Sztorikocka

Normál ár: 3 790 Ft


A Te árad: 3 601 Ft

Értékelés: 
(4.6)
A Sztorikocka csúcsra töltött történetgenerátor! Kényelmesen elfér a zsebedben, mégis szinte kifogyhatatlan mennyiségű játékot és szórakozást biztosít, amelynek csak a képzelőerőd szab határt.

A Sztorikocka az egyik legkreatívabb társasjáték, amelyben kilenc egyedi dobókocka segítségével kell egy történetet elmesélnünk. A játék szabályai egyszerűek: a játékosok dobnak a kockákkal, és az azokon látható ikonokat egy közös történetbe fűzik, minden fantáziájukat latba vetve.

A játéknak ugyan nekiállhatunk egyedül is, de a mesék akkor fogják igazán megdolgoztatni a fantáziánkat, ha sokan játsszuk, egymás sztoriját szőjük tovább minden alkalommal.

Azt mondják, mindenkiben ott rejlik a történet, mely elmondásra érdemes. Fedezd fel te is a mesélőt önmagadban, és ajándékozd meg magad és barátaid a mesélés örömével!
Dobj a 9 kockával, nézd meg a dobott ábrákat és mondj egy történetet úgy, hogy mindegyik ábrát beleszövöd a történetbe valamilyen sorrendben. Ennyi az egész. Egyszerű, gyors és nagyon szórakoztató!

Lehet úgy is játszani, hogy egymás történeteit folytatjuk, de különálló sztorik is szórakoztatóak tudnak lenni, ha a játékosok jó fantáziával vannak megáldva. A játék egyaránt jó dumagép csemetékkel, vagy egy remek felnőtt társaságban, főleg néhány sör elfogyasztása után. :)

A sztori kocka kiválóan használható nyelvtanuláshoz is, hiszen idegen nyelven máris nagyobb kihívást jelent történetet mesélni.

Az alapjátékon (narancssárga) kívül két nagy (9 kockás) és 3 kicsi (3 kockás) kiegészítő jelent meg a játékhoz. Alapvetően 9 kockával kell dobni a játékban, így a kiegészítők használata kockacseréket igényel. Ez nem baj, mert sokkal változatosabb történetek születhetnek egy olyan meglepő kocka kombinációból, amiben egy velociraptor van együtt egy toronyházzal, egy kobolddal, és mondjuk egy kincsesládával, meg egy óriáspolippal. :)
Akinek nagyon megy a sztorizgatás, az persze növelheti is a kockák számát a kiegészítővel, azok cseréje helyett.
 
Sztorikockákkal a végtelenbe - és tovább!

Talán nincs is olyan ember, aki még ne hallott volna a sztorikockák ötletéről - ha esetleg nem is játszott vele: Kilenc kocka, amiken a kockák dobása után a szerencse által kiválasztott kilenc kép segítségével kell történetet alkotni. Neki lehetne állni kiszámolni, az 54 rajzból kilencet hányféleképpen lehet kidobni és sorrendbe rakni (ki emlékszik még a permutációra?) - de nem szükséges matekoznunk, mert már többféle alap- és kiegészítő készlet is megjelent.

Ahogy azt a horvátországi nyaralásról szóló történetemben már leírtam, a "szabály" nagyon egyszerű, a játék mégis hihetetlen szórakoztató. Ha valaki mégsem elégszik meg vele, hogy kulccsal, báránnyal, villanykörtével és holddal kell a fantáziáját megtermékenyíteni, megtoldhatja (vagy lecserélheti) mondjuk egy olyan kilenc kockás készlettel ("cselekvések" névre hallgat), ami kizárólag tevékenységekkel, mozgásokkal van tele. Ez is elég változatos, mert ásástól zenehallgatásig sok minden van benne. Személyes kedvencem a pénzszámolás (bele lehet keverni Dagobert McCsipet) és a zuhanás (Tam, tam, ta-dam, tam, tam, ta-dam! Hajrá Tom Cruise!).

A "kalandok" készlet (újabb kilenc kocka) sokkal vegyesebb képet mutat: serleg (Szent Grál), sisak (vikingek - vagy időutazás?), cirkuszi sátor és záptojás…

A Batmanes készlet már önmagáért beszél: nem csak a jól ismert szereplők (Joker, Kétarc, Harley Quinn), de egy izgalmas Batman epizód kötelező elemei (fogságba esés, menekülés, robbanás) és tárgyak (rejtekajtó, vegyszer) is visszaköszönnek.

A szép persze az egészben az, hogy akár ezeket az alapkészleteket is kombinálhatjuk, de ha valaki sokallná a 18, vagy akár 27 kockát (akik ismerik az én memóriámat, tudják, hogy a saját mesém közben elveszteném a fonalat…), vannak háromkockás kiegészítő készletek, a témának megfelelő fantázianevekkel. Ha ezeket tesszük a már meglévő kilenchez, még követhető számú eleme lesz a mesénknek, ugyanakkor bármilyen irányba elhajlítható, korcsoportnak vagy érdeklődési körnek megfelelően.

Ha például óvodás kisfiúnkkal ülünk le játszani, a "prehistoria" dinoszauruszai és ősemberei verhetetlenek lesznek. De ha esetleg egy kislányt és egy kisfiút egyszerre szeretnénk lekötni vele, az "animalia" állat- vagy az "enchanted" készlet mesefigurái lesznek a biztos nyerők.

Nagyobb gyerekekkel már komolyabb irányba is fordulhatunk: a "medic" készletben van röntgenkép és sztetoszkóp (és egyéb, Dr. House kezében rendszeresen megforduló eszközök), míg a "fright"-ból már jóféle borzongatós kísértettörténeteket lehet kerekíteni. És itt igazából már elmosódnak a gyerek- és felnőttjáték közötti határok. Hiszen egyrészt már az iskolás gyerekek is találkozhatnak a trójai falóval, a hidrával és a háromágú szigonyos Neptunus-szal (bocs, a görögök voltak előbb: Poszeidónnal), de ha visszaemlékszünk, hányan kattantak rá közülünk a görög mitológiákra épült filmekre az elmúlt másfél évtizedben, szerintem sok felnőtt szürkeállomány is viszketni kezd a "mythic" képei láttán.

Vagy ha belegondolok, hány barátom szurkol rendszeresen a tévéképernyő előtt focimeccset nézve, vagy hány munkahelyen ment a tévé az olimpia alatt, akkor a "scores" három kockáján található sportágak (éljen a magyar evezős szakosztály!), sporteszközök (focikapu és stopper) is sokunkat megmozgathat.

És ha a közelmúlt felkapott krimijeire gondolok, vagy a sorozatgyilkos Dexter kultuszára, akkor a "clues"-ban található vérfolt és ujjlenyomat sem hagy sokakat hidegen… De ha ezt valaki túl komolynak érezné, van benne hulla-körberajzolás és sziréna is, abból meg ki lehet hozni Csupasz pisztolyos bolondságokat is!

 Végül, de nem utolsó sorban (személyes kedvenc): a sci-fi rajongók (meg a Beastie Boys rajongók, hehe) is kapnak egy lehetőséget az "intergalactic"-kal… a végtelenbe, és tovább!

Tíbaláj

Értékelések átlaga 


(4.6)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 49 Gyakorlott játékosoknak 10 Egyedül 8 Ketten 28 Családdal 61 Partijátéknak 54
74% (53)
13% (9)
13% (9)
1% (1)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 72)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. ...
  8. 8
Marhasagnak tunt, de.....

Csaba | 2020. május 14.

Ajandekba kaptuk a jatekot es nem sok kedvem volt vele bajlodni. Szerepjatekos multal eleg minimalnak tunt. Viszont egyszer leultunk a kissebbik lanyommal jatszani es tenyleg mukodik. Nagyokat nevetve kivalloan szorakoztun. Latszik hogy kozben mozgatja a gyerekek agyetekevenyeit a bonyolultabb megoldasok eleresehez. Sajnos nem vegtelen a kombinaciok sora es egy ido utan nagyon kell a hozza masik kocka csomag. Igy viszon talan egy kicsit draga mulatsag.
KREATÍV

Krisztina | 2020. március 31.

A gyerekek mondatalkotási készségeit nagyon ügyesen fejleszti. Iszonyatosan kreatív történetekkel rukkolnak elő. Szerintem minden kisgyerekes családban elengedhetetlen kéne legyen.
Mesedélután

Edge Lord | 2020. március 10.

Nagyon izgalmas és csavarokkal teli történeteket lehet kitalálni a játék során. Csak ajánlani tudom!
Kreativitás

Dávid | 2020. január 4.

Minimalista játék, de sok fantáziát és kreativitást igényel. Nagyon személyfüggő, hogy milyen lesz a játékélmény! Unalmas emberekkel ne játssz ilyet! ;)
Egyszerű, de nagyszerű

Zsuzsanna | 2020. január 3.

Szuper kis partijáték. Nagyon javaslom baráti összejövetelekre, ahol tele a csapat nagydumásokkal.
Fejlesztő

Lívia | 2019. december 18.

Kiváló játék! Hihetetlenül sok lehetőség van benne. Akinek nincs túl nagy fantáziája nem biztos, hogy élvezni fogja elsőre, de a játékkal nagyon jól lehet fejleszteni a képzelőtehetséget valamint a beszédkészséget. Fejlesztő iskolában használva elképesztő a pozitív változás a magukat nehezebben kifejezni képes gyerekek esetében.
beszéd indító

Viktor | 2019. december 4.

Nálunk az öt éves gyerkőc nehezen fejezte ki magát, a gondolatait, érzéseit, ezért vettünk sztorikockát, és eleinte nem is kezdeményezett vagy mesélt, de nagy szerettel halgatta hogy mi felnőttek milyen különböző történeteket kanyarintunk ki a különböző kockákból, vagy játszottuk azt is, hogy egy dobásból mindenki kesélt egy sztorit és ő eldönötte hogy kié tetszik a legjobban. Aztán egyre inkább kinyílt, beszállt, dobott, mesélt. Eleinte még sokszor a saját régebbi történetrészleteinket hallottunk sokszor vissza ami megragadt benne, vagy a kocka arra emlékeztette, de már teljesen saját szepelőket, történéseket, sztorikat talál ki. Nagyon sokat fejlesztett csak ez az 9 kicsi kocka.

Most már mindig úgy játszunk, hogy dobunk, mesélünk, de mindig kapcsolódni kell az előző játékos sztorijához, és egy egész estés nagy történet keveredik ki a végére amíg valaki le nem zárja az egészet.
Kreatív

Alexandra | 2019. november 17.

Fáradt, téli estéken jó elővenni és csak mesélni. :) Aki nehezen nyílik meg, vagy nem elég kreatív, annak lehet, hogy nem lesz a kedvence. Tipikusan olyan game, aminél a társaság sokat ad a játék élvezeti faktorához. Céges bulikon, csapatépítő tréningeken is el tudom képzelni, de unaloműzésként kb. bármilyen szituációban.
kocka

Blanka | 2019. október 29.

Elég gyorsan ráuntunk, pedig nagyon ígéretes játéknak tűnt. Lehet, hogy másnak sokkal tovább élvezetes tud maradni.
nem nekünk való

Attila | 2019. augusztus 16.

nálunk túl gyorsan vesztette el varázsát a kreativitás igérete. szerintünk már a 8 éves gyerek is túl idős hozzá :/

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.

Sztorikocka játékcsalád