Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ticket to Ride: Rails and Sails

Ár:
24.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (6)
Elérhetőség: Nincs készleten

A játékcsalád további termékei

Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(91)
14.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(28)
16.990 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!(7)
5.790 Ft

Vélemények

4.83
6 értékelés
5
(5)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 03.
Remek játék!

Két játék egy dobozban. Külön izgalmas, hogy hajók és vonatok is vannak, melyek számát a játék elején kell eldönteni a felhúzott pár ticket után. Sokkal szívesebben játszunk ezzel, mint az Európával vagy Észak-Amerikával. Idegőrlő 2 vagy 3 játékos esetén, hiszen az utakat nem lehet duplán beépíteni, és a játék elején kialakított hajó és vonat flottával nem biztos, hogy máshogy megoldható az útvonalépítés. Szerintem nagyon izgalmas játék, kb 1-1,5 órás egy menet.
| 5 / 5 csillag!
2017. 11. 07.
Vonatok és hajók

Rendkívül jó tette Alan R. Moon, hogy behozta a hajókat is a vonatok mellé. Sokkal izgalmasabb lett a játék több a stratégiai lehetőség.
A két oldalas játéktábla egyik oldalán a nagy tavak találhatóak. A többi alapjátékhoz képest ( Amerika & Európa) van pár újítás.
Kaptunk egy külön paklit hajókkal a vonatok mellé. A joker kártya csak a vonatok húzópakliban van, de akár hajóként is használhatjuk és a vagonok kártyák is két félék egy színen belül. Van sima és "kikötő építő" grafikás is. A hajó kártyák is kétfélék a szimpla hajóval építhetünk kikötőt a duplával viszont jól haladunk.
Itt akkor kapunk mínusz pontot ha nem használjuk fel a kikötőnket, igaz csak 4 kikötőnként. De ha sikerül lerakni egy megfelelő városra akkor rengeteg plusz pontot zsebelhetünk be. Szerintem a kikötők lerakása a legnagyobb kihívás a játékban, ugyanis 4 egyforma színű lap kell hozzá 2 vagon és 2 hajó és mindegyiknek alkalmasnak kell lennie kikötő építésre. És a jutalmunk ha kész: minden befejezett útvonalunkért ami onnan indul vagy oda érkezik kapunk pontokat. Egy jó stratégiával és szerencsével akár meg is fordíthatjuk a játék állását.
Valamint bizonyos keretek között mi határozhatjuk meg, hogy menni hajóval és vonattal vágunk neki a játszmának.
A másik oldala a térképnek az egész világot ábrázolja és körbejárható, ami rendkívüli megoldásokat eredményez a játékba. Szerintem ez a térkép az eddigi legjobb, és ezt úgy mondom, hogy játszottam már mindegyik térképpel ami eddig megjelent. Igaz hogy borsos az ára de megéri. Magyar szabály viszont nincsen hozzá, habár nyelvfüggetlen a játék.
| 5 / 5 csillag!
2017. 10. 18.
Végre egy méltó folytatása a sorozatnak.

A rengeteg bőrlenyúzást megért alapjáték készítője végre egy eredetibb újítással lepte meg a Ticket to Ride fanokat. A hajózás behozatala picit idegen lehet a játék eredeti koncepciójától , viszont egy kicsit átrendezi a mechanikáját, így új taktikai/stratégiai elemekkel gazdagodik. Az állomások hiánya egy picit fájt, de vannak helyette kikötők, amik kompenzálnak minket a befejezetlen útvonalainkért. Összességében egy méltó folytatás, amely ennek ellenére nem örvend nagy népszerűségnek. Valószínűleg az ára és a hajók behozatala tántorítja el a vásárlókat, de ha egyszer valami "nagyágyúra" adja valaki a fejét, az mindenképp szerezze be, mert már csak a kétoldalú térkép és a grandiózusabb útvonalépítés miatt is megéri.
| 5 / 5 csillag!
2017. 09. 23.
Ticket to ride nagy dobozos változat

Ma avattuk fel a játékot 5 játékossal, akik közül 3-an már sok TtR partit játszottak a korábbi változatokkal. Nagyban hasonlít az alapjátékhoz, de a vonatokon kívül hajók is bekerülnek a képbe. Külön kártyáik is vannak. Szép, színes kivitel. Viszonylag egyszerű játék, nem tart sokáig megérteni a szabályokat kezdő játékosoknak sem. A vártnál hamarabb befejeződött. Jó hangulatban lehet építkezni, sok a kerülő útvonal, így kevés konfliktus alakul ki a játékosok között. Nem olcsó, de a kétoldalú pálya miatt olyan, mintha két játék lenne egy dobozban, így elfogadható. Másoknak is ajánlom!
| 4 / 5 csillag!
2017. 01. 24.
Új távlatok

Az Európa és Amerika tábla, valamint az Ázsia és Svájc kiegészítő után szereztük be ezt a játékot. Igazán izgalmas, új lehetőségeket nyújt a hajók és a kikötők használata, valamint a játék elején lévő tippelés, hogy vajon milyen közlekedési alkalmatosságokat kell majd zömében használnod az útvonalaid megépítéséhez. Hosszabb a játékidő jóval, mint a többi verziónál, de ez nem válik a játék rovására. Nekünk ez is kedvencünk lett.
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 27.
Jónak igérkezik

Korábbi verzióval játszottam de ez nagyon ígéretesnek tűnik az új játék mechanikákkal és a két játék táblával izgatottan várjuk, hogy bele ássuk magunkat.