Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
31.990 Ft

Ticket to Ride: Rails and Sails

31.990 Ft
Webáruház készlet: Nincs készleten
Átlagos értékelés: (6)

Leírás

A Ticket to Ride ismerős játékmenete ezúttal bejárja az egész világot! Már nem csak a vasút, de a tengeri hajózás is szerepet kap a játékban, ami még több taktikai lehetőséget biztosít a játékosoknak.

A játékcsalád további termékei

Vélemények

4.83
6 értékelés
(5)
(1)
(0)
(0)
(0)
Értékeld a játékot!
2018. 12. 03.
Remek játék!

Két játék egy dobozban. Külön izgalmas, hogy hajók és vonatok is vannak, melyek számát a játék elején kell eldönteni a felhúzott pár ticket után. Sokkal szívesebben játszunk ezzel, mint az Európával vagy Észak-Amerikával. Idegőrlő 2 vagy 3 játékos esetén, hiszen az utakat nem lehet duplán beépíteni, és a játék elején kialakított hajó és vonat flottával nem biztos, hogy máshogy megoldható az útvonalépítés. Szerintem nagyon izgalmas játék, kb 1-1,5 órás egy menet.
2017. 11. 07.
Vonatok és hajók

Rendkívül jó tette Alan R. Moon, hogy behozta a hajókat is a vonatok mellé. Sokkal izgalmasabb lett a játék több a stratégiai lehetőség.
A két oldalas játéktábla egyik oldalán a nagy tavak találhatóak. A többi alapjátékhoz képest ( Amerika & Európa) van pár újítás.
Kaptunk egy külön paklit hajókkal a vonatok mellé. A joker kártya csak a vonatok húzópakliban van, de akár hajóként is használhatjuk és a vagonok kártyák is két félék egy színen belül. Van sima és "kikötő építő" grafikás is. A hajó kártyák is kétfélék a szimpla hajóval építhetünk kikötőt a duplával viszont jól haladunk.
Itt akkor kapunk mínusz pontot ha nem használjuk fel a kikötőnket, igaz csak 4 kikötőnként. De ha sikerül lerakni egy megfelelő városra akkor rengeteg plusz pontot zsebelhetünk be. Szerintem a kikötők lerakása a legnagyobb kihívás a játékban, ugyanis 4 egyforma színű lap kell hozzá 2 vagon és 2 hajó és mindegyiknek alkalmasnak kell lennie kikötő építésre. És a jutalmunk ha kész: minden befejezett útvonalunkért ami onnan indul vagy oda érkezik kapunk pontokat. Egy jó stratégiával és szerencsével akár meg is fordíthatjuk a játék állását.
Valamint bizonyos keretek között mi határozhatjuk meg, hogy menni hajóval és vonattal vágunk neki a játszmának.
A másik oldala a térképnek az egész világot ábrázolja és körbejárható, ami rendkívüli megoldásokat eredményez a játékba. Szerintem ez a térkép az eddigi legjobb, és ezt úgy mondom, hogy játszottam már mindegyik térképpel ami eddig megjelent. Igaz hogy borsos az ára de megéri. Magyar szabály viszont nincsen hozzá, habár nyelvfüggetlen a játék.
2017. 10. 18.
Végre egy méltó folytatása a sorozatnak.

A rengeteg bőrlenyúzást megért alapjáték készítője végre egy eredetibb újítással lepte meg a Ticket to Ride fanokat. A hajózás behozatala picit idegen lehet a játék eredeti koncepciójától , viszont egy kicsit átrendezi a mechanikáját, így új taktikai/stratégiai elemekkel gazdagodik. Az állomások hiánya egy picit fájt, de vannak helyette kikötők, amik kompenzálnak minket a befejezetlen útvonalainkért. Összességében egy méltó folytatás, amely ennek ellenére nem örvend nagy népszerűségnek. Valószínűleg az ára és a hajók behozatala tántorítja el a vásárlókat, de ha egyszer valami "nagyágyúra" adja valaki a fejét, az mindenképp szerezze be, mert már csak a kétoldalú térkép és a grandiózusabb útvonalépítés miatt is megéri.
2017. 09. 23.
Ticket to ride nagy dobozos változat

Ma avattuk fel a játékot 5 játékossal, akik közül 3-an már sok TtR partit játszottak a korábbi változatokkal. Nagyban hasonlít az alapjátékhoz, de a vonatokon kívül hajók is bekerülnek a képbe. Külön kártyáik is vannak. Szép, színes kivitel. Viszonylag egyszerű játék, nem tart sokáig megérteni a szabályokat kezdő játékosoknak sem. A vártnál hamarabb befejeződött. Jó hangulatban lehet építkezni, sok a kerülő útvonal, így kevés konfliktus alakul ki a játékosok között. Nem olcsó, de a kétoldalú pálya miatt olyan, mintha két játék lenne egy dobozban, így elfogadható. Másoknak is ajánlom!
2017. 01. 24.
Új távlatok

Az Európa és Amerika tábla, valamint az Ázsia és Svájc kiegészítő után szereztük be ezt a játékot. Igazán izgalmas, új lehetőségeket nyújt a hajók és a kikötők használata, valamint a játék elején lévő tippelés, hogy vajon milyen közlekedési alkalmatosságokat kell majd zömében használnod az útvonalaid megépítéséhez. Hosszabb a játékidő jóval, mint a többi verziónál, de ez nem válik a játék rovására. Nekünk ez is kedvencünk lett.
2016. 11. 27.
Jónak igérkezik

Korábbi verzióval játszottam de ez nagyon ígéretesnek tűnik az új játék mechanikákkal és a két játék táblával izgatottan várjuk, hogy bele ássuk magunkat.