Webáruházunkban sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk a weboldalhasználatra vonatkozó adataidat, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket te adtál meg számukra vagy az általad használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

6.490 Ft

Carcassonne: Amazonas

6.490 Ft
Webáruház készlet: Nincs készleten
Átlagos értékelés: (3)

Vélemények

4.33
3 értékelés
(1)
(2)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2020. 04. 17.
Klasszikus stratégiai játék

A mára (számomra) fényét vesztett Catan után felüdülés ez a játék. A grafikája nagyon tetszik. Nem játszottam a sima Carcassonne-nal, de képek alapján nekem ez az Amazonas téma szimpatikusabb. Két fővel is élvezhető, de 3-4 fővel a legjobb. Előfordult, hogy 5-nél többen játszottunk vele, csapatokban taktikázva. A dobozra írt játékidőt keveslem, inkább 45-60 perc körüli. Összességében jó az ár-érték arány, és egy ideális családi játék.
2018. 11. 11.
ajanlom

A társasjátékok ünnepen probaltuk ki a 8 éves gyermekünkkel, élveztük a játékot. köszönet a lehetőségért.
2017. 01. 11.
Ama Zóna

Az alap Carcassonne mechanizmus azzal bővül, hogy mindenki kap egy csónak figurát is, ami az épülő nagy folyón halad lefelé és ott gyűjt plusz pontokat. Ha olyan lapkát húz a játékos, amit a nagy folyóhoz kell illesztenie, akkor pontot szerez az élen haladó és a második játékos, az utolsó pedig csökkentheti a lemaradását. A folyón előre lépni pedig kétféle esetben lehet. Ha nem tettünk sem figurát sem tábort (ez a paraszt funkcióját tölti be), akkor 1 lépést tehetünk a folyón a csónakkal. Akár több lépést is megtehetünk ugyanott, ha valamelyik mellékfolyón álló figuránk a lapkákon szereplő csónak-jelekkel kerül összeköttetésbe.
Mivel 22 folyó lapka minden játékban lekerül az asztalra egy egyenes sor mentén, ezért csak olyan helyen érdemes elkezdeni, ahol ez a kb. 1 méter a rendelkezésre áll.
A játék hevében mindenki egymást előzgeti és az élre akar kerülni a csónakjával, pedig a tábla más részein is vannak értékes pontok.