Sztorikocka

Normál ár: 3 790 Ft

A Te árad: 3 790 Ft

Értékelés:  (4.6)
A Sztorikocka csúcsra töltött történetgenerátor! Kényelmesen elfér a zsebedben, mégis szinte kifogyhatatlan mennyiségű játékot és szórakozást biztosít, amelynek csak a képzelőerőd szab határt.

A Sztorikocka az egyik legkreatívabb társasjáték, amelyben kilenc egyedi dobókocka segítségével kell egy történetet elmesélnünk. A játék szabályai egyszerűek: a játékosok dobnak a kockákkal, és az azokon látható ikonokat egy közös történetbe fűzik, minden fantáziájukat latba vetve.

A játéknak ugyan nekiállhatunk egyedül is, de a mesék akkor fogják igazán megdolgoztatni a fantáziánkat, ha sokan játsszuk, egymás sztoriját szőjük tovább minden alkalommal.

Azt mondják, mindenkiben ott rejlik a történet, mely elmondásra érdemes. Fedezd fel te is a mesélőt önmagadban, és ajándékozd meg magad és barátaid a mesélés örömével!
Dobj a 9 kockával, nézd meg a dobott ábrákat és mondj egy történetet úgy, hogy mindegyik ábrát beleszövöd a történetbe valamilyen sorrendben. Ennyi az egész. Egyszerű, gyors és nagyon szórakoztató!

Lehet úgy is játszani, hogy egymás történeteit folytatjuk, de különálló sztorik is szórakoztatóak tudnak lenni, ha a játékosok jó fantáziával vannak megáldva. A játék egyaránt jó dumagép csemetékkel, vagy egy remek felnőtt társaságban, főleg néhány sör elfogyasztása után. :)

A sztori kocka kiválóan használható nyelvtanuláshoz is, hiszen idegen nyelven máris nagyobb kihívást jelent történetet mesélni.

Az alapjátékon (narancssárga) kívül két nagy (9 kockás) és 3 kicsi (3 kockás) kiegészítő jelent meg a játékhoz. Alapvetően 9 kockával kell dobni a játékban, így a kiegészítők használata kockacseréket igényel. Ez nem baj, mert sokkal változatosabb történetek születhetnek egy olyan meglepő kocka kombinációból, amiben egy velociraptor van együtt egy toronyházzal, egy kobolddal, és mondjuk egy kincsesládával, meg egy óriáspolippal. :)
Akinek nagyon megy a sztorizgatás, az persze növelheti is a kockák számát a kiegészítővel, azok cseréje helyett.
 
Sztorikockákkal a végtelenbe - és tovább!

Talán nincs is olyan ember, aki még ne hallott volna a sztorikockák ötletéről - ha esetleg nem is játszott vele: Kilenc kocka, amiken a kockák dobása után a szerencse által kiválasztott kilenc kép segítségével kell történetet alkotni. Neki lehetne állni kiszámolni, az 54 rajzból kilencet hányféleképpen lehet kidobni és sorrendbe rakni (ki emlékszik még a permutációra?) - de nem szükséges matekoznunk, mert már többféle alap- és kiegészítő készlet is megjelent.

Ahogy azt a horvátországi nyaralásról szóló történetemben már leírtam, a "szabály" nagyon egyszerű, a játék mégis hihetetlen szórakoztató. Ha valaki mégsem elégszik meg vele, hogy kulccsal, báránnyal, villanykörtével és holddal kell a fantáziáját megtermékenyíteni, megtoldhatja (vagy lecserélheti) mondjuk egy olyan kilenc kockás készlettel ("cselekvések" névre hallgat), ami kizárólag tevékenységekkel, mozgásokkal van tele. Ez is elég változatos, mert ásástól zenehallgatásig sok minden van benne. Személyes kedvencem a pénzszámolás (bele lehet keverni Dagobert McCsipet) és a zuhanás (Tam, tam, ta-dam, tam, tam, ta-dam! Hajrá Tom Cruise!).

A "kalandok" készlet (újabb kilenc kocka) sokkal vegyesebb képet mutat: serleg (Szent Grál), sisak (vikingek - vagy időutazás?), cirkuszi sátor és záptojás…

A Batmanes készlet már önmagáért beszél: nem csak a jól ismert szereplők (Joker, Kétarc, Harley Quinn), de egy izgalmas Batman epizód kötelező elemei (fogságba esés, menekülés, robbanás) és tárgyak (rejtekajtó, vegyszer) is visszaköszönnek.

A szép persze az egészben az, hogy akár ezeket az alapkészleteket is kombinálhatjuk, de ha valaki sokallná a 18, vagy akár 27 kockát (akik ismerik az én memóriámat, tudják, hogy a saját mesém közben elveszteném a fonalat…), vannak háromkockás kiegészítő készletek, a témának megfelelő fantázianevekkel. Ha ezeket tesszük a már meglévő kilenchez, még követhető számú eleme lesz a mesénknek, ugyanakkor bármilyen irányba elhajlítható, korcsoportnak vagy érdeklődési körnek megfelelően.

Ha például óvodás kisfiúnkkal ülünk le játszani, a "prehistoria" dinoszauruszai és ősemberei verhetetlenek lesznek. De ha esetleg egy kislányt és egy kisfiút egyszerre szeretnénk lekötni vele, az "animalia" állat- vagy az "enchanted" készlet mesefigurái lesznek a biztos nyerők.

Nagyobb gyerekekkel már komolyabb irányba is fordulhatunk: a "medic" készletben van röntgenkép és sztetoszkóp (és egyéb, Dr. House kezében rendszeresen megforduló eszközök), míg a "fright"-ból már jóféle borzongatós kísértettörténeteket lehet kerekíteni. És itt igazából már elmosódnak a gyerek- és felnőttjáték közötti határok. Hiszen egyrészt már az iskolás gyerekek is találkozhatnak a trójai falóval, a hidrával és a háromágú szigonyos Neptunus-szal (bocs, a görögök voltak előbb: Poszeidónnal), de ha visszaemlékszünk, hányan kattantak rá közülünk a görög mitológiákra épült filmekre az elmúlt másfél évtizedben, szerintem sok felnőtt szürkeállomány is viszketni kezd a "mythic" képei láttán.

Vagy ha belegondolok, hány barátom szurkol rendszeresen a tévéképernyő előtt focimeccset nézve, vagy hány munkahelyen ment a tévé az olimpia alatt, akkor a "scores" három kockáján található sportágak (éljen a magyar evezős szakosztály!), sporteszközök (focikapu és stopper) is sokunkat megmozgathat.

És ha a közelmúlt felkapott krimijeire gondolok, vagy a sorozatgyilkos Dexter kultuszára, akkor a "clues"-ban található vérfolt és ujjlenyomat sem hagy sokakat hidegen… De ha ezt valaki túl komolynak érezné, van benne hulla-körberajzolás és sziréna is, abból meg ki lehet hozni Csupasz pisztolyos bolondságokat is!

 Végül, de nem utolsó sorban (személyes kedvenc): a sci-fi rajongók (meg a Beastie Boys rajongók, hehe) is kapnak egy lehetőséget az "intergalactic"-kal… a végtelenbe, és tovább!

Tíbaláj

Értékelések átlaga 


(4.6)

Közönségdíjak

Kezdőknek ideális 38 Gyakorlott játékosoknak 8 Egyedül 7 Ketten 21 Családdal 50 Partijátéknak 43
74% (42)
14% (8)
12% (7)
Rendezés:
Értékelések: 1 - 10 (összesen: 57)
További oldalak:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
Okos játék

nyafirc | 2018. november 23.

Önálló játékként talán gyerekek körében jobban megállja a helyét, mint felnőtt közönség előtt.
Viszont okosan használva nagyon praktikus, például egy nyelvórának kötelező tartozékává válhat. Bemelegítésre, "képleírás" feladathoz, vagy csak ha beszéltetni szeretnénk a célnyelven félénken megszólaló partnerünket. Egy dobás a kockákkal meglepően erős mankót és szuper ötleteket tud adni.
Bevezető és levezető partijáték

Attila | 2018. szeptember 11.

Amikor először elővettük, arra gondoltunk, tökéletes ivós játék lehet belőle. De nem kellett hozzá alkohol, hogy vicces sztorikat találjunk ki és az asztal alá nevessük magunkat. Bámulatos, hogy egy marék kockából milyen történeteket lehet kihozni. Mi némi házszabállyal is megspékeltük, és mindenki egyszerre csak egy kockányi történést tett hozzá a meséhez, ami így még izgalmasabb lett. Nem beszélve arról, hogy megalapozza a közös flow-t és a társasjátékot atmoszférát.
Alternatív felhasználási módja még aspiráns íróknak kreatívírás gyakorlat gyanánt.
Gyerek kedvence

Dani | 2018. augusztus 13.

A gyerekeknek nagyon jó egy darabig felnőtteknek annyira nem ajánlom .
De minden olyan gyerekének igen aki szereti az ön kifejező játékokat.
SZTORIKOCKA

Orsolya | 2018. augusztus 2.

nekem nem jött be, ami visszavezethető az introvertált személyiségemre (Activity-t sem szeretem), de úgy érzem, ezt gyerekekkel jobb lenne játszani
gyerekeknek

Timi | 2018. június 14.

A kisfiam kapta. Elsőre nem értettem, mi a jó benne. De Bálint olyan ügyesen mesél belőle 6 évesen, hogy öröm hallgatni.
Megvettük a cselekvés készletet is hozzá, hogy még érdekesebb legyen.
Fura mesék :)

Jucmok | 2018. május 11.

Mókás, kreatív játék, zsebben is elfér!
Kezdésként az alapkészlet mellé rögtön rendeltem egy "animalia" és egy "medic" kiegészítőt.
Ez a 15 kis kocka nagy sikert aratott egy csapatépítésen. :)
Egyre többen gyűltek az asztal köré és kedvet kaptak a játékhoz.
Egy zsákból húztuk ki a kockákat. Egy ember - egy dobás - egy mondat, így szőttük a mi kis fura meséinket, amikből még rengeteg lesz a jövőben. :)
Csak partikra

Cintia | 2018. március 15.

Egy elég régi tagja a gyűjteményünknek, de kifejezetten csak partikra ajánlom. Vicces sztorik és nagy hülyeségek kerekednek belőle. :)
A tenyeremből mesélek

Ágnes | 2017. november 27.

A gyerekek szeretik a fejből mesélést. Ez a játék bármilyen témájú, hosszúságú mesére alkalmas, de a hallgató bevonásával kár közös mesélésbe is foghatunk. Mindennek csak a fantáziánk szab határt.
Könnyed nevetés

M | 2017. október 3.

Ha egy nagyobb társas partyn egy kis pihenésre, könnyed nevetésre vágyna a társaság a story kocka a tökéletes választás.
Persze ez függ a társaság összetételétől, képzelő erejétől is.
Szabályok nagyon egyszerűek (és igazából az is csak iránymutatás), ezektől eltérni is lehet.

Mi is arra használjuk, hogy két játék között egy kicsit oldja a hangulatot, és ezt a célt tökéletesen szolgálja.
Mesélni kell.

István | 2017. szeptember 13.

Egyszerű de nagyszerű! Érdekes, hogy milyen jóízűen el lehet szórakozni néhány kockával. Nekünk a kedvencünk az, amikor mindenki kiválaszt egy kockát és sorban elmesélünk egy történetet, úgy, hogy összekapcsolódjanak a mondatok egymáshoz, ilyenkor nagy nevetések kíséretében próbáljuk összefűzni a történetet. Kiváló party játék!

Csak regisztrált vásárlók írhatnak véleményt. Lépjen be vagy regisztráljon.

Sajnos ehhez a játékhoz nincsen letölthető játékszabályunk.

Sztorikocka játékcsalád