógyulunk, hordó mögé bukhatunk le a lövések elől, dinamitot dobhatunk - az majd valakinél felrobban. Winchester, 45-ös Colt, távcső, musztáng, postakocsi, és persze jönnek az indiánok is, nomeg a kiegészítők…

   

  "Ha lőnöd kell, hát lőj, ne fecsegj!"

  Dodge Cityben, ahogy arra a címe is utal a hangsúly a kitérésen lesz (dodge - kitérés), így lesz néhány lap arra, hogy kerüljétek a golyókat, mert itt aztán záporoznak majd rendesen! Új fegyverek (pl.: Springfield puska), új italok (whiskey, tequila) várnak, ragtime és kánkán a szalonban és bunyó puszta kézzel! Ez persze nem minden, hiszen a dobozban 15 új karakter és 40 új kijátszható lap lapul, ráadásul ezzel a kiegészítővel a minimális játékosszám négyről háromra csökken, a maximális pedig hétről nyolcra nő!

  Az Aranyláz kiegészítő két nagy újdonságot hoz be a klasszikus BANG! játékmenetbe. Az egyik a felszerelések, amiket aranyért lehet vásárolni. Ezek között vannak egyszer használatosak, mint a rum vagy a palack - gondolom érthető, utóbbi miért egyszer használatos -, vagy akár maga az aranyláz, de vannak tartósak, mint az aranymosó serpenyő, a fegyveröv vagy a békepipa. A másik nagy újdonság az árnylövészek megjelenése. Arról van szó, hogy ha valaki golyó általi játékból való kiszuperálásban részesül, immár visszatérhet. Életjelölők nélkül, de ugyanúgy játszik, mint mindenki más, épp csak a köre végén el kell dobnia minden lapját. Ez persze az egész játék dinamikáját fenekestül forgatja fel. Ráadásul a renegátnak halála után kinő az igazságérzete, és árnyékrenegátként azt a csapatot (törvény és törvényen kívüliek) segíti, amelyik rosszabbul áll.

  Egy maréknyi kockáért

  BANG! - A kockajáték a fentiekkel ellentétben nem egy kiegészítő, hanem egy önmagában játszható játékváltozat. Hatalmas előnye, hogy nagyon gyorsan le lehet játszani, így kb. húsz perc intenzív lövöldözés után jöhet a visszavágó. A lényeg persze ugyanaz: seriff és helyettesei, banditák, renegát, indiánok, sör, dinamit és persze a winchesterek hangja! A soron következő játékos 5 kockával dob, és kétszer dobhat újra, aztán végre kell hajtania, amit a kockákon lát, ami belekényszerítheti a játékost egy-két olyan helyzetbe, amit talán az alapjátékban megúszott volna: "Nem akartam, véletlenül sült el. […] biztosan ráhajtottál valami bukkanóra" vagyis a mechanika más, így a stratégia változik, de a lényeg ugyanaz: lőj, lőj, és aztán kérdezz, vagy inkább lőj megint!

   

  Szemtől szemben

  BANG! - A párbaj. A kétfős változat. Itt már nincsenek rejtett szerepek - két fővel nem is lenne egyszerű megoldani - csak a törvény két embere, szemben a törvénytelenség két jóképességűjével. Vagyis egy játékos mindig két karaktert irányít. Ezek egyike a frontvonalban üríti a tárakat, míg a másik a háttérben felszereléseket kapkod magára, sörbe fojtja sebeit és hasonlók - rá lehet felszereléseket kijátszani -. Aztán persze cserélnek, mert nem tesz jót az egészségnek, ha valaki soká ácsorog a golyózáporban. Ha az egyik karakter jobb létre szenderül, a helyére rögtön érkezik az utánpótlás. Egy játékos összesen négy karakterrel rendelkezik. Ha mind a négy életét vesztette, akkor alulmaradt a párbajban.

   

  Végezetül még annyit érdemes e…BANG!
  BANG! BANG! BANG!

  Woland

  Értékelések átlaga 


  (4.5)

  Közönségdíjak

  Kezdőknek ideális 155 Gyakorlott játékosoknak 75 Ameri gémereknek 9 Családdal 124 Partijátéknak 188
  63% (147)
  27% (63)
  8% (18)
  2% (5)
  1% (2)
  Rendezés:
  Értékelések: 1 - 10 (összesen: 235)
  További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. ...
  7. 24
  Baráti társaságoknak

  Kristóf | 2018. április 11.

  Egyik kedvencem, mert mindig más-más amikor játszunk, mivel itt gyorsan alakulnak ki a szemben álló felek, és mindig más a szerepe mindenkinek.
  Megunhatatlan

  Dóra | 2018. április 4.

  Évek óta ismertem és játszotta vele, ebben az évben vettem meg az alapjátékot, és jobban beleláttam a szabályokba. Lehet, hogy bonyolultnak tűnik elsőre, de ha belejön az ember nagyon szórakoztató játék! Szerintem, hogy teljesen élvezhető legyen, fix 5 embernek kell lennie, bár 3an sem rossz :) kiegészítőkbe vannak javaslatok, hogy ha pl 3-an játszuk, akkor hogyan alakítsuk a szerepeket.
  Úgy h hajrá, ajánlom mindenkinek! :D
  Klasszikus, fantasztikus

  Mt140 | 2018. április 1.

  Szinte mindig előkerül. Gyakorlott játékosokkal irgalmatlan nagy szórakozásra van lehetőség. Igaz bele kell tanulni, de ha egyszer megvan, nem lehet elfelejteni.
  Sört mindenkinek

  Fruzsina | 2018. március 28.

  Ha nyaralni megyünk a barátokkal, akkor általában van nálunk egy Bang!. Egyik legjobb partijáték amivel valaha találkoztam. Könnyű szabályokkal és jó karakterekkel. Izgalmas, hogy nem minden játékosról tudjuk előre, hogy mi a szrepe, hanem közben a cselekedetiből derül ki. Emiatt gyakran végtelennek tűnő párbajba lehet bonyolódni, vagy a a többiek háta mögött csöndben megnyerni a játékot. Egyik kedvencem benne, hogy a sör laptól lehet gyógyulni.
  Vadnyugati terror

  Fanni | 2018. március 27.

  Ez a kedvenc játékom. Nagyon szeretem. Minden társas estén játszunk vele. Lehet nehezíteni és bővíteni a szabályt, amitől sosem válik unalmassá. Érdemes megvenni hozzá a kiegészítőket. Egyetlen dolog, amit negatívumként fel tudok hozni, hogy nem érdemes nekiállni 3 játékossal, mert nagyon kiszámítható.
  párbaj

  Szabolcs | 2018. március 25.

  Előnye, hogy rövid nem nyúlik el sokáig nem lesz unalmas! Jól lehet szivatni a másikat :D
  Gyors és élvezetes játék

  Krisztina | 2018. március 25.

  Nagyon mókás kártyajáték. A buli elején ajánlatos játszani, mert nagyon jó csapatépítő játék és szórakoztató a sztori is, jól bele tudják élni magukat a játékosok a szerepekbe. Sokan is tudják játszani és minden játék a játékosok személyességétől függően alakul,
  Baráti társaságnak tökéletes

  Niki | 2018. március 24.

  Szerintem az egyik legjobb kártyajáték. Barátokkal nagyon szeretjük, mindig sokat nevetünk. Ha nem ismeritek a játékot, akkor az első pár mehet hosszú lesz és lehet lesz olyan, aki megunja, de ez senkit ne riasszon el. Amint mindenki ráérez a lényegre, felpörög a játék.
  Hétvégi lazulós

  Raymond | 2018. március 23.

  Szerencsém volt nemrég beszerezni egyet a BANG-ből és mi mást mondhatnék, mint hogy abszolút megérte, mindenkinek tetszett a játék hangulata és relatív prögőssége. Nem túl bonyolult a szabályrendszer és bár kezdő játékosok lévén voltak félreinformálások, hamar el lehet sajátítani a játékot. Érdemes kártyavédőt is venni hozzá, mert igen sokat fogtok vele játszani ;)
  Izgalmas játék!

  Bálint | 2018. március 21.

  Eddigi életemből teljesen kimaradt a Bang!. Most volt alkalmam először játszani vele, és nagyon megtetszett. Hatan játszottuk, így nagyon izgalmas és pörgős volt. Kisebbek is hamar ráéreznek, a mi társaságunban 9 éves volt a legfiatalabb játékos. Nagycsaládosoknak, partyjátéknak egy laza szombat estére egyaránt ajánlom.

  Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

  A játékszabály letöltéséhez be kell jelentkezned vagy regisztrálnod!

  Bang játékcsalád