Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Carcassonne: Amazonas

Ár:
6.490 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (3)
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Nincs készleten

Leírás

A Carcassonne: Amazonas társasjátékban a játékosok csónakjaikkal az Amazonason hajóznak hogy felfedezzék gazdag élővilágát. A játékosok pontokat gyűjthetnek az állítok felfedezésével és az őslakósok látogatásával miközben csónakjuk halad előre az Amazonason. Az Amazonas tele van kajmánokkal és pirájákkal amik gyakran (és kissé kiszámíthatatlanul) pontokat hoznak azoknak akik a legtávolabb haladnak a folyón (mozoghat a csónak, ha csónak szimbólummal találkozol, vagy amikor ne helyezel le bábut se vízre se falura, sem kunyhót a dzsungelre). A játék véget ér - a szokásos módon - amikor minden kártya felhasználásra került.
A Carcassonne: Amazona a harmadik a "Carcassonne a világ körül" sorozatból.

Vélemények

4.33
3 értékelés
5
(1)
4
(2)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2020. 04. 17.
Klasszikus stratégiai játék

A mára (számomra) fényét vesztett Catan után felüdülés ez a játék. A grafikája nagyon tetszik. Nem játszottam a sima Carcassonne-nal, de képek alapján nekem ez az Amazonas téma szimpatikusabb. Két fővel is élvezhető, de 3-4 fővel a legjobb. Előfordult, hogy 5-nél többen játszottunk vele, csapatokban taktikázva. A dobozra írt játékidőt keveslem, inkább 45-60 perc körüli. Összességében jó az ár-érték arány, és egy ideális családi játék.
| 4 / 5 csillag!
2018. 11. 11.
ajanlom

A társasjátékok ünnepen probaltuk ki a 8 éves gyermekünkkel, élveztük a játékot. köszönet a lehetőségért.
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 11.
Ama Zóna

Az alap Carcassonne mechanizmus azzal bővül, hogy mindenki kap egy csónak figurát is, ami az épülő nagy folyón halad lefelé és ott gyűjt plusz pontokat. Ha olyan lapkát húz a játékos, amit a nagy folyóhoz kell illesztenie, akkor pontot szerez az élen haladó és a második játékos, az utolsó pedig csökkentheti a lemaradását. A folyón előre lépni pedig kétféle esetben lehet. Ha nem tettünk sem figurát sem tábort (ez a paraszt funkcióját tölti be), akkor 1 lépést tehetünk a folyón a csónakkal. Akár több lépést is megtehetünk ugyanott, ha valamelyik mellékfolyón álló figuránk a lapkákon szereplő csónak-jelekkel kerül összeköttetésbe.
Mivel 22 folyó lapka minden játékban lekerül az asztalra egy egyenes sor mentén, ezért csak olyan helyen érdemes elkezdeni, ahol ez a kb. 1 méter a rendelkezésre áll.
A játék hevében mindenki egymást előzgeti és az élre akar kerülni a csónakjával, pedig a tábla más részein is vannak értékes pontok.