Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Carcassonne: 3. kiegészítés A hercegnő és a sárkány

Ár:
3.290 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (15)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Csak a Carcassonne alapjátékkal együtt játszható. A kiegészítés új tájlapkákat, új szereplőket - egy sárkányt és egy tündért - valamint kiegészítő szabályokat tartalmaz. Az alapjátékkal tetszés szerint felhasználható ez a teljes kiegészítő, vagy ennek a kiegészítőnek csak egyes elemei. Ez a kiegészítés szabadon kombinálható más Carcassonne-kiegészítésekkel.

Vélemények

3.67
15 értékelés
5
(4)
4
(4)
3
(6)
2
(0)
1
(1)
Írja meg véleményét!
| 3 / 5 csillag!
2020. 05. 21.
Sárki nem a legerősebb

A sárkány sajnos túl keveset lép, könnyű a nagy nyitott területeken könnyen kikerülhető. A tündér gyakran elfelejtődik, a hozzá kapcsolódó pontokkal együtt. Témájában és figuráiban a legjobb, játékélményben talán a leggyengébb kiegészítő.
| 4 / 5 csillag!
2019. 06. 04.
Csavar csavar hátán

Annyira jó ez a kiegészítő. Nagyon szemét, de fel dobja az egész játékot ár a Carcasson önmagában is egy nagyon jó társas. A sárkány teljesen megcsavarhatja az állást. És végre van egy módja, hogy a barátom bábuit eltávolításam a nagy nehezen felépítet váraimból^o^
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 06.
nekünk tetszik :)

Újat tesz az alapjátékhoz, hisz benn van a sárkány, aki mindenkivel és mindenki ellen van egyben. Első alkalommal 3 fővel játszottunk, és gyakorlatilag letarolták az összes meeple-met, ami nem volt kellemes a pontjaimnak, de nagyon vicces volt. Úgy vélem 2 játékos esetén használható a legjobban, könnyebb kiszámolni a lépéseket, hisz a sárkány 6 lépéséből 3-3 jut egy főre. Bár így tapasztalataim szerint kevesebb bábu kerül le a lapkákról. Ezzel ellentétben 5 fővel jól ki lehet üríteni a terepet.
Nagyon tetszik, hogy ilyen sok lapka van benn. A hercegnős városlapkák a leghasznosabbak a kiegészítőben, könnyen sok ponthoz lehet jutni egy nagy város kiürítésével, majd későbbi elfoglalásával. A tündér pedig pontokat hozhat, sok kicsi sokra megy, és meg is védheti az elfoglalt városainkat, útjainkat, mezőinket, ha mellettünk áll.
Aki nem szereti, ha kiszúrnak vele, annak nem ajánlom, de ha már egy kicsit is belefér ez a stílus a játékba, annak mindenképp ki kell próbálnia!
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 30.
sértődékenyeknek nem ajánlom

Kétfajta kiegészítő létezik: ami kibővíti a játék élményét, illetve olyan, amivel nagyon keresztbe lehet tenni a másiknak. Ez a kiegészítő a második csoportba tartozik, ha elindul a sárkány, borul minden. Ezt a kiegészítőt a toronnyal együtt (4. kiegészítő) javaslom játszani. Sok pont nem lesz a táblán! :D
| 4 / 5 csillag!
2018. 09. 03.
Kiszúrás a másikkal? Itt meglesz

Aki úgy gondolja, hogy kevés az interakció az alapjátékban és jobban szereti a másokkal való kiszúrást azon túl is, hogy egy lapkát úgy helyez le, hogy a vetélytársnak rossz legyen, annak ki kell próbálni ezt a kiadást.
Szerencsés (kinek-hogy, lehet szerencsétlen) esetben az egész játék arról fog szólni, hogy 1-2 bábu maradjon azért a táblán és legyen pont is. Persze ez az esély azért csökkenthető megfelelő taktikával, hogy ne bukjunk minden pontkezdeményt.
Számunkra dobott a játék hangulatán, még ketten is, mert tudtuk, mire vállalkozunk, mikor használjuk a kiegészítőt.
Nagyon sértődős játékosokkal nem ajánlott.
| 4 / 5 csillag!
2017. 11. 20.
Stratégiai csőd, de ötletes! :)

A hosszútávú stratégiát teljesen kiüli eme kiegészítő, bár vicces tud lenni... A rövidtávú célok kapnak szerepet... Ötletesnek ötletes és még látványos is :)
| 3 / 5 csillag!
2017. 09. 24.
Nem az igazi

A Carcassone játék egyik kiegészítője, ami új lapokat tartalmaz, de a családban nem volt igazán népszerű. Fura a kiegészítő szabálya, így akinek tetszett a játék, nem biztos, hogy erre számít. Van akinek tetszett, de a többségnek nem.
| 5 / 5 csillag!
2017. 07. 26.
Tetszik is, meg nem is :-)

A kiegészítővel együtt 30 db új kártya érkezik. Ebből 6 db a vulkános.
Két új figura került bele a sárkány és a tündér.

Sokakat megoszt ez a kiegészítő, én szeretem is meg nem is.
A sárkány lehet jó móka is, kiszúrn a másikkal, de amikor a játék elején szuper helyre lerakott "parasztomat" veszi le, hát nem szokott őszínte lenni a mosolyom :-)
Az egy dolog, hogy így bekerült egy mód arra, hogy kéretlenül visszakapjuk az egyik lerakott alattvalónkat, csak sajnos nem biztos van beleszólásunk hogy melyiket.

Ugyan ezt tudja a grófkisasszony is, amivel szintén mód nyílik arra, hogy a várból egy játékostárs "lovagját" levegyük.
A mágikus kapuval lehetőségünk nyílik, hogy egy régóta kinézett helyre lerakhassuk a figuránkat.
A fentiek ellenére mi még nem játszottunk úgy, hogy kivettük volna a sárkányt.
| 1 / 5 csillag!
2017. 05. 16.
felesleges

Igy hogy mi mindig ketten játszunk az alapjátékkal,teljesen felesleges vétel volt. A szabályokat egyáltalán nem lehet 2 főre alkalmazni. Egy dolog miatt nem bánom hogy megvettük,és az az új lapkák. De ettől függetlenül csalódott vagyok. Azt gondolom egy olyan játéknál ahol az alap játszható 2 fővel,vagy fel kellett volna tűntetni,hogy ez annyival nem működik, vagy csinálni illett volna hozzá egy 2 személyes szabálymódosítást.
| 3 / 5 csillag!
2017. 03. 07.
Plusz területkártya, semmi több

Az összes számozott (1.-3.) közül ez a legkevésbé eltalált. Túlbonyolítja a játékot, néha kiszámíthatatlanná is teszi, kis szerencsével bárki nyerhet a semmiből.
Én csak plusz területkártáynak használtam, a vulkánt, térkaput sima mezőkártyaként használva, a zsákutca, és az alagút még kicsit fel is dobja a játékot.
| 3 / 5 csillag!
2017. 02. 09.
Ez a kiegészítő dobozban maradt

Ez a kiegészítő dobozban maradt sajnos. Nagyon megváltoztatja a játékot, és nekünk nem jöttek be ezek az új elemek. Kicsit szemétkedni kell a játékosoknak egymással, kevéssé illeszkedik nekünk bele az eddig megszokott játékok hangulatába. A kiegészítő játék lapkái van, hogy előkerülnek, ha többen max létszámmaljátszunk, hogy hosszabb legyen, de nem használjuk a sárkány/ hercegnő stb szabályokat.
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 30.
Izgalmas a sárkány jelenléte

Egy izgalmasabb változatosabb játék, így hogy mind a hercegnő mind a sárkány távolíthat el követőket.
Ad egy csavart az alapjátéknak, miszerint ha valaki többségben van már nehéz utolérni, az új elemek ezt megváltoztatják.
| 3 / 5 csillag!
2016. 11. 28.
Régimódi vagyok...

...az alapjáték a kedvencem.
Ugyanakkor volt már olyan társaság, ahol remek, vinnyogásig menő röhögések lettek a sárkány kontra tündér felállásból. Jó társasággal élvezet - magukat komolyan vevőkkel uncsi.
| 4 / 5 csillag!
2016. 11. 24.
Sárkány

Ebben a kiegészítőben kapunk a lapkák mellett egy sárkány figurát is a készlethez, ami vulkán játékba kerülése esetén kerül fel a térképre. 2 játékos esetében azonban a mechanikája eléggé gyengének bizonyult, mivel túl sok irányítása van mindkét játékosnak a sárkány felett, több játékos esetében már nem ilyen egyszerű a helyzet. A tündért viszont sokan elfelejtik, így akarva-akaratlanul is pontokat adnak másoknak, vagy éppen lemaradnak a bónusz 3 pontról amit vele lehetne szerezni.
Ha ezektől az apróságoktól eltekintünk, egy elég sok lapkát tartalmazó kiegészítőhöz jutunk, ami igazán nem ront a játékélményen, de sok esetben nem is igazán változtat.
| 3 / 5 csillag!
2016. 10. 13.
Új köntösben.

Sajnos ez nem a kedvenc kiegészítőm. A sárkány egy merő trollkodás, a tündér és a hercegnő szabálya pedig túlkomplikált. Viszont megint kapunk pár apátos lapkát, illetve az új design nagyon jól néz ki. Szerintem csak a lapkák miatt érdemes megvenni, mert ebben van a legtöbb (30db), és nem kötelező a rajtuk lévő szabályokat használni.