Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A Mars Terraformálása - Következő állomás: Vénusz kiegészítő

Ár:
5.490 Ft
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (10)
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Raktáron

Vélemények

4.40
10 értékelés
5
(5)
4
(4)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 08. 28.
Értékelés

Párszor játszottam/tudnk eddig csak, de az alapján pozitív.
Sok variációs lehetőség, rengeteg féle kártya, változatos játékmenet (taktikák, stb).
Kezdőknek annyira nem, de közép haladó szinttől már ajánlom!
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 21.
Kellemes kiegészítő

Ez a kiegészítő nem nyújtja el a játékidőt annyira mint a többi, viszont kellemes új elemmel gazdagítja a játékot, mégpedig egy új terraformálási lehetőséggel. De ha ez nem is győzné meg az embert a vásárlásról, a kapott 49 projektkártya nagyon jól gazdagítja a már alapjátékhoz kapott készletet.
| 4 / 5 csillag!
2019. 11. 10.
Vénusz és a lebegők

Meghosszabbítja játékot , nem is kevéssel így a gazdasági fókusz erősebbé válik az alapjátékhoz képet.
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 05.
A Világkormányzat majd megoldja

Nekem eleddig az összes (Turmoilt még nem ismerem) Mars kiegészítő közül ez jött be a legkevésbé. A Vénusz terraformálása a Mars mellett alapvetően ötletes, az új erőforrás (lebegők) és a projekt lapok nagyon hasznosak tudnak lenni, új cég kártyák között van pár igazi badass, az új kis kiegészítő tábla és a fix települések jók, de valahogy mégsem nagyon élünk a lehetőséggel akkor sem, ha a kiegészítő is játszik.
Talán az a furcsa benne, hogy a Vénusz terraformálása opcionális, és bár ad TR-t, de valahogy a megszokott, és sokszor könnyebben elérhető dolgok felé mozdulunk.
Az új fázis (világkormányzat fejleszt egy a soron lévő játékos által választott globális jellemzőt, TR nem jár érte) kellemes, kis extra interakciót tudunk vele mások felé (kitolás adott esetben), vagy a saját dolgunkat könnyíthetjük vele (valami extra jó, feltételhez kötött lap korábbi lejátszási lehetősége).

Nem bántam meg a kipróbálást, hozzácsapjuk a játékhoz rendszeresen, de nem ad annyit, mint vártam tőle.
| 4 / 5 csillag!
2019. 10. 04.
... Többet vartunk

Sikerült nekünk is beszerezni ezt a kiegészítőt, igaz mi a gyarmatok után vettük meg. Talán egy alkalommal játszottunk vele úgy, hogy csak ez csatlakozik az alapjatekhoz, hogy megtapasztaljuk milyen tartalmát ad hozzá. Hát nem estünk hanyatt... Egy kicsit erőtlen próbálkozásnak érezzük, nem hoz be elég változót. Persze a projektkartyak és cegkartyak most is gyönyörűen egyediek, de valahogy nem érzem, hogy milyen jó dolog ezt a Vénusz felfedezni.
| 4 / 5 csillag!
2019. 09. 10.
Terraformáljunk tovább

Nekem annyit önmagában nem tesz a játékhoz, az általuk bevezetett lapok többsége elég költséges, viszont kellő változatosságot ad a játéknak. A távoli gyarmatok kiegészítővel együtt az igazi az összhang számomra.
| 4 / 5 csillag!
2019. 09. 03.
Új bolygó, új lehetőségek

A Következő állomás: Vénusz számtalan újítást hoz az amúgy sem gyenge alapjátékba. Egyrészt kapunk egy új, terraformálható bolygót (ezúttal csak egy skálával), másrészt a játék behoz egy új, konvertábilis erőforrást (lebegő), amik remekül passzolnak a játékhoz. Ha van hátránya, az mindössze annyi, hogy kevés a lehelyezhető város és hajlamos egyvalaki foglalkozni a teljes kiegészítővel.
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 27.
Ezzel teljes az alapjáték

Az alapjátéknál akármennyire is építed a saját motorodat annyira azért nem tudsz beleszólni a többiek játékába, csak akkor ha olyan lap jön fel a kör elején amivel picit hátráltathatod őket... A Világkormányzat nem csak a játékidőt hivatott csökkenteni, hanem ezzel együtt a többiek pontszerzését is befolyásolhatod, hiszen ha olyan TR-t növelsz amire nem te építetted a stratégiádat azzal az ellenfeledet hátráltatod. Szóval ajánlott, sokat csökkent a kártyák okozta randomitáson és tudatosabb játékot eredményez.
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 01.
Vénusz

Tetszenek az új kártyák, a bevezetett lebegők és a TR növelési lehetőség.
Világkormányzatot nem használtuk eddig
| 3 / 5 csillag!
2018. 04. 15.
A következő bolygó

A Venus next kiegészítő sok új elemet tartalmaz. Amelyek a lebegő, a Vénusz terraformációs ráta, az új akciókártyák, céhek, új díj és mérföldkő. Bekerül a játékba a Világkormányzat.

Az elemek közül leginkább az akciókártyákat és céheket tudjuk kihasználni. A többi már nem igazán javítja a játék élményét, nem tudjuk kihasználni az alapjáték összetettsége és sokrétűsége miatt.
A Világkormányzat funkciója minimálisan csökkenti a játék hosszúságat, ami alapvetően hasznos dolog.

Összességében nem annyira rossz, mert színesebbé, érdekesebbé vált az alapjáték.
Viszont árérték arányban drága.