Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyári társasjátékos bakancslista

Nyári társasjátékos bakancslista Tollat, társast elő, az idei nyáron ugyanis mindkettőre szükség lesz, hiszen egy társasjátékos bakancslista vár arra, hogy minden pontját kipipáljátok! Hogy is lehetne szebb és izgalmasabb a nyár, ha nem 30 társasjátékos kihívással, amivel rengeteg élményt, kalandot és szórakozást élhettek át, arról nem is beszélve, hogy értékes nyeremények üthetik a markotokat! Kezdődjék a nyár, kezdődjék a játék!

 

A nyári társasjátékos bakancslista letöltéséhez kattints ide!

A nyár tele van izgalmas lehetőségekkel, hiszen elutazunk, összejön a család, találkozunk a barátainkkal és bizony, ha ezt a cikket olvassátok, akkor ti tudjátok: ezeken az alkalmakon kerülnek elő társasjátékok is. Ilyenkor játszhatunk a jól megszokott játékokkal, a nagy kedvencekkel és így tovább, de mi lenne, ha idén egy kicsit nagyobb kihívás elé állítanánk benneteket? Persze nem marad el a jutalom cserébe, de a legnagyobb kérdés az, hogy mennyit fogtok tudni teljesíteni ebből a listából? A nyári bakancslistánk a legkülönbözőbb társasjátékos élményekkel gazdagíthat titeket, amibe mindenképp érdemes belevágni.

Különböző feladatok – jobbnál jobb tippek

…mondom én, de persze senkinek nem szabnám meg, hogy mivel teljesítse ezt a listát. Azonban egy támpont jó kezdet lehet a lista indításához, onnan pedig majd visz mindenkit a lendület. A lista 30 pontja mind egyedi és szórakoztató, de most csak párhoz olvashattok javaslatokat, hogy legyen min gondolkodni és tervezni, ne pedig csak puskázni lehessen.

Fedőnevek

Kezdjük is ott, hogy mi a helyzet, amikor a baráti társasággal nyáron kiültök a nyaralóba vagy a strandra, de nem tudjátok mivel játsszatok, hisz nagyon sokan vagytok. Ha hiszitek, ha nem sok jobbnál jobb társasjáték közül válogathattok ezekre az alkalmakra. Kezdésnek rögtön ott van a Dixit Odyssey, ami a Dixitnek az akár 12 fővel is játszható változata. De a kommunikációs játékok nagyrésze is játszható nagyobb társasággal, így a Fedőnevek, a Szócsapdák vagy akár az ármánykodásról és megtévesztésről híres Avalon is remek választás a nyár folyamán. A partijátékok műfaja nem véletlen ennyire népszerű, hiszen minél nagyobb a társaság, annál jobb tud lenni a játékélmény.

Szócsapdák

Persze, ha valami tematikus, komolyabb stratégiai játékokra vágytok, akkor is rengeteg lehetőség van, hiszen nem egy olyan pont van a listában, ami ezekhez a játékokhoz áll közelebb. Tökéletes választás lehet az Everdell – Az Örökfa árnyékában, ami még nem a több órás véresen komoly stratégiai játék, azonban már tartalmaz olyan elemeket, ami a gémereket is megmozgatja. Na meg, a kihívás, hogy 60 pontot érjenek el benne, egy újabb motivációs indok. Aztán rengeteg kooperatív játék vár rátok, ahol megmenthetitek a világot, mint például a Pandemic sorozat tagjai, sőt akár a Legacy is, vagy olyanok, ahol legyőzhetitek a legaljasabb szörnyeket is, akik rákényszeríthetnek titeket, hogy az űrben rostokolva próbáljatok meg hazajutni, mint a Nemesis-ben.

Everdell - Az örökfa árnyékában

De ide sorolható akár a Bűnügyi krónikák is, ahol rengeteg nyom után kutatva kell nyomoznotok, hogy megtaláljátok a gyilkosságok elkövetőjét és az összefüggéseket a történetben. És tádám!!! már is itt van pár újabb játék, amikkel – amellett, hogy nagyon jól szórakozhattok – kipipálhattok több pontot is a listából!

Bűnügyi Krónikák

Mi kellhet még?

Még izgalmasabb kihívások! Gondoltál már arra, hogy utazási célnak valami olyasmit jelölj ki, amihez egy társasjáték adott ihletet? Egy Portugáliai utazás az Azul alapján? Vagy Amszterdam városa a Lépten-nyomon: Amszterdam után? De persze beutazhatjátok egész Európát is a Ticket to Ride Európát játszva. Homályrév városába ugyan nehezebb lehet eljutni, de ez ne akadályozzon meg benneteket abban, hogy játsszatok egyet vele.

Lépten-nyomon: Amszterdam

 

De ha nem akartok elutazni messzire, csak próbáljatok ki pár társasjáték klubot. Országszerte rengeteg vár benneteket és a Ráday utcai Gémklub is várni fog benneteket a nyár folyamán! Persze lemehettek a parkba is játszani, hiszen sok kis játék van, amit el tudtok vinni és akár egy padon ülve, vagy egy pokrócon játszhattok. Legyen az egy Cica pizza taco gida sajt, egy Csak egy vagy egy gondolkodtatóbb Kódfejtő, egyik sem igényli az asztalon való játékot, de cserébe bárhol jól lehet velük szórakozni.

Cica, pizza, taco, gida, sajt

Mindezek mellett még ott vannak az egyedül játszható opciók is, hogy ha véletlen egy esős nyári este otthon maradsz egyedül, akkor is legyen mit elővenni. Ilyen választás lehet a Szabadulópakli sorozat bármelyik része, vagy a Képregényes kalandok (KRK) egyik kötete. Ha pedig az újdonságok érdekelnek igazán, akkor a 2020-ban megjelent Azul: A királyi pavilon nem csak, hogy az egyik legizgalmasabb új társasjátékunk, de még a „bármelyik Azul-lal való győzelem” pontnál is hozhat egy szép pipát a listádba.

Szabadulópakli

Persze lehetőségből végtelen van, hiszen társasjátékkal Dunát lehet rekeszteni, de a lista pár pontja igazi kihívás lehet, és nem kis érdem elérni azt, hogy Te legyél az, aki az összes pontot sikeresen kipipálhatta a nyár végére! Ha pedig nem is az összeset, de biztosan találtok olyan pontokat, ami titeket is játékra ösztönöz, és még így is nyerhettek vele értékes nyereményeket, amik garantáltan meg fogják tudni fűszerezni az őszi társasjátékbevásárlást!

Kódfejtő

Készítsétek elő a tollakat, a listát és a társasjátékokat, és induljon a Nyári társasjátékos bakancslista, hiszen ezt a 30 kihívást nem hagyhatjátok ki 2020-ban!

Joni